zakochałam się w trawkach a red baron szczegolnie przypadł mi do gustu - musze zakupić parę sadzonek - asiu łatwo się to później dzieli czy można kupić np 2 sadzonki i podzielić czy raczej nie ?
Joasiu, jeśli nie masz widnego i chłodnego miejsca w domu, to...masz problem. Ale powinna zdążyć zakwitnąć, tyle dobrego. Ja kiedyś miałam problem z kilkoma zakwitającymi piwoniami w donicach, w lutym.
Wpadłam na pomysł znalezienia im 'hotelu'. Ogród B. przygarnął, mile wspominam tę współpracę.
Trawek niedługo będzie zatrzęsienie, dobrze Ci idzie rozmnażanie.
Elfiku red baron wyjątkowo łatwo się dzieli
Ja wszystko co się da dzielę i rozmnażam trawy łatwo się dzieli, ale teraz jest juz na to za późno nie zdążą się ukorzenić, można kupić wiosną i od razu podizelić.
U babci jest nie ogrzewany "przedsionek " więc może tam ją upchnę najwyżej owinę doniczkę dodatkowo jaką włókniną albo obłoże styropianem, szkoda by mi było ja stracić tak ładnie zaczęła przyrastać i te pączki takie ogromne!
Karolciu ona i tak teraz u babci stoi przed domem tak że muszę tylko wygospodarować miejsce w przedsionku dla niej na zimę
Na przyszłośc to (jak przeżyje oczywiście) będzie zimować w garażu (jak się wybuduje )
przepiękne sadzoneczki Joasiu. Mam nadzieję, że przetrwają zimę w 100%
No ja też mam taką nadzieje
Madzia o horti dla Ciebie pamiętam, ale najpewniej będzie jak Ci ją wysle po zimie, bo bedę pewna że przezimowała i zyje
napisz mi na priv adres żebym nie zapomniała o Tobie