Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:48, 02 paź 2012

Hej Ula, rosna od wschodu - maja slonko tak do 11tej, potem cieñ. Chyba im dobrze, tylko zolte nie wyrabialy i prawie ich nie mam...
pozdrawiam!

Reszta dzisiejszych fotek:
Ostatnie pomidorki:

Krzaczek pomidorków z bukszpanem

Funkie w donicy zaczynaja dopiero kwitnienie

Funkie niedawno dzielone duzo marniejsze - wygladaja jak w listopadzie...

Jabluszka:

Rózyczki:

Nowa z Lidla:

Podlalam dzisiaj cisy i roze - Mozart, plus miskanty obok. Posadzilam w koszyczkach 2x po 6 kul czosnkowych purple sensation. Musze pilnie dokupic koszyczki - bez nich nie moge sadzic cebul, bo ciagle grzebie w ziemi i je szatkuje
Wstapilysmy na chwile do lasu z Mloda, znalazlam 4 podgrzybki, za 10 minut zaczelo robic sie szaro i wrocilysmy do domu
Milego wieczoru!
ewalm 20:10, 02 paź 2012

popcarol napisał(a)
Dzisiejsze fotki:

Zurawka krwista opanowala miejsce dla bukszpanika - musze go przesadzic

Karolina, fajne to zdjęcie Powinnaś je zatytułować "Bohater" - żurawki wyglądają, jakby go chciały zakrzyczeć.

O, i jabłonkę masz fajnie prowadzoną.
popcorn 20:22, 02 paź 2012

Ewo - dzieki
popcorn 20:25, 02 paź 2012

Elizo Marikena kupiøam na alle, u uzytkownika twojesady - wlasnie zajrzalam, w tej samej cenie maja szczepione tez wysoko - 1,8 m. Moj ma 1.2m:
http://allegro.pl/milorzab-mariken-ginkgo-biloba-na-pniu-120-180cm-i2678161971.html

pozdrawiam!
seliza 20:43, 02 paź 2012

Dziękuję
Kondzio 20:58, 02 paź 2012

malwes 22:36, 02 paź 2012

Mariken jest śliczny. Ja w ogóle lubię miłorzęby - i te "zwykłe-niezwykłe" jak mawia Danusia i te odmianowe. Marikena nie mam jeszcze ale chciałabym sobie sprawić i myślę, nad wygospodarowaniem miejsca dla niego.
Pomidorki super.
A funkie po przesadzeniu pewnie doznały lekkiego szoku i zdecydowały, że na wszelki wypadek zakończą wegetację wcześniej. Odbiją na wiosnę.
popcorn 08:09, 03 paź 2012

Gosia to prawda, milorzeby sa fajne, ale tylko na takiego mialam miejsce U Ciebie chyba z kawaleczkiem tez nie bedzie problemu? Funkie powinny byc ok na wiosne, to prawda!
Kondzio - co to za tajemnicze usmiechy?
Eliza - polecam sie na przyszlosc

Milego dnia wszystkim!
popcorn 09:53, 03 paź 2012

Reszta wczorajszych fotek:

Konwaliki podsypane kora, ewidentnie brakuje zoltych akcentow:

Za swierkiem miejsce pod rozanke - wcisne jeszcze 5 roz Lopata pod sciana w pogotowiu, sadzilam Mozarta.

Jedyna wielkokwiatowa ktora nie zmarzla ostatniej zimy:

W prawym gornym rogu miejsce pod roze:

I dalej w lewo - marcinki ladnie sie komponuja z rudbekiami:
BEATA_S 10:35, 03 paź 2012

Kurcze Karolcia, ale masz fajne konwalniki i taniutkie Ja szukam, szukam , ostatnio sie u mnie pokazały takiej wielkości jak Twoje albo i mniejsze po 13 zeta!
Najbardziej mi sie podoba rabata bukszpanowo-trawkowa