Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Igiełkowy ogródeczek 21:38, 08 gru 2012

Do góry
Nieszka- może masz rację, jeszcze nad tym pomyślę.

Dzisiaj robiłam z moimi córciami dekoracje świąteczne, ja oczywiście wianek nie mogłoby być inaczej-ogrodowisko zobowiązuje.To mój debiut w takich robótkach i pomyśleć, że do głowy by mi to nie przyszło gdybym nie czytała co wy tam na święta szykujecie tymi swoimi zdolnymi łapkami. Jutro będzie wisiał na drzwiach.
Jedna córka ciężko pracuje, drugiej chwilowo brak, a ja robię zdjęcie

A te bałwanki robiłyśmy wcześniej Najwięcej pracy było z kapeluszami, bo kule styropianowe były kupione.

A tak mi wyszedł wianek

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:28, 08 gru 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Beata, mnie to szaleństwo trochę wprowadza w zakłopotanie że mi się specjalnie nie chce
Ale na szczęście Vita napisała to co mi chodzi po głowie. Właśnie, nie każdy musi mieć jakieś własnoręczne arcydzieła A może poprostu jeszcze nie przyszedł na mnie czas...W sumie jest jeszcze zdecydowanie wcześnie

Nieszko wiosną pierwszy w życiu wianek zrobiłam. Przyszła i na mnie kryska na matyska.
Może też dojrzejesz
Mój mały raj na ziemi :) 20:45, 08 gru 2012

Do góry
zaczynam dekorować dom świątecznie.....

zeszłoroczny wianek od Kasi, tym razem w hollu na lustrze

a te drobiazgi kupiłam za 4zł/szt ! cudne, prawda ?
Ogród do kwadratu 20:11, 08 gru 2012

Do góry
Aniu - Kacperek lubi prace ręczne, zresztą córa też, ale dzisiaj balowała (pomimo Adwentu) na urodzinach koleżanki. Ale przykro było odmówić tej dziewczynce, i tak mało koleżanek przyszło. Impreza nie była huczna. A ptaszyna mnie również się podoba

Bogdziu - próbuję zrobić wianek z zielonego pod te dzwonki (one dzwonią jak przy saniach św. Mikołaja), ale koślawo mi to wychodzi. Muszę jeszcze dopracować ten wianek i pokażę jak wyszło. A wisienki - niejadalne - sztuczna ozdoba niestety.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:07, 08 gru 2012

Do góry
Bożenko witaj, Wianki bedą, zakup poczynione, dzięki Madzi będę miała wianek świerkowy i jeszcze z drewna bielonego. Wszystko z dodatkiem czerwieni.
Dla odmiany czas na zmiany... 19:44, 08 gru 2012

Do góry
Beatko witam cie cieplutko
Przyznaj się gdzie zrobiłaś te zdjęcia w śniegu po pas ??????

Wianek śliczny ,ja tez już zrobiłam ale nie pokazuję bo nie ma się czym chwalić skromniutki bardzo wyszedł porównując do tych ogrodowiskowych

A prezenty od Mikołaja pierwyj sort musiałaś BZARDZO grzeczna być

POZDRAWIAM
Ogród do kwadratu 19:33, 08 gru 2012

Do góry
Sliczny wianek z dzwoneczków i jakie piękne wzorki śniegowe na nich, bardzo mi się podoba, a świecznik pięciolatka jeszcze sliczniejszy , te wisienki pewnie dadzą się zjeśc?
Dla odmiany czas na zmiany... 18:23, 08 gru 2012

Do góry
Justynko:-) noooooo, nawaliło dzieci są sąsiadów tzn. jedno moje a reszta pozbierane ze wsi
nie łam się wiankiem..no co Ty?

Milenko cieszę się że wianek Ci się podoba śniegu nawaliło i dalej pada....dla roślin to dobrze....mam nadzieję że nic Ci nie poprzemarza bo żal by było większość roślin pewnie pookrywałaś?

Irenko skorupy są z Łochowa pod Warszawą, prowadzone sa tam m.in.warsztaty garncarstwa i można zakupić

Beatkośniegu jak chyba żadnej zimy o tej porze...dla dzieci raj...gorzej z nami
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:22, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No też wycięłam co by ludziska patrzyły na drzwi nie na Ciebie

I tak myslę sobie, że pasowałby też z bielonych gałazek, bo drzwi ciemne są. Raczej na bogato, znaczy nie aż tak bardzo, ale z mocnym kolorem. Czerwony może być.

Pasowałyby dwie małe choineczki w tych donicach jeśli jeszcze są, okręcone nie wiem wstążką w kolorze dodatków. I tylko wstążka, tak to widzę. Ale jak zrobisz to podpowiem, muszę zobaczyć.

A wianek może też być ze świerku.

Idealny byłby taki albo taki

Irenko ładne drzwi a Danusia już gotowce podsyła na pewno do środy nie jeden wymyślisz pozdrawiam
Ogród do kwadratu 18:04, 08 gru 2012

Do góry
Witaj Lenko. Jak żyjesz w te straszne mrozy. Choć może nie znowu takie straszne, bo tylko -15 stC w nocy było.Trzeba się czymś rozgrzewać... i nie chodzi mi tylko o ciepło kominka i eMa

Byłam dzisiaj w naszej kwiaciarni i kupiłam podkłady słomiane do wianuszków - po 4,50 zł - tanie jak barszcz. Ale nie miała pani ciemierników, buuu - a marzą mi się po wizycie w wątku u Neomi. Może jeszcze w centrach gdzieś znajdę. A będąc ostatnio w Krakowie udało mi się kupić fajne dodatki: wstążeczki, koraliki i inne cusia. Wczoraj zrobiłam stroik w koszu do firmy. Wyszedł jako tako, ale nie mam zdjęć, bo nie zdążyłam zrobić. Kupiłam też duży wianek - z dzwonków i haczyk do zawieszenia na drzwi. Pod ten wiankodzwonek zrobię wianek z choinki - będzie dobrze widoczny na białych drzwiach.

i wyszły takie ozdoby

a to zrobił mój synuś - pięciolatek (ale jestem dumna) - z mikro pomocą mamy

Moje zmagania ogrodowe 17:47, 08 gru 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Od dwóch dni walczymy z awariami, najpierw popsuł się laptop, potem w mojej cudownej wsi jacyś żartownisie poprzecinali kable i pół wsi nie miało internetu i telefonu, na szczęście Urząd Gminy też i dlatego szybko wzięli się za naprawę.
Bożenko, u mnie jest troszkę śniegu, może z 5 cm, więc tragedii nie ma, ale też wolę święta ze śniegiem, jakiś taki nastrój inny
Elizko, aniołki wyszły tak sobie, większość do malowania przejęła Kinia i całe są na przykład w jednym kolorze, najbardziej jestem zadowolona z reniferków.
Aniu, wtedy było z -3, dziś w nocy koło -8/9. Na ostatni zdjęciu pieris, już go otuliłam, bo podobno wrażliwiec z niego.
Zuza, do finału się zbliżamy, pomalowałyśmy figurki z masy solnej (ale jutro idę do szkoły i ze szkolnymi dzieciakami będę robiła, wiec może jeszcze coś dołożę), wianek na drzwi zrobiony, stroik do domu też, zrobiłam małego lampiona. Został do zrobienia duży lampion i do małego poprawienia jest stroik, który dostałam od szkolnych dzieci.

Efekty może nie powalają z nóg i widzę niedociągnięcia, ale naprawdę mnie cieszą

bardzo ładne wyszły ozdoby i wieńce fajne
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:47, 08 gru 2012

Do góry
Pozdrowienia ze spaceru Przy okazji poszłam po witki brzozowe na kolejny wianek

I pokażę Wam fajne osłonki na pnie drzew, żeby zające nie podgryzały

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:47, 08 gru 2012

Do góry
Przyszłam popatrzeć co nowego u Ciebie Danusiu...i co widzę? Piękny zimowy ogród, cudny wręcz...te śniegowe czapy i te superaśne czerwone kulki, wianek na drzwiach zaprasza do środka...widać święta się zbliżają...a u Ciebie remonty w kuchni...to chyba taki prezent pod choinkę już? Pozdrowienia zostawiam i słoneczka życzę, ( może nie dzisiaj, bo zachodzi u mnie to pewno u Ciebie już ciemno), ale na jutrzejszy dzień
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:05, 08 gru 2012

Do góry
Irenko, to przygotowania u Ciebie pełną parą trwają.....tak te limonki mi też u Danusi wpadły w oko....takie naturalne..........miło że zdążyłaś do mnie zaglądnąć......ja będę podziwiać Twoje efekty wiankowe......a tak a propos gałązek to też winogron powycinałam na wianek norweski
(na ostatnim zdjęciu widać pół wianka z patyczków)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2196-norweski-ogrodek?page=28
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:02, 08 gru 2012

Do góry
A ja podziwiam bluszcz na ścianie..... i oczywiście wianek z kolorem czerwonym i białymi dodatkami... super wygląda ta czerwień z bielą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:47, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wianek z orzechów i bombek

Tak takie wianki też są piękne,ale ja jestem za czerwienią z bielą i zielenią ,lub sama biel i czerwień.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:46, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

o boziu, jaki piękny! w salonie do bieli super by pasował i do tego złote kule, bombki i inne detale!

ten nie jest łatwy do zrobienia, tyle orzechów!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 08 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Mi się widzi wianek ten z pobielonych gałązek i czerwone.... Czerwony - od razu widać, że święta

popatrzyłam na wianek Danusi i też mnie ciągnie do czerwieni, jakoś do świąt pasuje; rok temu miałam ładne dekoracje, ale jakieś nowoczesne wyszły i smutnawe, no to teraz zgram na kolorowo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 08 gru 2012

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:43, 08 gru 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Jakie masz piękne drzwi !!!
Tak wianek elegancki .Ponieważ na fb wspomniałaś o jednym kolorze to miałam ci napisać,że idealny byłby wybielony wianek. Albo jak Danusia proponuje na igliwiu .
Oba mogą być piękne.Te na przetartej wiklinie i na zieleni ...
Takie naturalne wianki też są piękne ja je lubię bardzo,ale lepiej sprawdzają się w kuchni Chyba,że w jadalni jak cała jest w takim tonie ...

ja u ciebie...ty u mnie

te dwie opcje biorę pod uwagę; w domu zrobię też podobne dekoracje, żeby zagrało mi to; dziś będzie dzień dziecka, będę szperać w moich ozdobach, mam nawet jakieś ptaszki;
kuchnia i salon są w większości białe, więc jak zrobię biało srebrną jak rok temu, to mi się zleje to wszystko; nie ma to jak grupa wsparcia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies