Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

KasiaWB 23:25, 13 lis 2012

Witaj jestem u Ciebie pierwszy raz i jednym tchem przeczytałam wszystkie strony baaaardzo mi się wszystko podoba ja dopiero na początku budowy domu i przygody pt. ogród ale mam już kawałek prostego muru z cegły i też będzie więcej ale jeszcze daleko do zakończenia. Będę zaglądać do Ciebie moje klimaty kilka rzeczy już mi wpadło w oko i mam kilka pytań głównie związanych narazie z domem i cegłą Ale napiszę na PW.
Serdecznie pozdrawiam
Gabisia 09:13, 14 lis 2012

Danusiu, ale Ty jesteś fajna
Szast, prast + kredeczki i takie cudo (zupełnie bezpłatnie) postanowiłaś Grembosi namalować!

Grembosiu - zazdroszczę Ci!

To będzie piękna rabata

Enya73 14:32, 14 lis 2012

Ja to bym też zachowała tutaj symetrię. Z prawej strony przy furtce trochę dziwnie kończy się to obrzeże z kostki? Czy to już skończone czy będą coś korygować wg lewej strony?
Gardenarium 14:56, 14 lis 2012

Można zawijaska puścić i nie przejmować się tym wichajstrem

Instagram Ogrodowiska
grembosia 17:54, 14 lis 2012

Wzdłuż płotu jest wytyczona ścieżka żwirowa i musi być oddzielona obrzeżem, ale teraz jest z mniejszej kostki i symetrycznie

Właśnie wróciłam z działki i dwie godziny biegałam z projektem, potykając się o brukarzy i kamienie. Próbowałam sobie to wszystko wyobrazić. Ustawiałam doniczki (rośliny), układałam wąż, by wytyczyć poszczególne kwatery i chyba będę musiała się z Tobą, Danusiu zgodzić, że te rabaty są zbyt ogromne. Tam aż prosi się trawa- to Twoje słowa!
Pachysandra terminalis "Green Carpet" (4) i tak zajmuje 1/3 rabaty- tam mogłaby być trawa, ale to wydaje się trochę zbyt mało jak na trawnik, więc mogłabym dołożyć część z 3, ale nie całą. Będzie dobrze?
Diana 08:49, 15 lis 2012

grembosia napisał(a)
W ślimaczym tempie, ale coś tam się posuwa:

Wspaniałe zmiany
Wygląda naprawdę uroczo..........

pozdrawiam
grembosia 23:25, 18 lis 2012

Tak analizuję propozycję Danusi i podoba mi się, ale cały czas brakuje mi czegoś w pionie. Jest Prunus 'Umbraculifera' na wysokim pniu x 2, (super miejsce podpowiedziałaś, Danusiu i w tych zawijaskach!) ale to dla mnie trochę mało, pozostałe rośliny są dość niskie.

Myślę tak, albo:
"7. Buxus lub Taxus duże kule śliczne muszą być" dać na pniu,
albo: wprowadzić inne rośliny w pionie np. stożki z cisa, tylko w jakim miejscu?

Cisów mam kilkanaście sztuk i zakupiłam je z myślą o tych rabatach, tutaj bym je widziała, tylko gdzie?

Na chwilę obecną zakładam, że 4 i część 3 zajmuje trawnik.
Gardenarium 08:05, 19 lis 2012

W takim razie może 9 daj stożki. Od największego do najmniejszego.

Instagram Ogrodowiska
grembosia 19:16, 19 lis 2012

Ciepło, cieplej...
Dzięki Ci, Danusiu
an_tre 19:20, 19 lis 2012

Dzięki twojej wizycie u mnie przypomniałam sobie o twoim ogrodzie, najpierw myślałam, ze tu nie byłam ale jak jak zobaczyłam parkan, przypomniałam sobie, ze już tu gościłam Ogród z rozmachem, dużo pracy już tu włożyliście, jest pięknie urzekły mnie swoją urodą twoje hortensje
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies