Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

barbara_kraj... 22:05, 09 lis 2012

Brunery mi sie podobają ale warunków do ich uprawy u mnie brak
eliza3 17:21, 10 lis 2012

Witam Bożenko, jak zwykle piękne zdjęcia okolic, i oczywiście ogrodowych skarbów. Brunery nie posiadam, ale bardzo mi się podoba, więc może kiedyś zakupię, ale muszę chyba rozważniej planować zakupy, bo u mnie to groch z kapustą.
kasik778 21:57, 10 lis 2012

przyszłam się przywitać pooglądałam twoje cudne zdjęcia, nawet w listopadzie może być pięknie

pozdrawiam
EPODLAS 11:59, 11 lis 2012

Ładna jesień trwa dalej. U mnie warzywniak posypany został dolomitem, trawka wygrabiona dokładnie, iglaki kolumnowe obwiązane, aby się pod wpływem śriegu zdeformowały. Oby śniegu było więcej niż zeszłej zimy. Zostało jeszcze zabezpieczenie niektórych roślin przed zimą, ale na to jeszcze za wcześnie. Trzeba poczekać na przymrozki. Ogólnie był to miły pobyt na działce. Dzisiaj przy śniadaniu już w domu, były omawiane plany na wiosnę i na przyszły rok. Będzie co robić.
A tak wyglądała działka wczoraj.
Ta rabata na pewno będzie ulegała zmianom. Będzie więcej na niej traw, niektóre zostaną porozsadzane, oby dobrze tylko dobrze przezimowały.

Tego miskanta posadziłam we wrześniu. Sprzedawca podał złą odmianę. Ładnie się przebarwił na taki bordowy kolor. Chętnie bym poznała jaka to odmiana.

Karagana syberyjska bez liście. Jej konary przypominają pazury jakiegoś drapieżnego ptaka.

Bluszcz ma już spore konary, którymi szczelnie oplata klon. Porządnie przemarzł tej zimy i słabo urósł tej
zimy.
EPODLAS 12:06, 11 lis 2012

Niedaleko jest opuszczone gospodarstwo, obok zapuszczonych budynków i zarośniętego ogrodu rosną piękne świerki. Takie dostojne.

Te same świerki we mgle.

I żółte z niebieskim. Zawsze te kolory ze sobą współgrały.

eliza3 15:13, 11 lis 2012

Karagana piękna bez liści...
Dobrze, że przypomniałaś, też muszę niektóre iglaste obwiązać przed zimą... a myślałam, że wszystko zrobione ?
viva 22:49, 13 lis 2012

Bożenko ładne kolorki u Ciebie, lubię połączenie berberysu z trawami. Jesteś spryciara, że masz już ogród przygotowany do zimy. Ja jestem jeszcze w lesie
barbara_kraj... 23:26, 13 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Karagana syberyjska bez liście. Jej konary przypominają pazury jakiegoś drapieżnego ptaka.

Ciekawe kiedy ładniejsza - w zielonej sukni, czy bez?
jagoda99 04:31, 14 lis 2012

Pare zdjec moich kwiatkow
Mam trzy najpiekniejsze dla mnie kwiatki na swiecie na zdjeciu sa tylko dwa mlodsze to moje wnuki

Uploaded with ImageShack.us

przepraszam za jakosc zdjec

ogrodek mam taki maly ze wiekszosc doniczek

moze na poczatek starczy bo nawet nie wiem co z tego wyjdzie ucze sie wgrywac zdjecia

pozdrawiam

jagoda99 04:57, 14 lis 2012

no nie wierze jakos sie udalo
to jeszcze kilka i na dzisiaj wystarczy

tylko sie nie smiejcie mam bardzo malo wolnego czasu i napewno wyglad pozostawia wiele do zyczenia i nawet nie mam sie co porownywac do Waszych pieknych ogrodow ale mimo to ciesze sie z tego co mam i kocham ten moj balagan

pozdrawiam