Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 20:50, 22 paź 2012

No, makowa panienka, to jak ten szczypiorek na wiosnę - wyrwała się. Na swoją zgubę, zresztą.
wronada 21:31, 22 paź 2012

piękna ta jesień w Twoim ogrodzie , zdjęcia urocze i te ostatnie(?) promyki słońca...
szkoda, że nie udało mi się oglądać Twojego ogrodu na żywo, ale często tu zaglądam i podziwiam pasję całej rodziny.
EPODLAS 21:49, 22 paź 2012

Gabrysiu, widok z tarasu masz niesamowity. Piękny o każdej porze roku. Można kawkę pić i patrzeć, patrzeć. Ja na działce trochę pieliłam. Chwasty rosną z prędkością światła. Dobrze by było dokładnie wypielić, ale kiedy.
Pszczelarnia 22:06, 22 paź 2012

Gabrysiu, miłośniczko króliczych uszu. Wstawiam zdjęcie, które mnie kolorystycznie intryguje, choć siedliskowo to rośliny z innej bajki. To przypadek u mnie w ogrodzie. Królicze wiosną idą dokądś ....... .

Gabriela 22:18, 22 paź 2012

Ale nie pozbywaj się ich radykalnie, są fajnie i na pewno gdzieś Ci będą pasowały na tej przestrzeni.
Zestawienie kolorystycznie bardzo ok. Do szarych, filcowych uszu pasuje zdecydowane bordo i fiolet, a tam pod spodem tych żurawek widać taki kolor.
A, zapomniałam, żeby były ładne to trzeba im obcinać kwiaty, albo zostawiać krótko tylko, jak się komuś te liliowości na łysawych pędach podobają.
Gabriela 22:21, 22 paź 2012

wronada napisał(a)
piękna ta jesień w Twoim ogrodzie , zdjęcia urocze i te ostatnie(?) promyki słońca...
szkoda, że nie udało mi się oglądać Twojego ogrodu na żywo, ale często tu zaglądam i podziwiam pasję całej rodziny.

A gdzie jest Twój ogród Danusiu, czy mogłabyś wstawić sobie podpis, jak wszyscy, bo nie ma jak Cię znaleźć w tej masie
Gabriela 22:24, 22 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Gabrysiu, widok z tarasu masz niesamowity. Piękny o każdej porze roku. Można kawkę pić i patrzeć, patrzeć. Ja na działce trochę pieliłam. Chwasty rosną z prędkością światła. Dobrze by było dokładnie wypielić, ale kiedy.

Bożenko, ja oczywiście tam siadam, ale z herbatką, winogronka skubię i przez chwilę czerpię z okoliczności przyrody, ale zawsze coś po chwili zobaczę, porzucam filiżankę i taras i lecę wyskubać, obciąć, zerwać, podeprzeć, itd, itp. Głównie to chwasty widzę.
mira 22:34, 22 paź 2012

Gabriela napisał(a)

a tu po lewej co jest ? nie żeleźniak
zimował już u Ciebie ? podobno trzeba uważać - kolor kwiatów mnie urzeka - pytałam po ogrodniczych ale zwykle konsternacja jak pytam to i przestałam - ostatnio w jednym ogrodniczym Pani powiedziała ze zakładają zeszyt i kto o co zapyta będą zapisywać i sprowadzać - idea dobra zobaczymy -
mira 22:41, 22 paź 2012

Gabriela napisał(a)

Gabrysiu Twoja filozofia na zakup róż jest doskonała - też uważam że bez sensu kupowac jedną i czekam na paczkę i w sobote sadzę

No i się rozumiemy
Napisz od razu jakie róże zamówiłaś, ciekawa jestem. [/quote

piszę co prawda nie od razu ale dla mnie i tak to jet szybko
więc melduję posadzone, dopieszczon
Aphrodite, Barkarole, Mainzer Fastnacht, The Pilgrim i Tuscany

mam ochotę jeszcze na inne ale róznaego ogrodu nie będę robić

a zansz może taką róże Caffe ? kolor mi sie spodobal ale nie wiem jak to w realu wygląda
Gabriela 22:43, 22 paź 2012

Mira, po lewej, po samej lewej jest kłosowiec, czyli agastache kwitnące na biało. Żeleźniaki też są, ale schowane za nimi, mają duże okrągłe w zarysie i trochę mechate liście, nie zrobiłam im żadnych zdjęć, bo bym Ci pokazała jak wyglądają teraz.