Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 11:16, 27 paź 2012

asc napisał(a)

A my z M liczymy ile u ciebie występuje sikorek... w Polsce jest 7 z czego sosnówka i czubatka są najrzadsze.. a u Ciebie są
Czyli czubatki, sosnówki, modraszki, bogatki, ubogie są u Ciebie.
Jeszcze czarnogłówka.. ale nie to siedlisko i nie przylatuje do karmników.. i lazurowa.. ale jak piszą fachowcy w Polsce widziana tylko ok. 40 razy ....
Czyli masz wszystkie odmiany występujące w Polsce ...

No lazurowej u mnie nie było .

A czarnogłówka????

Czarnogłówki są i to nawet dużo ale one sie tak mało róznią od szarytek że człowiekowi nie chce sie patrzec na różnice np szerokośc i dł nieznacznie sie różniaca krawacika.
Bogdzia 11:18, 27 paź 2012

asc napisał(a)

Irenko , Haniu,Elizko miło że do mnie zajrzałyście . U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni. Tak wyglądał ogród o godz7.30

Pozdrawiam Was serdecznie.

U mnie też zero, ale deszcz ze śniegiem, wilgotność okropna, brrr...okropnie, ale ma się poprawić i co najdziwniejsze najcieplej w Rzeszowie
niezbyt mnie nastraja ta biel, wolałam kaskadę poprzednich kolorów

Irenko...wcale nie najdziwniej...tylko najnormalniej..... u nas najczęściej jest najlepsza pogoda Chociaż strefa klimatyczna gorsza niż Twoja........
Bogdziu.. jak to zobaczyłam to aż brzydko powiedziałam......... aż mnie ciarki przeszły i dreszcze..... u mnie tylko leje deszcz ..bardzo intensywnie, co dla ogrodu przed zimą i przy mojej suszy w ogrodzie jest zbawienne i jak najbardziej wskazane...... przy drzewach i krzewach sucho, że łopaty nie wbije.. do podlania za dużo

Pewnie ze deszcz przed zimą jest potrzebny szczególnie zimozielonym roslinom. Ja liczę ze snieg sie rozpuści to tez rosliny dostaną wilgoci.
Bogdzia 11:20, 27 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Ilu z nas ma jeszcze pełno prac do wykonania, u nas też liście i gałęzie do spalenia, teraz pewnie zamokło i gorzej będzie to spalić.

U mnie tez na pewno jest tego duży samochód bo od wiosny zbierane. Mój m zawsze ma czas i tak to wyglada.
an_tre 11:24, 27 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
. U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni.

Witak Bożenko, to masz już przedsmak zimy, coś za prędko, ale wczoraj przewidywałaś ten śnieg, pociecha tylko taka, że może szybko zginie i pogoda poprawi się a tak swoją drogą widoczek z okna piękny, nic tylko podziwiać ozdrawiam cieplutko
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Milka 11:27, 27 paź 2012

O tej zmianie biegunów też czytałam, możliwości są skrajne i mogą być niezauważalne, ale jednak klimat sie ciut zmienił;
jeszcze spalimy, myślę, że to póki co straszak
monteverde 11:31, 27 paź 2012

Aż mnie się zimno zrobiło patrząc na te zdjęcia
Bogdzia 11:32, 27 paź 2012

irena_milek napisał(a)
O tej zmianie biegunów też czytałam, możliwości są skrajne i mogą być niezauważalne, ale jednak klimat sie ciut zmienił;
jeszcze spalimy, myślę, że to póki co straszak

Też mam taką nadzieję.
Bogdzia 11:36, 27 paź 2012

monteverde napisał(a)
Aż mnie się zimno zrobiło patrząc na te zdjęcia

Wcale sie nie dziwię. Biel kojarzy się z zimnem. Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 11:38, 27 paź 2012

an_tre napisał(a)

. U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni.

Witak Bożenko, to masz już przedsmak zimy, coś za prędko, ale wczoraj przewidywałaś ten śnieg, pociecha tylko taka, że może szybko zginie i pogoda poprawi się a tak swoją drogą widoczek z okna piękny, nic tylko podziwiać ozdrawiam cieplutko

widoczek to takie pomieszanie z poplataniem , rude liscie i ta biel .A u Ciebie Aniu nie ma śniegu? Przecież ode mnie do Ciebie nie tak daleko.
an_tre 11:44, 27 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

widoczek to takie pomieszanie z poplataniem , rude liscie i ta biel .A u Ciebie Aniu nie ma śniegu? Przecież ode mnie do Ciebie nie tak daleko.
nie ma i jak do tej pory nie zanosi się, brrr... ale ziąb, nie chce się wychodzić na dwór
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies