Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowe rabaty 11:00, 20 wrz 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)

Alez ładny ten tytoń, a ja w tym roku nie miałam to sie u Ciebie napatrzę

A proszę i nie krępuj się wąchaj )))))))
Pozdrawiam Ewo

Dzień dobry.
Marcia nie znam tego Twojego "Tytonia" a jest b. piękny i kusi mnie zapachem, co to za roślina, czy to z nasion, czy rozsady, i jak się nazywa, i czy zimuje.
Też mam takie funkie białe ale też nie znam niestety nazwy, natomiast rozrosły się ponad miarę, lubią nawóz w każdej postaci
Pozdrawiam

Bogusławie drogi to są jednoroczne tytonie ozdobne.Są różnej wysokości ten tu konkretny zielony jest średniego wzrostu jakieś może ma 50 cm jest z nasionek można kupić wiosną gotowe sadzonki Kolory są różnie chyba tylko niebieskiego i pomarańczowego nie ma
Na 220 stronie przytula się bordowy wyższy egzemplarz,który po zeszłorocznym kwitnieniu wysiał się sam
Jeszcze gdzieś wcześniej na froncie jest różowy niższy .Pachną sobie jak otwierają kielichy.W słońcu tytoń ma zamknięte i opuszczone w dół
Blaski i cienie nowego życia 10:59, 20 wrz 2012

Do góry
I moje doczekane berberysy Admiration- do rozmnażania, będą tworzyły barwną obwódkę przy Rh

I jedna żurawka Marmelade

Ogród z perspektywą na przyszłość 10:56, 20 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Julito, właśnie dziś zaczęłam przesadzać. Nie wiem czy to do końca to, ale jest lepiej niż było.

Witam serdecznie - podglądam regularnie bardzo mi się u Was podoba - nasadzenie extra. U mnie rośnie stara, wielka i krzywa brzoza może trochę odgapię
Blaski i cienie nowego życia 10:55, 20 wrz 2012

Do góry
Zakupy:
Miskant Morning Light- czekałam na niego od lipca, będzie rósł za H.Silver Dollar

Little Zebrinus-rośnie do 1,5m ,będzie za jukami przy tujach

Carex morrowi "Ice Dance"-ona mi się od początku podobała, znajdzie swoje miejsce i zrobię kilka sadzonek bo jest dorodna

Hakonechloa macra All Gold- będę ją mnożyła w dużych ilościach,będzie w wielu miejscach

Kolorowe rabaty 10:43, 20 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Alez ładny ten tytoń, a ja w tym roku nie miałam to sie u Ciebie napatrzę

A proszę i nie krępuj się wąchaj )))))))
Pozdrawiam Ewo

Dzień dobry.
Marcia nie znam tego Twojego "Tytonia" a jest b. piękny i kusi mnie zapachem, co to za roślina, czy to z nasion, czy rozsady, i jak się nazywa, i czy zimuje.
Też mam takie funkie białe ale też nie znam niestety nazwy, natomiast rozrosły się ponad miarę, lubią nawóz w każdej postaci
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:27, 20 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Po robocie Sebuś wybrał się do drugiej roboty

Pielenie na zielonym dachu

No w życiu bym nie przypuszczała, że będę komukolwiek zazdrościć PIELENIA !!!
Ogród na Cedrowej 10:12, 20 wrz 2012

Do góry
Ogród na Cedrowej 10:10, 20 wrz 2012

Do góry
Zastanawiam się tylko jak je oznaczyć aby pamiętać gdzie i co wsadziłam

Jaki macie na to patent ????

Moje tulipanki

Kolorowe rabaty 10:09, 20 wrz 2012

Do góry
Rzadko robię zdjęcia temu zakątkowi bo i mało się w tym sezonie tu dzieje.Przekwitają lilie to zwykle w jednorocznych siła i bylinach,ale jednych i drugich w tym roku tu mało.Po prawej stronie jest kawałeczek nowego biedaczka za 5 zł może da radę przezimować ...?
Zielony galimatias 10:05, 20 wrz 2012

Do góry

Zbieram wszystko do kupy
Co by łatwiej było to ogarnąć
Evchen napisał(a)
Ścieżkę wędrowników zaznaczyłam na niebiesko.
Jak widzisz - jest dość wysoko. Ciężko cośkolwiek wymyślić ...
A buka Marzenka proponowała na środek kółeczka

Tu projekt nr 2 Gosiaka:

No i ja mam nadzieję, ze Gosia zechce jeszcze trochę czasu poświęcić, i zrobi dwie jeszcze wersje:

1. z trzema serbami za kółeczkiem (zostawiając szmaragdy, które są, o ile się to zmieści)

2. bez serbów - ze szmaragdami tymi, co już są i dodatkowo także wzdłuż drugiego boku.

+ drzewko w środku kółeczka z kulkami

Idę do Gosi
Ogród z przeszłością 09:49, 20 wrz 2012

Do góry
Joku napisał(a)

Przywędrowałam w ślad za werbeną patagońską i zachwyciłam się Twoim ogrodem - przypomina mi jeden z takich angielskich co to właściciele sami o niego dbają, a wstęp do zwiedzania jest płatny Piękny wątek z ,,opowieścią" o ogrodzie i życiu.

Widzę, że zaczął się jednak nowy rozdział w Waszym ,,ogrodowym" życiu i rozumiem tę radość - z jednej strony przyjemnie już tylko pielęgnować i poprawiać wykończony ogród, z drugiej jednak szczęście założenia nowego ogrodu wynagradza wiele - i daje mnóstwo adrenaliny! To takie drugie dziecko będzie Myślę, że nie będziesz miała dużych problemów z zagospodarowaniem nowej działki - masz zdecydowanie ,,zielone palce", wprawne oko, oraz serce i duszę rasowego ogrodnika. To wielki dar. Nawet ludzie wykształceni w tym kierunku nie zawsze go mają.

A postanowiłam się odezwać tutaj (drugi wątek jeszcze do nadrobienia), bo spodobało mi się połączenie rogownicy kutnerowatej z bergenią - proste, ale sama bym na to chyba nie wpadała Rogownica ekspansywna, z drugiej strony nie wyobrażam sobie co by mogło pokonać pancerną bergenię...

Dobrze radziły sobie w swoim towarzystwie? Bo widzę, że później pojawiło się już coś innego w tym miejscu.

Pozdrawiam!
Ogrodnik mimo woli 09:49, 20 wrz 2012

Do góry
Muszę tak oddzielnie bo mam zapchane
To jest miskant chyba podobny do twojego Aniu.Ma mniejsze pióra i wyraźnie idą w bordo ?
Liście będą zaraz )))))) Mam jeszcze hmm kolejne pytanie.Po ob stronach tej trawy mam wyraźne przyrosty mogę je dziabać teraz? Czy raczej tylko wiosną ?

Rododendronowy ogród II. 09:39, 20 wrz 2012

Do góry
Witaj Bogdziu

Fot.:Robercik
Kolorowe rabaty 09:29, 20 wrz 2012

Do góry
Wczoraj

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:25, 20 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Śliczne miejsce jakby zaproszenie do tajemniczego ogrodu,
może i faktycznie w reali wygląda Twój ogród bardziej zwyczajnie, ale wyobraźnia i te zdjęcia czynią go tajemniczym ogrodem
Werbena cudna

Część ogrodu za tą furtką jest jeszcze nie do końca urządzona. Widoczne na samym końcu tuje, to już ogródek sąsiedzki (widać siatkę), ale w tym ujęciu 'dobrze robi' za przedłużenie ścieżki. Werbena sprawdza się w wielu ogrodach, tę zimowałam w piwnicy, dlatego kwitła mi już w lipcu.

Mirko, łatwo powiedzieć, gorzej z wykonaniem, ale ogólnie to masz rację. Nie zaszkodzi ćwiczyć optymizm, jest ku temu super okazja: nadchodząca jesień.

Witaj Dominiko, dziękuję za miłe słowa.

Bożenko, to jest raczej przejście niż wejście. Co do sadzenia w większych grupach to zgadzam się z Tobą w zupełności.

Martusia, jaką mi miłą niespodziankę zrobiłaś. Aż się wzruszyłam. Prawda, że ten tytuł watku jest najbardziej trafiony? Zobacz jak rozrastają sie zimowity od Ciebie.

Śniedki w tym roku zaszalały, sięgają mi nosa, szkoda, że słabo pachną.

Natomiast zawilce japońskie zaczynają od początku. Mam nadzieję, że tą zimę przetrwają.

Ogród zmyślony 09:25, 20 wrz 2012

Do góry
myszorek napisał(a)

Z hakone stworzysz tu piękny zakątek!!!
Kolorowe rabaty 09:24, 20 wrz 2012

Do góry
Może ktoś zna hostę ,która pięknie pachnie ? Dostałam ją od koleżanki, chciałam mieć jakąś ,która kwitnie na biało.Koleżanka przypomniała sobie o mnie i przywiozła jesienią zaszczepkę .Nie miałam pojęcia ,że naprawdę będzie taki ładny zapach Niestety nie podano nazwy

Kolorowe rabaty 09:17, 20 wrz 2012

Do góry
Witam serdecznie.Po letnich,upalnych dniach i mnie dopadł deszcz
Pozdrawiam i życzę miłego czwartku po mimo chmur i niższej temperatury za oknem

ogrodoweimpresjejolki 08:58, 20 wrz 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
I ja podobne ilościowo zakupy zrobiłam, i ja mam problem z ich usadowieniem, bo po trochu zmieniam sposób nasadzeń i dużo roślin przesadzam. A tu jeszcze o miejscu na tulipany trzeba pamiętać!

Czy znasz, Jolu, nazwę tej swojej ciemnej żurawki?
p.s. jak tam wstawianie linków Ci idzie?

Basiu, nazw żurawek niestety nie znam bo to zakupy przed erą Ogrodowiska i wtedy nie przywiązywałam do nazw uwagi.
Wstawianie linków poćwiczę pewnie dziś, bo ciągle coś pilniejszego ... A do tego w tym tygodniu u nas turniej tenisowy Pekao Szczecin Open, to popołudnia na kortach

Grzyby nie dopisały, ale jabłka i owszem
Suszarka wolna, więc produkuję jabłkowe chipsy na jesienne wieczory

Nigdy nie mów nigdy 08:40, 20 wrz 2012

Do góry
Bogusia napisał(a)
hura !!! wreszcie udało się
dziękuje za pomoc.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies