Basiu, ale mi miło! takie komplementy dodają skrzydeł
Mnie się wydawało, że o tej porze roku ogród nie wygląda już tak romantycznie. może mi się już opatrzył
A mówisz o koronkowej serwecie na foteliku wiklinowym? Pełni już tylko rolę rekwizytu dekoracyjnego i to tylko na fotkach, bo rzeczywistość jest mniej wizualna Fotelik niestety zaczął się już rozpadać i muszę pomyśleć o jakimś nowym mebelku
Elu, w tym roku zamontowałam daliom taką zieloną siatkę drucianą z rolki. Przerosły przez nią i stoją sztywno. Dodatkowo posadziłam je dość gęsto.
Swoje berberysy też tnę co najmniej raz w sezonie, nie chcę aby zdominowały rabaty. Tego zielonego tnę wiosną w kulkę. Tak wygląda w poszczególnych miesiącach. Czasem tnę też latem, ale w tym roku było upalnie i sucho i jakoś czasu brak...
Tak wyglądał w poszczególnych miesiącach. A później jesienią oczywiście, ładnie się przebarwia
Marzec:
Maj:
Czerwiec:
Sierpień:
Na fotkach widać jak mój biały płotek ginie w sezonie w roślinach
W Twoich widokach ogrodowych można zakochać się bez pamięci...różnorodność gatunków kwiatów i innych roślin sprawia, że ogród jest bardzo interesujący i niezmiernie ciekawy, a duże drzewa wspaniale dopełniają wszystkie widoczki...kiedy u mnie tak będzie? Czekam na duże drzewa.
Tak kupiłam go w zeszłym roku Lidelku i też tak kwitł wypuścił 2 łodygi. Cebula ogromną miał ktoś mi pisał, że już kwitł nie będzie cebulką maleńka i dałam jak wszystkie Amarylisy na opaskę przy domu.
Tam sobie rosły bez podlewania. Zdziwienie moje jak przyjechał znad morza mój Amarylis ma łodygę z kwiatem taka sama jak w grudniu.
Jest 2 łodyga za jakiś 1-2 tydzień będzie kwitła. Cebulka bardzo maleńka.
U mnie taki problem ze świerkiem wlasciwie to już 3 zaatakowany. Ten jest już kilkunastoletni. Okazy kilkuletnie padły w całosci.
Próbować z mospilanem?