Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku :) 11:25, 08 paź 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 11:22, 08 paź 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 11:20, 08 paź 2012

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:19, 08 paź 2012

Do góry
Pare fotek dzisiejszych porannych u mnie
Dziewczynka nadal nie ma mniejsca - moze tam zostanie, ale niekoniecznie w tym miejscu.. ladnie sie jesiennie wybarwila ta rabata

Posialam sobie naparstnice - w przyszlym roku musze im jakies miejsce znalezc

Zawilec nastepny - nie wiedzialam ze czerwone tez sa

Spartyna grzebieniasta bardzo mi sie podoba:

Grandiflora nadal kwitnie:

Marcinki przy tarasie:

I przed domem:

Czerwony krwawnik:

I róża miniaturka z Lidla:
Ogród Sylwii od początku :) 11:18, 08 paź 2012

Do góry
Odrobinka jesieni z dzisiejszego porannka .........

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 11:06, 08 paź 2012

Do góry
Ozz napisał(a)
Jesień zagląda, a jakże, również na balkony - u mnie nastąpiła zmiana kompozycji i teraz prym wiodą trawy ozdobne, mam nadzieję, że w przyszłym roku rozrosną się w niezły żywopłot.
Zdjęcie zbiorcze, ale już tłumaczę co widać poniżej

Kompozycja łubiankowa 1: wrzosy + trawa - Andropogon 'The Blues' (przebarwiający się w niesamowitych docieniach zółci, pomarańczu, fioletu i bordo)

Kompozycja łubiankowa 2: wrzosy + trawa - Hakonechloa macra

Doniczkowe impresje: wojownicza rogownica, wytrwały zatrwian, carex, wrzos i rozchodnik

A na koniec trawiasta panorama co udaje żywopłot... mam tu przede wszystkim ukochane prosa rózgowe w różnych odmianach.

ale cudny poliptyk...temat przewodni-jesień cudne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:02, 08 paź 2012

Do góry
Irenko, spóźniłam się na tysiąc, spóźniłam się na nowe otwarcie, ale lecę z wiosennym kwieciem, będzie na później Buziaki
Ania i róże i cała reszta :) 10:57, 08 paź 2012

Do góry
Dziewczyny, pierwszy błąd, źle wyrysowałam linię, którą wyznaczyła Danusia.
Więc jeszcze raz, która wersja lepsza?
Z białą czy fioletową kreską?

czyli brzuszek wklęsły czy wypukły?

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 10:48, 08 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Pewnie mam sporo piwonii, ale trochę z nimi źle postąpiłam i teraz czekam na kwitnienie w tym roku zakwitły 4 z 15 ale nie była to ta odmiana co miała być chyba ,mnie ktoś zrobił w ciula chociaż nie powiem , że były brzydkie jedna z nich chyba Sarah Bernhardt
a z Wings zebrałam nasiona, tylko ja jestem zbyt niecierpliwa

Ta różowa piwonia mnie urzekła. Ja mam tylko ciemny róż i marzę jeszcze o kilku.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:36, 08 paź 2012

Do góry
I jeszcze wspomnienie wizyty Ani i jej M

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:32, 08 paź 2012

Do góry
Dzień dobry bardzo Betysiu Najmilejsza Od razu mi lżej na serduchu widząc, że już Ci lepiej
Na miły dzień zostawiam kilka "słoneczek"

Puste pole z wysepką kwiatową 10:24, 08 paź 2012

Do góry
Dziękuję Wszystkim za ... pukanie do mojej furtki, ale ona jest zawsze otwarta, tylko gospodyni jest na coraz bardziej surowej diecie komputerowej.

an_tre napisał(a)
Elfik fruwa po forum, szuka inspiracji

Aniu – coraz trudniej doszukać się inspiracji, po obrazkach jej szukam najczęściej, bo rzadko bywając, nie jestem w stanie chłonąć słowa pisanego...

irena_milek napisał(a)
Jak postanowisz tak...będzie.......
No... – święte słowa... Koniec końców jest tak:

Po obu stronach sedumów jest szafirowa szałwia. Trawy się "hodują", więc dopiero wiosną zrobię z nich obwódkę

Elu – faktycznie zdążyłam w samą porę, przy słoneczku. Ale obrobienie tego kawałeczka ziemi kosztowało mnie dużo dźwigania, bo piach wyniosłam w pole, a w to miejsce dałam kompost z gliną (tu macham do Dzidki!!!) .

Bożenko – rzeczywiście, masz takie same białe marcinki, choć jak je dostałam, to były niziutkie na 25 - 30 cm. A i u mnie, i u Ciebie są dużo wyższe...

Basiu – perowskia, to potężna roślinka, mam ją w innym miejscu. Tutaj jest tak wąsko... Docelowo, rabata po prawej ma mieć żurawkowe obrzeże, więc jeszcze się poszerzy. A trawnik tu do wymiany, bo pod nim jest beton piaskowy

Kondziu – a Ty jak zawsze roześmiany... No bo masz się z czego cieszyć – widziałam u Ciebie ład i porządek

Viva – konsultacje z Tobą, to prawdziwa przyjemność... Cieszę się z potwierdzenia, że to proso, bo u mojej ogrodniczki najczęściej nie ma etykietek, więc muszę wierzyć, w to, co mówi. Ale na razie nie ruszę jej z miejsca, gdzie rośnie, bo chyba sobie upodobała to miejsce. Tę seslerię jesienną nabędę na pewno, bo śliczna, ale w Wojsławicach kupiłam tak olbrzymią kępę Carex morrowii Ice Dance, że wiosną zrobię z niej 10 sadzonek i zrobię obwódkę. Zainspirowała mnie w Wojsławicach ta alejka. CUDO!!! - akurat taka wysokość trawy jest świetna na obwódkę

AniuDS – jak będziesz u mnie, to tylko paluszkiem pokażesz, co będziesz jeszcze chciała oprócz...

Elf-ku – zaintrygowałaś mnie tym dwukrotnym przycinaniem. Bo wiosną ja tnę tuż przy ziemi, a kiedy drugi raz???

Aniu monteverde – czy Ty masz oczy naokoło głowy? Jak Ty to robisz, że wszystko wiesz??? Bardzo Ci dziękuję za tę niespodziankę, dzisiaj zamówię!!! A jak się cieszę! Tra la la....

Agniecha – pamięć masz fenomenalną! A wiesz, ja kiedyś zaglądałam do „kuchni” i nawet myślałam Ewę połaskotać o ten przepis, tak mnie poruszyły zachwyty nad tym pasztetem. Też spróbuję. Gałka muszkatołowa tam konieczna!!!
Norrrmalnie się wzruszyłam, że pamiętałaś o mnie... Za linka na żurawki u Tomka też dziękuję!!! Buziaki
Popówek 09:59, 08 paź 2012

Do góry
Ymma napisał(a)
zakwitły wrzosy

nie wiem co się dzieje - dosadziłam w tym roku chyba z 15 sztuk białych, wszystkie padły - różowe trzymaja się doskonale

pokaż więcej zdjęć wrzosów, mi akurat białe się mocno trzymają, ale niektóre różowe padły...
W miniformacie 09:51, 08 paź 2012

Do góry
Jesień nadchodzi, dzisiejszy dzień to potwierdza.
Czekamy mimo to na złotą jesień.

Ogród Ginger 09:50, 08 paź 2012

Do góry

Miodzio

Piękne miskanty, jeśli możesz to napisz, gdzie je kupowałaś, może będę miała niedaleko?
pozdrawiam
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:38, 08 paź 2012

Do góry
Widoczki ogólne

W cieniu - zacieniona 09:35, 08 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Balabym sie zjesc purchawke... jeszcze do tego na surowo? brr
Rozchodniki - chyba - cudne!
Też mam opory....a za białym rozchodnikiem muszę się rozejrzeć na wiosnę.Pozdrawiam.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:35, 08 paź 2012

Do góry

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:33, 08 paź 2012

Do góry
Wczoraj znajoma stwierdziła, że w moim ogródku nie widać jesieni tak jak u niej na działce. Rzeczywiście jest jeszcze zielono , a może to już zasługa zimozielonych

Dzis listeczki
krzewuszka

pieris

powiedziano mi kiedys, że to "rogi jelenia"

czyściec wełnisty

W cieniu - zacieniona 09:24, 08 paź 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies