Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 10:50, 11 paź 2012

Do góry
Tu jest w innym miejscu ale też z innymi rózami.

a tu jeszcze w innym między krzakami ale sobie radzi wyrasta zza tych krzaków i kwitnie.

Osiaga wysokośc ok 150-180 cm ale nie wszystkie gałązki.

Nie wiem czy będziesz miała po tych zjeciach pojecie o jej wyglądzie bo moim zdaniem powinno sie fotografowac tylko kwiaty , reszta na ogół nie nadaje sie do fotografii.
Ania i róże i cała reszta :) 10:50, 11 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Albo bardziej w tą stronę

Ewa najlepiej narysowała, jukę z kółkiem weź w środek, kółka swojego, nie przesuwaj w lewo Ewy natomiast trochę w lewo przesuń powtórzenie z lewej na prawo rabaty pod budynkiem oki pod ścianą pod filarami ławeczka aż się prosi

ławeczka będzie, jak mnie juz bedzie na nia stac, marzy mi się taka drewniana w lawendowym kolorze..
Albo biała, ale biała do elewacji chyba nie bardzo..
Kółeczko zrobię, jak piszesz

alinak napisał(a)
Aniu już nic nie doradzam , bo kołowrotek się zrobi ci w głowie . i tak róże będą grały u ciebie pierwsze skrzypce , bo ty masz takie że ahhhh. rozmnażasz z patyczka róże ? posadziłam suvenir of baden - baden . ciekawam co z tego będzie

Alinko, czasem z takiego kołowrotka może wyjśc coś dobrego , im więcej głów pomyśli, tym lepiej.
Próbowałam patyczkowac kilka razy róże, ale moja ziemia nie jest odpowiednia do tego, za szybko przesycha, z kolei bawic się w doniczki to nie mam czasu .
Souvenirek to śliczna róża, ale moja nie ma takich falbanek, jak miec powinna .

eliza3 napisał(a)
Aniu, pozdrowienia zostawiam i moc uśmiechów, miłego wieczoru.

Eluniu, nawzajem :*
Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:49, 11 paź 2012

Do góry
Kasiu, pamiętamy o tobie, gratulacje

Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:49, 11 paź 2012

Do góry
Pewnie tępi krety,a ja spóźniona,niestety!
Szybko w garść jakieś zielicho i tu gdzie weselicho!
Zdrowia Tobie jak najwięcej życzę,........
A poza tym.......dziś lenistwo! Leżę i kwiczę!

Rododendronowy ogród II. 10:45, 11 paź 2012

Do góry
Obiecałam Gosi zdjecia krzaków róż - Graham Thomas. Myśle że jestem niezbyt dobrym przykładem hodowcy róż ale jak prosiła pokazuję.

Na tych trzech zdjęciach jest ta sama róża z różych stron.Jest niestety miedzy innymi różami i na dodatek na tle powojnika.Trzeba więc odrzucic gałązki po prawej stronie.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:41, 11 paź 2012

Do góry
Bociek nie zaklekoczesz?
Ania i róże i cała reszta :) 10:38, 11 paź 2012

Do góry
Dziewczyny, nie wiem, co mam robic, no nie wiem

Magnolia ma rację, fala jest za duża, ta częśc ogróka jest chyba za mała na takie kombinacje, może to uprościc?
Danusia tez była za prostszą opcją.
A może tak?

bardziej okrągło

zdjęcie pod innym kątem

Moje Takie Tam w Ogródku 10:36, 11 paź 2012

Do góry
Żeby tam podsadzać trawy i żurawki to trzeba chyba więcej pousuwać?? może na tym zdjęciu będzie lepiej widać

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 10:25, 11 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)

Vita dziękuję za odpowiedź! Co to za róże, poniżej? Zaróżankowanie - fajne słowo
Jakieś róże już mam, ale wcale mnie nie przekonują - raczej nie chcę wielkokwiatowych - długa łodyga i tylko jeden kwiat, co z tego że łądny... raczej rabatowe, parkowe, wielokwiatowe... historyczne też raczej nie, bo piękne, ale rzadko powtarzają kwitnienie, a ja chciałabym żeby kwitły cały czas
Z wielkokwiatowych wybrałam tylko Nostalgie i tego Chopina właśnie - ze względu na kolor i wygląd kwiatów. Jak nie będą mi się podobać, wywiozę do Teściowej

Czy ta druga róża to może Mozart? A pierwsza - New Dawn? Nie śmiej się, zgaduję

pozdrawiam!
Ogrodnik mimo woli 10:25, 11 paź 2012

Do góry
Niesamowitą prace wykonałaś!!!! Ale mnie podniosłaś na duchu, ......że tak szybko rośnie, więc może u mnie też.....
A że świeżok jestem, powiedz co to? Wiśnia? Dokładną nazwę proszę Też chcę takie cudo!!!!

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 10:11, 11 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)

Vito, mur i ta róża to czarodziejski pejzaż. I jeszcze do tego to słońce...
Co to za odmiana róży?
A co do muru, to powiem Ci, że odkąd zobaczyłam Twoje murki kombinator mi się włączył... gdzie by tu je upchać u mnie...? Mam całą zimę na przemyślenia...
Ogródek Hanusi po zimie 10:10, 11 paź 2012

Do góry
Pokazywałam juz moją werbenę?Mam nadzieję na własne nasionka i rozsadę wiosną.Na wszelki wypadek tegoroczne siewki,które nie garnęły się do szybkiego wzrostu ,zabiorę na parapet do domu.
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 10:03, 11 paź 2012

Do góry
Moja ulubiona szklarenka znalazła miejsce na blacie przy oknie kuchennym jakiś czas temu dzieciaczki wysiały ziarenka papryki wyrosły i dają niesamowitą frajdę Teraz moje skarby są przekonane, o swoim talencie ogrodniczym i obiecały, że na wiosnę będą siać w warzywniku. Jak pojawią się kwiatki spróbuję zapylać pędzelkiem zobaczymy czy się uda

Jeszcze dzieło wspólne - moje i dzieci. Olej chilli (papryczki chilli unoszą się u góry, można je dostrzec )
Oliwa z oliwek z suszonymi papryczkami chilli, ziarenka pieprzu i gotowe Ale najważniejsza dla mnie jest zawieszka....Synek wycisnął w swojej "czarodziejskiej maszynie" kółko, córcia ulepiła papryczkę i napis, mamusia wszystko złączyła Wykonane z modeliny, 10 min w piekarniku i gotowe
Polecam takie wspólne zabawy w weekend
Dzieci maja niesamowita frajdę, a ich dzieło zdobiące dom BEZCENNE

Miłego dnia
Mój mały raj na ziemi :) 09:27, 11 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
przy ławeczce stanęła latarenka, bo przy schodach MUSI być stalowa! ta nie pasuje....

no i dosadziłam tam trawę, są teraz 2 variegatusy

po drugiej stronie ścieżki kolejne dwa
wspomnę tylko, że w hosty powtykałam krokusy i szafirki

swoje miejsce znalazły też tam wrzosy, co miały być w donicach przed wejściem do domu.....

Witam. Bardzo mi się podoba twój ogród. KasiaWB mi podpowiedziała, że u ciebie znajdę dużo inspiracji. Więc jestem i przyznam się, że byłam już tu wcześniej tylko tak po cichu.
Mam parę pytań. Czy twoja ławka jest z drewna tekowego, czy sosnowego? I czy stoi tam cały rok, czy może ją chowasz na zimę? Bardzo podoba mi się ta ławka i chcę taką kupić na wiosnę.
Jeszcze napisz co to za hosty widać? Czy one są żółte w środku, a obrzeża mają zielone? Bo szukam takich.
Pozdrawiam
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:27, 11 paź 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Coś dla zakochanych w lampionach ogrodowych

Dziękuję Moniko za te fotki, uwielbiam sklepy z takimi klimatycznymi bibelotami. Sama też szukam lampionów do ogrodu. Piękne rzeczy pokazujesz.
Czekam też na fotki z nowym oświetleniem Twojego ogrodu. I proszę o zdjęcia wnętrz na blogu
Pozdrawiam serdecznie
ogrodoweimpresjejolki 09:14, 11 paź 2012

Do góry
Dziękuję, że jesteście
Nie bardzo mogę pisać, ale czasami czytam i mam łączność z Wami To dla mnie ważne...

Na swojej działeczce nie byłam już prawie 2 tygodnie i nie wiem kiedy będę i co tam się dzieje. Przynajmniej o podlewanie się nie martwię, bo prawie bez przerwy pada.

Cebulki tulipanów i czosnków jeszcze nie wsadzone, ale mam nadzieję, że jeszcze zdążę...

Wczoraj w ramach terapii wieczorem sięgnęłam po książki i najbardziej "podpasowała" mi ta

Czytałam, przeglądałam piękne zdjęcia i uspokojona, odurzona zapachem macierzanki i innych roślin tam pokazanych usnęłam spokojnie
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:04, 11 paź 2012

Do góry
Wrzucam fotkę nowego nabytku, o którym wspominałam. Niestety okazało się, że aparat, który jakiś czas temu dałam do naprawy padł zupełnie. Nie zrobiłam żadnego zdjęcia nim na poczet Ogrodowiska i pstrykam tym telefonem niestety te marne fotki. Ale w innym razie nie było by ich wcale. Naraie nie dorobię się nowego, więc sorki za jakość

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:59, 11 paź 2012

Do góry
Kasiu gratulacje i nie chowaj się dłużej przed nami.

Ogród z perspektywą na przyszłość 08:51, 11 paź 2012

Do góry
Odwiedziłam kuzynkę w Holandii. Zrobiła sobie kilka zmian w ogrodzie i wybudowała piękne oczko. Takie planuję sobie kiedyś zrobic jak chłopcy podrosną.

W cieniu - zacieniona 08:48, 11 paź 2012

Do góry
...od znajomej...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies