Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Magdalenka 01:07, 26 sie 2012

Do góry
Pozdrawiam moich gości ....

Kolorowe rabaty 01:04, 26 sie 2012

Do góry
Ogród Magdalenka 00:57, 26 sie 2012

Do góry
żurawki obsidan.... i lime ....

Kolorowe rabaty 00:55, 26 sie 2012

Do góry
Ogród Magdalenka 00:53, 26 sie 2012

Do góry
Carexy evergold przed żurawkami ....
Kolorowe rabaty 00:53, 26 sie 2012

Do góry

Kolorowe rabaty 00:51, 26 sie 2012

Do góry
Kolorowe rabaty 00:49, 26 sie 2012

Do góry

Ogród Magdalenka 00:43, 26 sie 2012

Do góry
Róża Sąsiadki chyba chce rosnąć u mnie .... ślicznota

Kolorowe rabaty 00:39, 26 sie 2012

Do góry
Rabata nr 1
tak wygląda teraz ...będzie troszkę zmian z wiadomych przyczyn

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:26, 26 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Na pocieszenie .............. zakupiliśmy ............... ławkę ogrodową "Pomorską" jak Wam się podoba ? )

Czy dalej czytam to widzę, że na maxa profesjonalnie i dużo pracy

o rety!!!! to było właśnie mega nieprofesjonalne )) to jest ten moment o którym myślę, jak mówię, że żałuję, że nie wcześniej trafiłam na Ogrodowisko!!!! to jest moment kiedy można było pewne rzeczy zrobić inaczej zamiast potem poprawiać ale dużo pracy faktycznie tak ))) no i od czegoś trzeba było zacząć , tylko dlaczego tak bezmyślnie )))
ławka fajna i wygodna co najważniejsze i mogę polecić, jak kolorek nie zblednie to dostanie nowe oblicze I jest jeszcze widoczna jedna z leszczyn - trzeba było ją wtedy już wykopać (drugą też zamiast kopać w 2012 koparką) i zaorać porządnie cały teren i wypoziomować a nie na oko (w tym roku w wielu miejscach dosypywaliśmy ziemi).
Co jeszcze? obecnie cegły zostały tylko i wyłącznie na tym fragmencie pokazanym bezpośrednio za ławeczką - już mi się nie podobają jako obwódki i poszły out, co innego mur z cegły ) no i oczywiście ćwiczę się w kancikach - to jednak elegancka sprawa
aaaa, no i nie robiłabym teraz tej siatki ogrodzeniowej tylko wymurowała od razu ogrodzenie, bo w tym przypadku tak już w tym miejscu zostanie, jedyne pocieszenie, że zarośnie ) a sąsiad kiedyś pewnie też coś posadzi ) na samiutkim początku Sebek radził mi wyższą podmurówkę pod siatką żeby chwast nie przełaził i tutaj jest wsadzony wysoki krawężnik, ale głównie wkopany w ziemię, a nad ziemią za mało - chwast przełazi przez siatkę ;( podsumowując - trzeba było od razu wymurować ogrodzenie z wysoką podmurówką to już rada dla Ciebie, bo w dokładnie tym miejscu ja już tego nie zmienię, ale w pozostałej części jaknajbardziej tak będzie )

Ach Z tym płotem mam zaplanowany właśnie z podmurówką, a jak na razie to tylko leśne ogrodzenie. Jednak tak już to jest, że na swoich błędach najlepiej się uczymy, ja też nie wyrównałam terenu i narazie nawet o tym nie myślę poczekam do budowy domu i wtedy będę kombinowała co dalej A tymczasem mam dużo do czytania tutaj na ogrodowisku
Mój 4 arowy azyl... 00:25, 26 sie 2012

Do góry
Dojrzewa winogron

Mój 4 arowy azyl... 00:24, 26 sie 2012

Do góry
Dzisiaj zerwałam aronię, niewiele, ok. 2 kg ale na sok wystarczy. Aby się pozbyć cierpkiego smaku owoce gotuję z wiśniowymi liśćmi. Wypróbowałam ten sposób w ub.r. i byłam zadowolona
Przesadziłam azalię japońską i wyhodowaną przez siebie sadzonkę hortensji bukietowej.
Znów jest sucho! Trzeba wciąż podlewać.

Powtórnie zakwitła trzykrotka wirginijska, na razie dwoma kwiatkami ale pączki są.

i róża NN, i znów z opóźnieniem odkryłam, że pięknie pachnie

Kolorowe rabaty 00:22, 26 sie 2012

Do góry
Ogród Magdalenka 00:15, 26 sie 2012

Do góry
Limki ....

i mój nowy nabytek ..... śliczny powojnik , muszę dla niego zrobić ramę i będzie jak żywy obraz
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:10, 26 sie 2012

Do góry
ewa_piasecka napisał(a)

Nawet wśród stożków można znaleźć takie kwiatki ba! okazy

Kasiu przepięknie u Danusi widać lata pracy pięknie pięknie !!!! PO takich odwiedzinach miałaś pewnie mnóstwo nowych pomysłów na swój gród, ja mam taki mętlik w głowie za każdym razem jak jesteśmy w odwiedzinach u Ani " lecę w kulki"

To pierwsze spotkanie z Danusią i jej przepięknym ogrodem potem było jeszcze kilka i mam nadzieję, że będzie niejedno Danusia jest niesamowita, a jej realizacje piękne, dają wiele inspiracji, potem cały czas pomysły kłębią się w głowie Tak... to było dla mnie bardzo ważne spotkanie

Ogród... reni 00:04, 26 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
Widzę, że tu tyle dobrych duszyczek to może pomożecie.

Chcę zrobić porządek z tym

mam tam posadzone
1.hortensja 'Vanille Fraise
2.rhodendron hybr. Cunningham,s White
3. rhodendron hybr. Roseum Elegans
4.dwa peris jap. Forest Flame
5.tawułki
6.hosty
7.krzewuszka weigela bristol
8.lawenda
9. floksy -były
? krzew z jabłuszkami- był

Najbardziej zależy mi aby odsłonić się od sąsiada nasze domy są blisko siebie... floksy zostaną przesadzone, a w to miejsce myślałam o tujach ale nie wiem czy to dobry pomysł, lawenda też zostanie przesadzona i tak są tylko trzy krzaczki, a co z resztą?
No i chyba ten płotek do likwidacji

Chciałabym połączyć tą część z tym... aby była jakaś spójność
Posadziłam tam wierzbę smoczą za nią jest tuja która już była, bliżej oczka liliowce, hosty
No i rosną tam dwa duże świerki, mniejszy będzie jesienią wycięty, a duży w miare możliwości przycięty

i z prawą stroną... po poprzednich właścicielach został jakiś niski iglak, bukszpan i chyba sosna... wybaczcie ale ze mnie ogrodnik- amator i nazw nie znam

Nie wiem czy to dobra pora na zmiany ale jak by co to będę miała czas na zorganizowanie wszystkiego

Ładnie u ciebie Reni a ogród tworzy się wiele lat wiec wszystko przed tobą Róże sa sliczne bo ja tez jestem miłośniczką róż.Zauroczyła mnie twoja biała brama na drugim zdjęciu,, czy możesz mi powiedzieć z czego ją masz ? czy ona jest z drewna ? szukam takiej do siebie Gdzie mogę taką kupić ? jest bajeczna i bardzo pasuje do mojego domu Całe ogrodzenie jest sliczne
Ogród na Cedrowej 00:03, 26 sie 2012

Do góry
No dobra , wklejam fotki brzózek , ale trzeba uruchomić troszkę wyobraźnię.
Malin nie będzie, rabata będzie podwyższona i będą nasadzenia a brzózki to te bambusowe patyczki

Wersja 1

Wersja 2

KTÓRA LEPSZA ???
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:03, 26 sie 2012

Do góry
ewa_piasecka napisał(a)

Na pocieszenie .............. zakupiliśmy ............... ławkę ogrodową "Pomorską" jak Wam się podoba ? )

Czy dalej czytam to widzę, że na maxa profesjonalnie i dużo pracy

o rety!!!! to było właśnie mega nieprofesjonalne )) to jest ten moment o którym myślę, jak mówię, że żałuję, że nie wcześniej trafiłam na Ogrodowisko!!!! to jest moment kiedy można było pewne rzeczy zrobić inaczej zamiast potem poprawiać ale dużo pracy faktycznie tak ))) no i od czegoś trzeba było zacząć , tylko dlaczego tak bezmyślnie )))
ławka fajna i wygodna co najważniejsze i mogę polecić, jak kolorek nie zblednie to dostanie nowe oblicze I jest jeszcze widoczna jedna z leszczyn - trzeba było ją wtedy już wykopać (drugą też zamiast kopać w 2012 koparką) i zaorać porządnie cały teren i wypoziomować a nie na oko (w tym roku w wielu miejscach dosypywaliśmy ziemi).
Co jeszcze? obecnie cegły zostały tylko i wyłącznie na tym fragmencie pokazanym bezpośrednio za ławeczką - już mi się nie podobają jako obwódki i poszły out, co innego mur z cegły ) no i oczywiście ćwiczę się w kancikach - to jednak elegancka sprawa
aaaa, no i nie robiłabym teraz tej siatki ogrodzeniowej tylko wymurowała od razu ogrodzenie, bo w tym przypadku tak już w tym miejscu zostanie, jedyne pocieszenie, że zarośnie ) a sąsiad kiedyś pewnie też coś posadzi ) na samiutkim początku Sebek radził mi wyższą podmurówkę pod siatką żeby chwast nie przełaził i tutaj jest wsadzony wysoki krawężnik, ale głównie wkopany w ziemię, a nad ziemią za mało - chwast przełazi przez siatkę ;( podsumowując - trzeba było od razu wymurować ogrodzenie z wysoką podmurówką to już rada dla Ciebie, bo w dokładnie tym miejscu ja już tego nie zmienię, ale w pozostałej części jaknajbardziej tak będzie )
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:00, 26 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Przy okazji ta rabata do poprawy... Nie podoba mi się sosna na nóżce + 3 małe sosenki. Na dodatek to miejsce chyba jest dla nich za mokre. Jesienią pójdą do rabaty przy garażu a na ich miejsce chyba bukszpan a'la bonsai?
A może coś innego doradzicie?

Po lewej stronie do eksmisji mięta, potwór z niej jakiś!

Marzenko miętę możesz wykorzystać dodając do karafki z niegazowaną wodą mineralną wraz z limonką, całość schłodzone w lodówce. Być może znasz ten sposób. Takie bezalkoholowe mohito Doskonałe na upalne dni, świetnie gasi pragnienie, no i można usiąść po nim za kółkiem Szkoda ją wyrzucać Może posadź tam hortensje, one lubią mieć wilgotno. Bukszpan chyba też nie przepada za zbyt mokrym stanowiskiem.
Piękne te sosenki, ja jestem wielką fanką różnych odmian sosen, a najbardziej lubię te malutkie, miniaturowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies