Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:28, 21 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Będzie jeszcze babie lato a może babskie lato
Pozdrawiam w ten słoneczny dzień

a tam lato ... ... zima ... zima będzie ... potem wiosna ... i to jaaaka wiosna ... i wszystko babskie ...

żeby nie było, że liczymy tylko setkami to pragnę się wylegitymować cebulkami we wstydliwie żenująco i marnie brzmiącym systemie dziesiętnym ... jutro na decyzje czeka 20 tulipanów ... 40 krokusów ... i tyleż szafirków ... co do szafirków to od kiedy na linku "cioci samo zło" zobaczyłam różowe i białe !!! SZAFIRKI to te zwyczajnie niebewskie ... nio ... nie wyrywają mnie z kapci ... dlatego postanowiłam zdobyć tamte więc cebulek jeszcze trochę nabędę ... ... zwłaszcza, ze wymieniona powyżej setka to nie zasadzone w zeszłym roku ... więc nie wiem ile wypali ...

infekcja już poszła ... całą sobą tylko o cebulkach myślę ...
Rododendronowy ogród II. 20:28, 21 wrz 2012

Do góry
marzena napisał(a)
witaj
jak zwykle świetne fotki z ptakami, nowym karmnikiem a wszystko to opatrzone odautorskim uroczym wierszowanym komentarzem

ja jeszcze z kwiatkiem, trochę spóźniona...

Marzenko dzięki , róze prześliczne.
Rododendronowy ogród II. 20:25, 21 wrz 2012

Do góry
Cwierknęła wesoło i z radością wielką
uciekła pod daszek zjeśc swoje ziarenko.

Kowalik cierpliwie ziarenka wyjada
że mu niewygodnie już więcej nie gada

gdy naje się w końcu przed deszczem się schowa
bo dzisiaj naprawdę się nagimnastykował.

Mój kawałek zielonego świata.... 20:25, 21 wrz 2012

Do góry
Mój kawałek zielonego świata.... 20:24, 21 wrz 2012

Do góry
Rododendronowy ogród II. 20:21, 21 wrz 2012

Do góry
Sikorka co właśnie ziarenka zjadała
z narzekań kolegi nic nie zrozumiała

bo o co mu chodzi gdy ziaren tak wiele
że można by było wyprawic wesele.

Spojrzała zdziwiona, nic nie powiedziała
z wyjęciem ziarenek kłopotu nie miała.

O....! 20:20, 21 wrz 2012

Do góry
wieczorne klimaty ...

Mój kawałek zielonego świata.... 20:19, 21 wrz 2012

Do góry
Ogródek na trzy lata 20:19, 21 wrz 2012

Do góry
Cała rabata wygląda tak (w dziurze między kosaćcami a ubiorkiem wiecznie zielonym rosną już jednoroczne, ale jeszcze słabo je widać):

Natomiast patrząc z ławeczki w prawo widzimy łubiny i przywrotniki otaczające sypiące się schodki:

W dalszej perspektywie widać tam też hosty, ale to już w odcinku czerwcowym
Mój kawałek zielonego świata.... 20:18, 21 wrz 2012

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:17, 21 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Izabello-Konstancjo, poczytałam Twoje notatki. A ponieważ u mnie ślad zostawiłaś, muszę powiedzieć, nawiązując do rozmowy, że te miody nie uciekną, są, czekają. Transport nagrany, o resztę się nie martw.
Ale ciepło mi się zrobiło na duszy.

ciepło ... Pszczółko gorąco ... to u mnie ... miodami i ich różnorodnością mnie zaskoczyłaś ... bogactwo smaków wydaje się być oczywiste ... nawet gdy nie bierze się pod uwagę mnogości kwiatów miododajnych ... więc niby oczywiste a zwykłemu zjadaczowi umknęło ... i jak nie kochać ogrodowiska ... w Pszczelarni czuje się takie ciepło domu i tu słowo dom nabiera specjalnego wymiaru ... wiesz, że ja jak widzę makowce ... nawet w cukierni i nawet latem to czuję magię świąt ... i widzę te u Ciebie ... ... a słoiczek miodu to teraz cały serial ... kamienny stół ... kominek ... sanna i kożuch ... ognisko w śniegu ... i Ewa ... no i masz znowu Ewa i znowu raj ...
... a ten transport ... i to o resztę się nie martw ... ... ... oj ... ile pszczółek zakręciło się w tym ulu ... ??? ...

jeden Adamo prorokuje, że wrócę od czubka głowy po paluch u stopy w gipsie ... dementuje takie proroctwa ... no chyba, że na schodkach piwniczki gdyby nieopatrznie mi przypadł kurs po nalewkę ... po nalewce ... ale na nartach ... nigdy w życiu ... pokażcie mi kogoś kto miał kiedykolwiek tylu instruktorów przy sobie !!! ...

inna rzecz, że ten Adamo był ze mną na jakby nartach lata temu ...

był też ze mną w schronisku na Ornaku, gdzie o 23 zeszłam do pana w czymś jakby recepcja zgłosić, że ciepłej wody nie ma pod prysznicami ... wyobrażacie sobie minę tego pana ... dowcipniś był bo z miną szachisty rzekł "rozumiem ... za 15 minut będzie" ... to ja ... naiwna poszłam do pokoju i czekam ... i tak czekam żeby ten Adam widział ... no, że ja zaraz ciepłą wodę będę miała ... tak ... to teraz wyobraźcie sobie minę tego pana w jakby recepcji jak po tych 15 minutach obwieściłam mu, że niestety tej ciepłej wody to wciąż nie ma !!!
dodam tylko, że gdy rano zeszłam po wrzątek (a do głowy mi nie przyszło,że za litr gorącej wody trzeba płacić) ... pan zatrzymał zmiennika chcącego interweniować "nie ... daj spokój ... pani ciepłej wody wieczorem nie miała" ... ...

to tyle o mnie i o pierwszych doświadczeniach w górach ... a Adamo miał cierpliwość i targał mnie ... ale szłam za nim zawsze radośnie bo pokochałam od razu ...

góry też ...
Rododendronowy ogród II. 20:17, 21 wrz 2012

Do góry
Ziarenek wystarczy aż na dwa tygodnie
lecz wyjac je stamtąd jest zbyt niewygodnie.

Dziób długi przeszkadza by wyjąc je z dziury
i wolał bym sięgac je z boku lub z góry.

Dlaczego choc ziarno mam w zasięgu dzioba
nie mogę wziąc sobie skąd mi się podoba?

To właśnie tu 20:16, 21 wrz 2012

Do góry
Aster rozkrzewiony .

Ogródek na trzy lata 20:16, 21 wrz 2012

Do góry
Popcarol, Teresko, Moniko -

Nadal mamy maj. Jesteśmy koło ławeczki.

Ktoś, kto siedzi w rogu ogrodu na ławeczce, nie widzi tarasu zasłoniętego przez cyprysik, za to ma przed sobą po lewej stronie rabatę z kosaćcami i widok na boczną furtkę. Jak widać boczna furtka prowadzi do śmietnika, ale na tym proszę się nie koncentrować .

Kosaćce w realu mają bardzo blado-łososiowy kolor, są „no name” bo to spadek po Amerykanach, i nie wybrałabym ich raczej z własnej woli, ale darowanemu spadkowi nie zagląda się w zęby, tylko się podlewa i pieli w razie potrzeby, oraz otacza ładnymi szczegółami, takimi jak bodziszek czerwony – roślina nie do zdarcia..

Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 20:15, 21 wrz 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim, dodam fotki mojej działki z przewagą żurawek - 160 odmian i kolekcja dalej rośnie.

Żurawki to świetne rośliny.

Zakwitła Passiflora Purple Haze w porównaniu z gatunkiem - nie fotce nie widać za bardzo różnicy koloru, szkoda.
Mój kawałek zielonego świata.... 20:15, 21 wrz 2012

Do góry
Mój kawałek zielonego świata.... 20:14, 21 wrz 2012

Do góry
Rododendronowy ogród II. 20:12, 21 wrz 2012

Do góry
witaj
jak zwykle świetne fotki z ptakami, nowym karmnikiem a wszystko to opatrzone odautorskim uroczym wierszowanym komentarzem

ja jeszcze z kwiatkiem, trochę spóźniona...
Rododendronowy ogród II. 20:12, 21 wrz 2012

Do góry
Rozejrze się wkoło czy nikt się nie śmieje
że szukam otworu a ciągle nic nie jem,

ziarenka za szybą przede mną schowane
i choc jestem głodny to ich nie dostanę.

Na nerwy mi działa zielona butelka....
o ! w końcu znalazłem, tu dziura jest wielka

To właśnie tu 20:11, 21 wrz 2012

Do góry
Hortensja bukietowa 'Phantom' .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies