Ogród nie tylko bukszpanowy - część I
10:34, 07 wrz 2012
Danusiu napisz proszą co to za okrywowe roślinki na brzegach rosną, te które otaczają kule srebrne

TrzmielinyDopiero co je przycinałam, a już fryzurki rozwichrzone lekko
Dwie skrajne miały być jesienią przesadzone, bo za mało tam miejsca dla 3szt., ale Madżenka zawiązała komitet "ratujmy trzmieliny przed przesadzeniem" no i na razie są... Berberys po prawej źle zniósł przesadzenie i wymaga wymiany na nowszy model
![]()
![]()
skończyłam podlewanie o 21.00, przytargałam potem z pod folii michę pomidorów, jeszcze jedna taka micha i pomidory się już skończą zostanie w folii sama papryka także jutro znowu robótka mnie czeka![]()
![]()
A teraz przyjemna sprawadzisiaj o 17.00 dostarczono mi 2 krzaki róży Briosa, śliczna
byłam na ogrodzie dopiero jak wróciłam zrobiłam im zdjęcia
![]()
Joasia obiecane zdjęcia - wprawdzie mam poślizg 12-godzinny, ale jak wczoraj wieczorem 3 godziny postałam przy desce do prasowania, to już nie miałam siły na wstawianie zdjęć.
Dopiero teraz zauważyłam, że nie wyszły mi zbliżenia liści miskantów- Gracillimus ma jeden biały pasek w środku liścia/źdźbła, a M.L. pasek w środku plus cieniuteńkie jasne obrzeża. Z oddali różnica jest taka, że M.L. ma jaśniejszy odcień zieleni.
Pan "Gracillimus" w całej swej 160cm okazałości
![]()
![]()