Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Evchen 15:13, 16 lis 2012

Wiktorio, wszystkie doniczki przyciągnęły moją uwagę Myślałam, że to ozdoba Noemi też ma doniczki na grządce

Pszczółko... a jednak pełniły jakąś funkcję ... intryguje mnie Twoja dbałość o szczegóły, tym bardziej, że jest chyba wynikiem Twojego rzeczowego podejścia do tematyki ogrodowej... u mnie "pomocnicy" tunelu dla cukinii byliby prawdopodobnie niejednorodni wielkością i rodzajem faktury. U Ciebie - jak z katalogu Równo i pod rząd Ukłony

Urok zakątka polega na jego nieskończoności i wrażeniu trwających prac. . ot, jakby ogrodniczka dopiero co zawiesiła doniczkę na kijku i poszła po kubek ciepłej herbaty...... Niedopięte na ostatni guzik. Nie postawiono kropki nad "i". Najpiękniejsze jest niedopowiedziane i nieskończone, bo daje nadzieję na zaskoczenie następną odsłoną I to jest urok ogrodu, który tworzysz. I niech takim zostanie

Cmokam
eliza3 15:28, 16 lis 2012

Przyszłam się przywitać, pozdrowienia zostawić i oczywiście pochwalić się , że w ogródku liście zgrabiłam... grabiąc i sprzątając przed zimą zastanawiałam się czy chciałabym mieć większy ogród...hmm...
Jak Ty to wszystko ogarniasz... ???
Madzenka 19:52, 16 lis 2012

Pozdrawiam Ewo i już się stycznia doczekac nie moge
Sebek 20:12, 16 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Doniczki na ziemi: najpierw nimi okrywałam cukinie jak były przymrozki, potem na nich robiłam tunel dla cukini jak w dalszym ciągu były przymrozki (konstrukcja), potem na nich opierały się cukinie, a teraz wyznaczają miejsce czekające na coś w (dalekiej) przyszłości.
A wiszące na kijkach - nie mają chyba zastosowania, może pokazują teren jagodnika otoczony różą?

Obwódki będą zagęszczane przez dosadzanie.

Ten zakątek jest młody (nie ma roku) i trwają przy nim prace - byle do wiosny. On jest taki nieskończony. Ale co jest skończone w moim ogrodzie?

To pytanie chyba zadaje sobie każdy A odpowiedzią jest chyba : JA - po kilku(nasto)godzinnej pracy w nim - ale jakże satysfakcjonującej
Milka 13:57, 17 lis 2012

Pszczółko widzimy się
Gardenarium 17:46, 17 lis 2012

Szukam zdjęć do zywopłotów iglastych i zanalazłam to

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:47, 17 lis 2012

Instagram Ogrodowiska
vita 18:21, 17 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Szukam zdjęć do zywopłotów iglastych i zanalazłam to

Ewa...to Ty?
justi 21:35, 17 lis 2012

Świetne te zdjęcia w kapeluszu!
monteverde 21:48, 17 lis 2012

Sebek napisał(a)

Doniczki na ziemi: najpierw nimi okrywałam cukinie jak były przymrozki, potem na nich robiłam tunel dla cukini jak w dalszym ciągu były przymrozki (konstrukcja), potem na nich opierały się cukinie, a teraz wyznaczają miejsce czekające na coś w (dalekiej) przyszłości.
A wiszące na kijkach - nie mają chyba zastosowania, może pokazują teren jagodnika otoczony różą?

Obwódki będą zagęszczane przez dosadzanie.

Ten zakątek jest młody (nie ma roku) i trwają przy nim prace - byle do wiosny. On jest taki nieskończony. Ale co jest skończone w moim ogrodzie?

To pytanie chyba zadaje sobie każdy A odpowiedzią jest chyba : JA - po kilku(nasto)godzinnej pracy w nim - ale jakże satysfakcjonującej

do tych doniczkach na kijkach powkładaj słomę , będą schronieniem zimowych dla skorków i niech dalej tak wiszą