Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród... reni 08:55, 24 wrz 2012

Do góry
Jesiennie...

Ogród z lustrem 08:53, 24 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj będziemy olejować taras olejem z drewna egzotycznego, właściciele się wprowadzają niebawem. Zakupiłam także donice szare, nowoczesne i rośliny do nich. Ciekawe co mi wyjdzie z tej robótki

Roślinki już pojechały.

Moje zakupu wczorajsze: trawiasto-wrzosowate

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:44, 24 wrz 2012

Do góry
Jesienny sweterek

Na okrągło:) 08:39, 24 wrz 2012

Do góry

Piękne kolory !!!! Dzisiaj zobaczę, czy moje berberysy też zaczęły
Ale mam ochotę na takie jabłuszko !!!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:34, 24 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Dziś miałam bardzo długo wyczekiwanego gościa, którego oprowadzałam po moim ogrodzie Gość był najbardziej ciekawy kamyczków i żabek w stawie

Śliczna dziewczynka Łanie wyglądacie!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:30, 24 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Witajcie,
dzięki Dziewczyny!

Agatko - Danusia napisała mi:
"Cisów nie obcinaj, one mają wiele drobnych korzeni więc się przyjmą.
Nie lubią rosnąć za głęboko i nie lubią stać w podmokłej glebie, więc podnieś je na rabacie, podsyp ziemi z worków mieszanej z glebą rodzimą, rozdrobnij i sadź. Nie zalewaj żeby nie stały w błocie, ale muszą mieć wilgotno i zraszaj po wierzchu."

Fotki:
jeszcze dzisiaj rano było tak:

fotki robiła Młoda, więc nie widać dokładnie
Potem tak:

Taczka w końcu była pełna śmieci - starej włókniny, kamieni, gruzu, korzeni...

I efekt końcowy - na wiosnę je wyrównam górą, Danusia napisała żeby ich teraz nie ciąć...

Z boku dużo lepiej niż patrząc na nie z tej perspektywy:

Widać różnice w pokroju, wielkości... ale darowanemu koniowi
Sadziliśmy co 45-50 cm, myślę że jak je zetnę z góry to w końcu się wypełnią luki... 15mb do obsadzenia, 27 cisów weszło i jeszcze jeden by się przydał...
jakby było z 15 więcej, to byłoby dość szczelnie Ale i tak jestem zadowolona!
W tygodniu podsadzę je runianką

Bez przesady to są w końcu duże rośliny muszą mieć trochę miejsca mimo,że mają tworzyć zwarty żywopłot Zapałka koło zapałki = się brak przewiewu każdy pragnie powietrza
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:12, 24 wrz 2012

Do góry
Witaj zachrypnięta. My już po pierwszej serii katarów i chrypek, ale udało się wyjść bez przerw w pracy i szkole. Zdrówka życzę.
Rozumiem - jaśniejsze żurawki lepsze Ta co tam stoi na zdj. to Spellbound, ale mam tylko 3 i pan na razie na rynek nie przyjeżdża, więc nie mam jak dokupić, ale mogę cierpliwie do wiosny poczekać, wtedy będzie na pewno.
Ja jestem zauroczona Kassandrą i wszędzie bym ją chciała mieć. Też kupiłam u tego samego pana,ale dziewczyny doradzały tu bordowe żurawki.
Moja Kassandra

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:11, 24 wrz 2012

Do góry
Róża przy skarpie z odciskiem - skamieliną boska!!
A na tym zdjęciu:

normalnie jak w naturalnych rozmiarach, nawet roślinność się wpisała idealnie!
Fajna wycieczka!
miłego dnia!
W Gąszczu u Tess 08:09, 24 wrz 2012

Do góry
Gratuluję Tess
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 08:04, 24 wrz 2012

Do góry
Witam wszystkich słonecznie w ten chłodny jesienny poranek.

Beatko - Twoje ciepłe życzenia przydały się w ten weekend, bo był bardzo pracowity. Dlatego bardzo Ci dziękuję za wysłanie tej pozytywnej energii.

Najpierw trzeba było zaolejować ogrodzenie przed zimą.

W drugiej części ogrodu rozpoczęło sie czesanie trawnika

Spokój nie trwał długo. Panowie rozpoczeli walkę na sprzęty. Zamiast grabi w ruch poszła kosiarka. Szybko zebraliśmy wyczesaną suchą trawę.

Mój jesienny ogród 07:29, 24 wrz 2012

Do góry
Aniu, to zdjęcie wczorajsze, padł mi rubrum, czyli to zdjęcie z wiosny.
Foty z dzisiejszego mroźnego poranka.

szron na altanie, wczoraj wieczorem wszystkie datury zwiozłem na lakiernie, bo tam mam drzwi garażowe a w szklarni tylko 1 metr. Mają tyle pąków, szkoda by było aby to zmarzło.

Kalina koralowa z m. cukrowym. Pozdrawiam i życzę miłego dzionka, podobno cały tydzień mam być boski.
Różany sezon 2012 03:13, 24 wrz 2012

Do góry
młodziutka Pastella

Merlin
Rododendronowy ogród II. 01:51, 24 wrz 2012

Do góry
Ja też dobrej nocki Bogdziu
Ogrodnik mimo woli 01:45, 24 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu, zakładasz szkółkę? Czego Ty jeszcze nie masz? A które jeżówki lubisz najbardziej, pracowita dziewczyno?

Oj nie mam jeszcze dużo

A jeżówki lubię wszystkie bez wyjątku....... i nie mam faworyta Każda ma w sobie to coś....

Jak róże, jak piwonie.... jak tulipany i narcyze, lilie........ wrzosy..... tu nie mam faworytów.... co najwyżej jakiś lubię mniej, ale zwykle lubię więcej ....

Bo jak wybrać jedno z wielu..... a co jedna to ładniejsza....

Każda ma osobisty urok

Podsumuję wszystkie sympatyczne wpisy....... bo z nami ogrodniczkami ( i ogrodnikami) jest tak jak z kwiatami........ Każda (y) ma osobisty urok

Aniu pieknoty pokazałaś też nie mam jednej jedynej roślinki , wszystkie oczy cieszą a to na dobry tydzieńpozdrawiam
Ogród średniowieczny i nie tylko 01:38, 24 wrz 2012

Do góry
Marek z pozdrowieniami zostawiam namiastkę lasu
Warmińskie dylematy 01:20, 24 wrz 2012

Do góry
No Megi zakupy wypasione magnolia z kwiatu podobna do tej mojej wysokiej,a może nie fakt, że też biała
przepiękna hosta muszę uśmiechnąć się do Twojej mamy

to mi wygląda na żuraweczkę

Twoja "stuknięta" jest prześliczna fajnie ,że cieszy Twoje oczy o tej porze widzę, że podzieliłaś hosty ostatnio kupione ja swoje wsadziłam w całości nie mogłam znaleźć miejsca gdzie by można było wsadzić nóż Zapraszam jutro na świeże grzybki Aha z tymi wrzosami będzie weselsza rabatka
Mój jesienny ogród 01:09, 24 wrz 2012

Do góry
Robert ładne dynie, a czemu malutkie? może im przedobrzyłeś? nie masz już tego klonu? bardzo ładny, trawki też ślicznie się prezentują
Mój mały raj na ziemi :) 01:01, 24 wrz 2012

Do góry
Anulko życzę udanego tygodnia, nie przemęczaj się znajdź chwilkę czasu i wybierz się do lasu na spacer, zostawiam jego namiastkę i serdecznie pozdrawiam
Mój kawałek raju II 00:54, 24 wrz 2012

Do góry
to chyba Westerland, ale moja przyjaciółka nie przywiązuje do nazw wagi jak nasza Ania pięknie pachnie
dziękuję za cierpliwość
Mój kawałek raju II 00:38, 24 wrz 2012

Do góry
Pokażę jeszcze drugi olbrzymi staw, otoczony ścianą trzciny jak murem super to wygląda staw jest bardzo głęboki, właścicielami są karpie i inne ryby , których właściciel nigdy nie łowi
na stawach są całe kępy kolorowych lilii, niestety kwitły już tylko pełne różowe
a tu coś dla Roberta
część posesji jest obsadzona krzakami dzikiej róży z której robione są konfitury
pamiętam jak właściciele nie całe 12 lat temu sadzili te brzozy i inne drzewa, jak to wszystko urosło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies