Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:27, 22 wrz 2012

Do góry
Karola i oczywiście tak gadam, gadam i zapominam, że zacne 500 stuknęło Gratulacje!

Kolorowy ogród na piasku 20:23, 22 wrz 2012

Do góry
viva napisał(a)
Długo mnie nie było, czuję się jak córka marnotrawna .

Na dobry wieczór wczorajszy poranek w ogrodzie

Foto do kalendarza Pieknie to uchwyciłas....... Nie lubiępowarzania 100 razy tego samego postu.... ale to zdjęcie może być i 1000 razy
Marzy mi się Siedlisko.... 20:23, 22 wrz 2012

Do góry

Mój kawałek raju II 20:22, 22 wrz 2012

Do góry
Tess, bo wejście do ogrodu Ani w mieście jest niestety przez piwnicę, taki myk budowniczych

AniuDS sprostuję, fuksja kosztowała 14,20 zł była na nie bardzo duża przecena w centrum, w którym byłyśmy

Aniu, nie było tej horti u Szmitów, Magical Candle zresztą też nie, dlatego kupiłam sobie w zastępstwie Vanille Fraise ale mam dla Ciebie zdjęcie hortensji z ogrodu pokazowego, która wydała mi się podobna do Twojej, porównaj sobie, może to Twoja odmiana ? ( zdjęcie niestety z komórki, bo zapomniałam zabrać aparat

W Gąszczu u Tess 20:18, 22 wrz 2012

Do góry
Irenko, Beatko, dziękuję, ale to za wcześnie
Jeszcze niezasłużone

AniuDS - już wrzesień, wschód słońca już wcale nie tak wcześnie, wstałam normalnie, czyli o szóstej

Maju - no było trzy stopnie, choć niektórzy mi nie wierzą, myślą, że żartuję albo zmyślam (co mnie irytuje, bo tu nie przedszkole, a ja nie przedszkolak).

Mieszkam na obrzeżu miasta, bardzo blisko strefy napowietrzania centrum (od zachodniej strony). Tu jest jakoś zimniej, niż w innych częściach miasta.
Szkód mrozowych w zasadzie nie ma (zielistki, pokrzywki i kordyliny schowałam na noc, a największą donicę przykryłam płachtą ), zmarzły jedynie delikatne kwiaty powojników.

Rododendronowy ogród II. 20:15, 22 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, niech stukają następne "100-tki" o Rododendronowym i o tym co się w nim dzieje, o czym wróble ćwierkają i tak pięknie opowiada poetka!

Piwonia, którą lubisz. Myślę, że postara się i pięknie zakwitnie.

Bogdziu, przypomnij nazwę nasionek ze Skierniewic (kiedy wysiać).

O jakiej poetce mowa???
Nasionka to kleome, wysiewa się na wiosnę w kwietniu, maju.

Piwonia posadzona a moja nadzieja też duża.

O jakiej poetce mowa. Wszyscy wiedzą, a poetka taka inteligentna, i niby nie wie. I gratuluję następnego wiersza o kowaliku.
Marzy mi się Siedlisko.... 20:14, 22 wrz 2012

Do góry
Dziękuję Marto, nie jest tak idealnie

Dziś u nas jesień pokazała swoje przyjście z tej gorszej strony, wiało padało zimno się zrobiło.

A tu jeszcze ostatnie dni lata, choc kolory juz jesienne

I szerszen zjadający jabłka strach podejść, a siedzi tak od rana do wieczora, to jego oiąte jabłko

Ogródkowy chaos u monitki 20:12, 22 wrz 2012

Do góry
Mam, mam, mam Obudziłam się dzisiaj skoro świt i z podekscytowania nie mogłam już zasnąć a potem szybkie śniadanko, podczepienie przyczepki do samochodu i korzystając z M z nieobecności młodszej latorośli pojechaliśmy do szkółki. Kupiliśmy brzozy pozyteczne doorenbos i powiem wam że jestem nimi zauroczona. Pomimo tego że są młodziutkie to szelest ich listków jest niesamowity. Nie wygladaja okazale ale mam nadzieję że w przyszłym sezonie nadrobią i się wzmocnią

Kupiliśmy także wiśnię umbraculifera. Na razie koronę ma małą ale mam nadzieję że to się zmieni

Wiśnia pójdzie na rabatę przed domem, na której zagościł także bukszpan od teściowej. Po bokach bedzie miał towarzystwo dwóch kulek ale pewnie o wiele mniej okazałych...

Hortensja ogródowa postanowiła wreszcie zakwitnąć. Niestety nic to jej nie pomoże...na wiosne eksmisja do donicy...

i na koniec białe marcinki...jesień już...

Ogród w Jaszczowie 20:09, 22 wrz 2012

Do góry
pagap napisał(a)
Może podpowiecie nam co możemy zrobić wzdłuż szmaragdów,

Szkoda rujnować tej ściólki z kory pod szmaragdami, poza tym kora i żwir nie wyglądają dobrze w bliskim sąsiedztwie. Weż pod uwagę Agnieszko, że za dziesięć lat iglaki i (chyba wierzby?) znacznie się rozrosną.
Ja bym tylko wymieniła ze dwa iglaki na bardziej rarytetne, pięknie będą się prezentować na ciemnym tle żywopłotu. Ładne światło mieliście wczoraj w ogrodzie, róże aż lśnią. Pozdrawiam.
Złocień właściwy ( margerytka ) 20:02, 22 wrz 2012

Do góry
Danusia tak jakoś sie uzbierały ale u Kapiasa nie było nic nowego, byłem tam w przelocie do Zakopanego w czasie spotkania Ogrodowiska (takie szpakowate metr dziewięćdziesiąt)

Joanna bo on taki swawolny i luzacki

Warmińskie dylematy 19:58, 22 wrz 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Witaj Megi,
Ty pewnie akurat buszujesz po szkólce, a mnie z placu budowy wyrzucili ( że niby sie wtracam) to sobie zajrzałam. I widzę, że już obrałaś kierunek więc co sie będę wtrącać Powodzenia

Agato, ależ wtrącaj się, ja lubię takich przemiłych "wtrącaczy", o ile do rzeczy gadają

w szkółce byłam, buszowałam, zakupiłam kilka poszukiwanych roślin, ale zdjęcia jutro, bo teraz już za ciemno na fotografowanie, na osłodę wklejam piękną szczepioną trzmielinę, która rosła przy zajeździe, w którym się zatrzymaliśmy na odpoczynek w drodze powrotnej

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:54, 22 wrz 2012

Do góry
Iwonka, słyszę tu belfrowski ton Czy się mylę?

Ogrodnik mimo woli 19:34, 22 wrz 2012

Do góry

ależ tu sie dzieje.... ja robię park narodowy....... a tu ........... oj Sebuśo tobie dziś myślałam..... jeżdzisz na praktyki do Warszawy, a u mnie taki praktykant by sięd nadał.. .jeszcze bym zpałaciła Tak, że jak ci sieczkało, to ja Cię tak serdecznie wspominałam....... potem kopaże co robiłam... . ostatnie foto ja kbyło jeszcze dość jasno.. niestety końcówke sadziłam w ciemnicy..... tak że wrzoski posadzone....... nawet trzmielinke przesadziłam w bardziej eksponowane miesce... i chyba znów naprstrokaciłąm..... I przekopałąm moja kokoryczkę i przeniosłam..... będę mogłą zrobić wreszcie porządke na rabatce psa.... posadzę na całej tiarelki i niech chłopak się wczasuje na tym... i jąsobie kopie... ona przeżyje takei traktowanie....
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:30, 22 wrz 2012

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:28, 22 wrz 2012

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:26, 22 wrz 2012

Do góry

Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:23, 22 wrz 2012

Do góry

kilka koleusów
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 19:17, 22 wrz 2012

Do góry
Betysiu, dobrze, że tylko postraszyłaś, że dociągniesz do seteczki. Ja od razu zrozumiałam, że chodzi o lata.
Pozdrawiam na przekór jesieni, hortensjami w kolorze sierpniowym.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:01, 22 wrz 2012

Do góry

I taka hodowla.
ogrodoweimpresjejolki 18:52, 22 wrz 2012

Do góry
A ja dzisiaj zamiast na działeczkę wybrałam się do lasu. Tak, tak do lasu na spacer, bo grzybobraniem trudno to nazwać ...

No właściwie zupa będzie i nawet trochę ususzę, bo we dwoje nazbieraliśmy ponad 2 kg

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies