Moja Droga
Z podpisiku nazwa wątka zniknęła ! Test czy trafimy do Ciebie robisz?
Trafimy trafimy
To może za kołem wiśnie pissardi szczepione wysoko posadzisz tak aby się w jeden bordowy ekran zlały. Wtedy do środka może magnolia obwiedziona bukszpanami? Albo dla kontrastu coś żółtego np. miłorząb lub słynny już wiąz werdei?
Albo odwrotnie za kołem świerki serbskie a w kole bordowo - rohan obelisk jak w Danusiowym projekcie . http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-przy-rezydencji
Gotowa inspiracja. Co Ty na to?
Ku przypomnienu.. bo nadal nic nie wybrane... Świerki czy bordowe za kółko?
A dotyczyło to tej części:
Oprócz walorów estetycznych cuuudnie byłoby gdyby i walory praktyczne zostały uwzglęnione. Górą biegnie skarpa, a po skarpie biegaja ludzie, psy, zwierzęta Czuję ogromną potrzebę intymności. Tujki urosną za lat naście, z boku rosną pęcherznice, ale chyba je przerobię na graby...
No i tak sobie pomyślałam, że gdyby świerki usadowić za obrysem koła - od momentu łączenia z rabatami, to moze by co nieco przysłoniły... ale czy to ma sens?..
z jednej strony dadzą ladny obrys koła i przysłonią nieco boki,
z drugiej strony zasłonią tuje, które same w sobie dają ładne tło dla innych roślin,.
No i jeszcze pytanie: ta rabata po lewej jest w miarę szeroka - na piętrowe nasadzenia może się nada Chciałabym tam posadzić 3 duże azalie wys, ok. 1-1,2.." Mam je teraz na bocznej, wąskiej rabacie - skutecznie uniemożliwią mi docinanie żywopłotu... muszę je przesadzić. Czy nadadzą się na tą rabatę?.. a za nimi szczepione Umbra?.. a przed nimi coś niższego... mogłoby być? czy za dużo tego?
Poradźcie proszę....
Edytuję, bo zbieram to co kto radził w środek
Noemi i Ircia Dereń cousa - pięknie kwitnie, pięknie się przebarwia jesienią,,,
Aga z Grabii Migdałek trójklapowy -Exochorda "Serratifolia"Malus "Ola"Magnolia gwiaździsta Paulownia