Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

...Niedaleko Krishana... 21:53, 15 lis 2014

Do góry
Madison napisał(a)
Witaj Toszka, Witaj Tess

Sadząc świerki w szpalerze pierwotnym moim zamiarem było stworzenie żywopłotu o konkretnej wysokości-też widziałam taki żywopłot i bardzo mi się spodobał.
A że nie mając pojęcia z jakich jeszcze iglastych mogłabym stworzyć żywopłot pasujący do leśnego krajobrazu, padło na świerki- nie chciałam żadnych tuj a cisy odpadły ze względu na mój zwierzyniec.

przyznam, że o zacienieniu działki nawet mi nie przyszło do głowy, więc chcąc nie chcąc będę ciąć, tylko muszę doczytać po jakim czasie,żeby był gęsty jak na tym zdjęciu

O, no właśnie o czymś takim pisałam,
Będzie świetnie pasować do leśnej działki.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:45, 15 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Też miałam rabatę bylinową, która mnie wkurzała i była okropna - wcale jej nie pokazywałam w całości, bo aż zęby bolały.
Mój typ na drugi łan - przegorzan. Można dodać jeżówki.

Och Tesiu, nie chcę, żeby to źle zabrzmiało, ale... jakie to pocieszające, że nie tylko ja poniosłam bylinową porażkę W kupie raźniej
Idę doszkolić się z przegorzanu (jaka ja gooopia bylinowo jestem ). Kolejna pozycja na liście.

EDIT: No przecież wiedziałam jak przegorzan wygląda, tylko nie wiedziałam, że echinops to on
Oczywiście cudny jest, tylko... na suche, wapienne stanowiska A u mnie mokro i gliniasto
...Niedaleko Krishana... 21:40, 15 lis 2014

Do góry
Witaj Toszka, Witaj Tess

Sadząc świerki w szpalerze pierwotnym moim zamiarem było stworzenie żywopłotu o konkretnej wysokości-też widziałam taki żywopłot i bardzo mi się spodobał.
A że nie mając pojęcia z jakich jeszcze iglastych mogłabym stworzyć żywopłot pasujący do leśnego krajobrazu, padło na świerki- nie chciałam żadnych tuj a cisy odpadły ze względu na mój zwierzyniec.

przyznam, że o zacienieniu działki nawet mi nie przyszło do głowy, więc chcąc nie chcąc będę ciąć, tylko muszę doczytać po jakim czasie,żeby był gęsty jak na tym zdjęciu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:07, 15 lis 2014

Do góry
Świetne te poduchy. Lepiej by konweniowały z bieloną wikliną.
Ogród do kwadratu 21:03, 15 lis 2014

Do góry
Aguś, czy jesteś zadowolona z prosa?
Nie wykłada się?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:56, 15 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Reasumując - bałagan, który mnie męczy.

Jedynie do werbeny nie mam zastrzeżeń, stąd mój pomysł (uwaga, uwaga, przechodzę do sedna wreszcie ) - aby zamiast tych wszystkich bylin posadzić łan werbeny. I potrzebuję jeszcze drugi gatunek, który będzie kwitł od wiosny przynajmniej do lipca, czyli do zakwitnięcia werbeny.
I co to miałoby być?
Warunki udziału w castingu : długo kwitnące, kolor kwiatów biały/róż/fiolet, niekłopotliwe...

Też miałam rabatę bylinową, która mnie wkurzała i była okropna - wcale jej nie pokazywałam w całości, bo aż zęby bolały.
Mój typ na drugi łan - przegorzan. Można dodać jeżówki.
...Niedaleko Krishana... 20:48, 15 lis 2014

Do góry
Ale świerki można przecież ciąć i w ten sposób ograniczyć ich siłę wzrostu.
A widziałam też żywopłot ze świerków - utrzymywany na wysokości około 1,5 metra.
Bez cięcia rzeczywiście znacznie zacieni działkę.

Witaj, Madison
Ogródek Janiny 18:50, 15 lis 2014

Do góry
Janino, pojęcia nie miałam, że Twój ogród przeszedł tak niesamowitą metamorfozę!
Bardzo mi się podobają, zarówno efekt, a i postępy robót - przeczytałam wszystko od 63 strony.
Super! Gratuluję!

(zdjęcie wnusi - rwewlacyjne!)
Ogród do odświeżenia 18:00, 15 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Już jest przyszły tydzień.

Ale siem jeszcze nie skończył
Ogródek Iwony 22:20, 14 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Tak zrób koniecznie, bo popełniłam w tym roku tę samą nieroztropność. Odległości wydawały mi się odpowiednie, a to tylko roślinki były małe.
Lawenda wyłożyła się na buksiki. W samą porę zauważyłam, że coś się zaczyna dziać z obwódką bukszpanową.

W takim razie wiosną musowe przemeblowanie rabaty.
Ale żeby nie popełniać błędów:
Przy płocie trawy, potem perovska, potem róże, potem lawenda, potem obwódka? Czy jeszcze inaczej?
Ogródek Iwony 22:15, 14 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Toszka, jeśli chodzi o lawendę, to wiosną ją odsadzę w takim razie, tam jest dość miejsca. Jak sadziłam, były malutkie sadzonki, to wydawało mi się, że dość miejsca mają.

Tak zrób koniecznie, bo popełniłam w tym roku tę samą nieroztropność. Odległości wydawały mi się odpowiednie, a to tylko roślinki były małe.
Lawenda wyłożyła się na buksiki. W samą porę zauważyłam, że coś się zaczyna dziać z obwódką bukszpanową.
Pomysł na ogród 22:12, 14 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Rysiek przesłodki.

Przy tarasie pasowałby żywopłocik z cisa.

a jednak ... tylko nie wiem jak duży i jak długi ...
ciągle te pytania
Ogródek Iwony 21:59, 14 lis 2014

Do góry
Toszka napisał(a)

Iwonko, co to znaczy, że szczepicie ją co pół roku?

No pewnie chodzi o antykoncepcję.
Moje zmagania ogrodowe 21:50, 14 lis 2014

Do góry
Jesteś
Jak tam jesień w ogrodzie?
Pomysł na ogród 21:41, 14 lis 2014

Do góry
Rysiek przesłodki.

Przy tarasie pasowałby żywopłocik z cisa.
Makowo na Kociewiu 21:38, 14 lis 2014

Do góry
O, będzie lustro! Super, będzie świetnie tam pasowało.
Daj szerszą perspektywę tego miejsca.
Ogród niby nowoczesny ale... 19:46, 14 lis 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

poszlam w ten styl...
Zdjęcia robilam sama...na urlopie Kolega z drukarni wykadrowal i są w pionie.
Co Ty na to?

O kurcze, szczęka mi opadła. Ty to masz inwencję.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:46, 14 lis 2014

Do góry
Znów zjadło posta..... każdemu odpisałam...buuuu ... nie cierpię laptopika.. głupi jest.

Sorki, że ponownie poematu nie powtórzę... ale każdemu z osobna odpisałam... musicie uwierzyć na słowo... teraz telegraficznie

Danka - byłam napisałam.. co wiedziałam..
Renia - najłatwiej się rozmnaża przez zakup u Finki
Ula- mały chce koniecznie ugryźć psa, wiec muszę go izolować... bo pies może oddać.. stary jest ale zęby wszystkie ma.. nie moje dziecko wiec uważam podwójnie.
Aniu - mój ogród Cię nie powali na kolana, bo to nie ten styl.. ale miło mi, że wirtualnie podepczesz za kamerą Może kiedy uda Ci się osobiście Najlepiej z Gierczusiem.
Tess- każdy patetn trzeba wypróbować, bo tylko tak możemy sie przekonać że skuteczny. Dziś demolowałam dalszą cześć rabaty i wyciepałam kilkadziesiąt narcyzów.. wszystkie zainfekowane. rozstajemy się na zawsze z tym asortymentem. Sposób do mojej praktycznej głowy nie przemawia. Jaja są składane jak są liście, wiec to tylko przydeptywanie zarazy w ziemi... której to lata czy ją depczemy czy nie.. ale mogę się mylić i na 100% tak spróbuję zrobić.. to nic nie kosztuje, a może jednak się okaże skuteczne. I nawet się ucieszę, że nie mam racji.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:20, 14 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Dobrze, że z okiem lepiej.
A na wiosenny spektakl cebulowy wszyscy się zlecimy

Jak tylko wyjdą kiełki cebulek - ustalamy termin spotkania u mnie
Pszczelarnia 14:41, 14 lis 2014

Do góry
Rany, jak pięknie!
No cudnie.
Jak ja chcę tam być.
Już, teraz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies