Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

monitka 21:01, 02 paź 2012

Joaska napisał(a)
to Miskant Purple Fall naprawdę ładny

dzięki, rozejrzę się za nim u siebie
elf 23:54, 02 paź 2012

zakochałam się w trawkach a red baron szczegolnie przypadł mi do gustu - musze zakupić parę sadzonek - asiu łatwo się to później dzieli czy można kupić np 2 sadzonki i podzielić czy raczej nie ?
vita 07:01, 03 paź 2012

Joaska napisał(a)
A to camelia sprowadzona z Wloch, była marna jak ja przywieźliśmy ale w donicy w kompoście rośnie pięknie, liście się błyszczą ..... tylko ca ja mam z nią zrobić na zimę!!!!!??????
ma pełno pąków

Joasiu, jeśli nie masz widnego i chłodnego miejsca w domu, to...masz problem. Ale powinna zdążyć zakwitnąć, tyle dobrego. Ja kiedyś miałam problem z kilkoma zakwitającymi piwoniami w donicach, w lutym.
Wpadłam na pomysł znalezienia im 'hotelu'. Ogród B. przygarnął, mile wspominam tę współpracę.
Trawek niedługo będzie zatrzęsienie, dobrze Ci idzie rozmnażanie.
Joaska 08:29, 03 paź 2012

elf napisał(a)
zakochałam się w trawkach a red baron szczegolnie przypadł mi do gustu - musze zakupić parę sadzonek - asiu łatwo się to później dzieli czy można kupić np 2 sadzonki i podzielić czy raczej nie ?

Elfiku red baron wyjątkowo łatwo się dzieli
Ja wszystko co się da dzielę i rozmnażam trawy łatwo się dzieli, ale teraz jest juz na to za późno nie zdążą się ukorzenić, można kupić wiosną i od razu podizelić.
Joaska 08:32, 03 paź 2012

vita napisał(a)

A to camelia sprowadzona z Wloch, była marna jak ja przywieźliśmy ale w donicy w kompoście rośnie pięknie, liście się błyszczą ..... tylko ca ja mam z nią zrobić na zimę!!!!!??????
ma pełno pąków

Joasiu, jeśli nie masz widnego i chłodnego miejsca w domu, to...masz problem. Ale powinna zdążyć zakwitnąć, tyle dobrego. Ja kiedyś miałam problem z kilkoma zakwitającymi piwoniami w donicach, w lutym.
Wpadłam na pomysł znalezienia im 'hotelu'. Ogród B. przygarnął, mile wspominam tę współpracę.
Trawek niedługo będzie zatrzęsienie, dobrze Ci idzie rozmnażanie.

U babci jest nie ogrzewany "przedsionek " więc może tam ją upchnę najwyżej owinę doniczkę dodatkowo jaką włókniną albo obłoże styropianem, szkoda by mi było ja stracić tak ładnie zaczęła przyrastać i te pączki takie ogromne!
popcorn 08:38, 03 paź 2012

Piekna! Ale rzeczywiscie moze u babci jej bedzie dobrze?
pozdrawiam!!
Joaska 08:44, 03 paź 2012

Karolciu ona i tak teraz u babci stoi przed domem tak że muszę tylko wygospodarować miejsce w przedsionku dla niej na zimę
Na przyszłośc to (jak przeżyje oczywiście) będzie zimować w garażu (jak się wybuduje )
TheMagda 09:51, 03 paź 2012

przepiękne sadzoneczki Joasiu. Mam nadzieję, że przetrwają zimę w 100%
Joaska 09:57, 03 paź 2012

Madzioskoczek napisał(a)
przepiękne sadzoneczki Joasiu. Mam nadzieję, że przetrwają zimę w 100%

No ja też mam taką nadzieje
Madzia o horti dla Ciebie pamiętam, ale najpewniej będzie jak Ci ją wysle po zimie, bo bedę pewna że przezimowała i zyje
napisz mi na priv adres żebym nie zapomniała o Tobie
Joaska 11:02, 03 paź 2012

Znalazłam takie tam malutkie porównanie \

ależ te roślinki rosną aż się buzia cieszy