Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 11:51, 27 paź 2012

an_tre napisał(a)

. U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni.

Pozdrawiam Was serdecznie.
Witak Bożenko, to masz już przedsmak zimy, coś za prędko, ale wczoraj przewidywałaś ten śnieg, pociecha tylko taka, że może szybko zginie i pogoda poprawi się a tak swoją drogą widoczek z okna piękny, nic tylko podziwiać ozdrawiam cieplutko

widoczek to takie pomieszanie z poplataniem , rude liscie i ta biel .A u Ciebie Aniu nie ma śniegu? Przecież ode mnie do Ciebie nie tak daleko.
nie ma i jak do tej pory nie zanosi się, brrr... ale ziąb, nie chce się wychodzić na dwór

tak jest bardzo nieprzyjemnie.
marzena 13:17, 27 paź 2012

no, wszystkie juz prawie skomentowały ten swieży snieg u Ciebie...
mnie on zdziwił...bo u mnie nie ma bieli...
ale widoczek cudowny, takie okienko ze zmieniającymi sie obrazami masz...
siedzisz sobie w ciepełku i ogladasz piekne widoki ...
AniaDS 13:52, 27 paź 2012

U mnie też było biało, ale teraz deszcz wszystko zmył.
I pada teraz i pada... nawet pies, pomimo tego, że już tak późna godzina jeszcze na dwór nie ma ochoty wyjść.
Sebek 17:32, 27 paź 2012

Łaaaał - zima Widok z okna jest bajkowy
majkel0326 17:47, 27 paź 2012

Bożenko,widzę,że u Ciebie też biało! U nas tylko postraszyło,chwilkę poprószyło.Ale zimno,brrr
barbara_kraj... 19:24, 27 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Ilu z nas ma jeszcze pełno prac do wykonania, u nas też liście i gałęzie do spalenia, teraz pewnie zamokło i gorzej będzie to spalić.

U mnie tez na pewno jest tego duży samochód bo od wiosny zbierane. Mój m zawsze ma czas i tak to wyglada.

A ja w ostatniej niemal chwili spaliłam wszystko, co się od wiosny uzbierało i to w dzień mgły wielkiej. Nazajutrz już wszystko było mokre! W tym samym dniu porządek w kompoście zrobiłam a wczoraj, zanim pogoda zimowa nastała, liście zgrabiłam.
Nie powiem, jeszcze trochę do zrobienia zostało, choćby przycięcie winorośli, ale czekam aż ptaki jagody objedzą.
Bogdzia 19:31, 27 paź 2012

marzena napisał(a)
no, wszystkie juz prawie skomentowały ten swieży snieg u Ciebie...
mnie on zdziwił...bo u mnie nie ma bieli...
ale widoczek cudowny, takie okienko ze zmieniającymi sie obrazami masz...
siedzisz sobie w ciepełku i ogladasz piekne widoki ...

Jak zobaczyłam rano śnieg to pierwsze co pomyślałam to ile go musiało spaśc u Ciebie, a Ty piszesz że nie masz, dziwna ta pogoda. U mnie cały dzień padało i nadal pada i lekko już marznie. Wracaliśmy z miasta do domu koło 18.30 to trudno się jedzie okropnie. Co będzie jutro? Zasypie nas po dach?Żartuję. W tamtym roku nie było sniegu to teraz jest, ale mam nadzieję że jeszcze stopnieje i ziemia sporo wody dostanie. W każdym badz razie mój M odśnieża właśnie kostkę żeby śnieg nie przymarzł. A okienko faktycznie jak telewizorek co trochę inne obrazy w nim są i przyjemnie popatrzec nie wychodząc z domu.
Bogdzia 19:33, 27 paź 2012

AniaDS napisał(a)
U mnie też było biało, ale teraz deszcz wszystko zmył.
I pada teraz i pada... nawet pies, pomimo tego, że już tak późna godzina jeszcze na dwór nie ma ochoty wyjść.

A ja myślałm ze na południu nie pada bo wiele osób tak pisze ze najwyżej deszcz. Psu się nie dziwię, taka pogoda to lepiej na kanapie poleżec.
Bogdzia 19:34, 27 paź 2012

Sebek napisał(a)
Łaaaał - zima Widok z okna jest bajkowy

A ja wolę tą bajkę sprzed kilku dni. Pozdrawiam Sebuś.
Bogdzia 19:35, 27 paź 2012

majkel0326 napisał(a)
Bożenko,widzę,że u Ciebie też biało! U nas tylko postraszyło,chwilkę poprószyło.Ale zimno,brrr

Maju ciągle pada , nie ma zamiaru przestac. Jutro wnusie mają przyjechac i już się martwię jak dojadą przy tej pogodzie.