Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To właśnie tu 17:36, 20 sie 2012

Do góry
Akanto, Małgosiu, Basiu, Kasiu , dziękuję za ogrodowe odwiedziny.
Kontynuując hortensjowy temat, to na przykładzie tego zdjęcia widać jak na obfitość kwitnienia wpływa bliskość murów.

Dzidka napisał(a)

.

Na pierwszym planie hortensje rosną najbliżej ściany budynku.
Im bardziej są od niego oddalone, to tym słabiej kwitną .
Duże znaczenie ma też odmiana . Mam taką., która jeszcze nie kwitła, a rośnie już wiele lat.

Nigdy nie mów nigdy 17:35, 20 sie 2012

Do góry
Wyplewiłam wreszcie skarpę. Trzy wiadra z niej wyniosłam chwaściorów. Poza tym pięknie nornica mi ryje po moich świeżych całkiem kancikach, doprowadza mnie do szału!!!!!!!W sobotę rano lecę na obchód. Koło wrzosów zryte.Udeptałam pięknie i co? W niedzielę to samo! Wrrrr!!!!! Równiutko leci jak zawijasek rabatkowy.

Ale moje dwa admirałki przesadzone odzyskują już swoją urodę Zaczynają się czerwienić

Dalie mam ładne, duże

pięknie kwitnie jedyny kwiat na Red Baron, jak to się stało, że tylko ten jeden nie zmarzł?

Mój ogród 17:32, 20 sie 2012

Do góry
I znowu wróciliśmy do naszej codzienności i naszych ogrodów. Jak czekałam na przyjazd Ani, to żeby zabić czas poszłam do ogrodu i zrobiłam parę zdjęć. Nigdy tak rano zdjęć nie robiłam, ale wiem że niektórzy wstają bardzo rano, żeby fotografować, ponoć wtedy jest dobre światło.
Tak wyglądała skarpa około 7 rano.

Na jałowcu zobaczyłam pajęczynę.

A to właściciel tej sieci, którą tak precyzyjnie uplótł.

Zylistek, który przymarzł po zimie i przycięłam go przy samej ziemi, ładnie odrósł, ale jak ma sucho, to listki mu wiedną. Potrzebuje dużo wody.

Nasz przydomowy ogródek 17:31, 20 sie 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki za porady.

Pochwalę się regeneracją kancików. Na trawnik nie patrzcie bo walczę z nim cały czas .

Chciałoby się powiedzieć: nie walcz Zbyszku z trawnikiem, tylko go pielęgnuj Bo ślady walki widać
Ale ja do tego prawa nie mam, bo mój ...

Pozdrowienia dla Ciebie od mojego M. który na moje wytyczne co mamy do zrobienia na działce powiada:
Zbyszek to ma dobrze - siedzi w leżaczku i książkę sobie czyta

A tak na poważnie, to podziwiam konsekwencje z jakż zmieniasz Twój ogródek. Ważne, żeby podobał się Tobie i Krysi
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 17:25, 20 sie 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Bozenka kupiła chyba phantom,ale juz w drodze powrotnej uswiadomiłam jej,że na pewno nawet na 10 sztukach nie skończy się.
Ja zaczynałam od limelight,teraz mam ponad 20 i ciągle mi mało,a najmniej miejsca w ogrodzie.

A tak wracałysmy jakby ktoś myślał,że pusto.

Sprawczyni niewygody podróżowania pań dotarła cało i zdrowo na miejsce, jeszcze nie przeznaczenia
Rajski ogród Ani 17:23, 20 sie 2012

Do góry
Z hortensji Pinki-Winki, grangiflorę; Gread Star
Powojnik Blue licht
Magnolia ( nie dla mnie ) Stellata Rosea
Brunera nie wiem wiec cyknęłam fotkę

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 17:20, 20 sie 2012

Do góry

To właśnie tu 17:17, 20 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zdjęcia z ogrodu Dzidki

Widok z tarasu

Na przykładzie tego zdjęcia muszę przyznać, że zdjęcia z ogrodu nie mojego autorstwa często mnie zaskakują.
Przecież znam ten widok doskonale, Ale ujęcie z innego miejsca powoduje, że spostrzegam czasem coś, czego nie dostrzegam na co dzień.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 17:13, 20 sie 2012

Do góry
W nawiązaniu do dzisiejszego słonecznego dnia

Rajski ogród Ani 17:10, 20 sie 2012

Do góry
Moje roślinki od Szmita, reszta poszła do podziału z córką i synową

kupiłam 9 hortensji z tego dla mnie 3
2 kostrzewy sine
1 bardzo dorodną brunerę
i powojnik z pełnymi kawiatami
Bajkowy ogród Weroniki 17:06, 20 sie 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

No nie... turysta pełną gębą Ależ fajan fota
Twój krwawnik u mnie kwitnie..... od dawna i zawsze zapomnam Ci napsiać , że ma sie dobrze Dosadziłam mu do towarzystwa mojego biednego, wetknięty w ciemne zarośla..... przeprowadzkę żle przeżył, ale za rok odżyje i będzie super.. dwa różne w kupce
Rajski ogród Ani 17:06, 20 sie 2012

Do góry
Magnolia przebyła drogę bez szwanku na urodzie, nie zgubiła ani listka ni gałązeczki
Rododendronowy ogród II. 17:01, 20 sie 2012

Do góry
I jeszcze to. Wiesz dlaczego.

Rododendronowy ogród II. 16:57, 20 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kosmos na pewno niespotykany. Był jeszcze pomarańczowy ale z zachwytu nie zrobiłam zdjecia.

Uwaga: mam nasionka.- wszystkich trzech i jeszcze białego.

To może ja wkleję te pozostała,byś pamiętała jakie to były.

Hydrosiew trawnika 16:57, 20 sie 2012

Do góry
Na ostatnim spotkaniu rozmawialiśmy z Danusią o hydrosiewie .Tak jak mówiłam , sama metoda zakładania trawnika jak dla mnie jest super. Wiele zależy od wykonawcy. Jeśli zrobi to we właściwy sposób to nie ma problemów .Mój trawnik był zakładany w kwietniu 2011. Dziś o poranku wygląda tak

Trawnik nie jest podlewany , pomimo ostatnik upałów źle nie wygląda .A może jak bym podlewała to wyglądałby jak z rolki .Nas zadawala taki jaki jest .Trzy razy w sezonie nawozimy go florovitem do trawników ( kwiecień , czerwiec i teraz pod koniec sierpnia sypniemy nawozem jesiennym).

Wykonawca solidnie wykonał swoją pracę , dobrał odpowiednie nasiona traw do naszego piaszczystego terenu.
Rajski ogród Ani 16:53, 20 sie 2012

Do góry
Zaczynają rozkwitać rozchodniki okazałe

I ten od Bożenki EPODLAS też

Moja największa pasja - ogród 16:39, 20 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

a to jest najważniejsza osoba w rodzince
i główny sprawca mojego braku czasu

ale słodki maluch i jakie piękne oczy!!! nie może być inaczej, to jest najważniejsza osóbka

już on to sobie palmy pierwszeństwa odebrać nie da
Moja największa pasja - ogród 16:37, 20 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
a to jest najważniejsza osoba w rodzince
i główny sprawca mojego braku czasu

ale słodki maluch i jakie piękne oczy!!! nie może być inaczej, to jest najważniejsza osóbka
Kubusiowo 16:29, 20 sie 2012

Do góry
Oddaj te drobne, jeszcze coś dokupię

Popówek 16:21, 20 sie 2012

Do góry
Ymma napisał(a)
moje dzisiejsze kanciki - co prawda już się chwaliłam na innym wątku, ale co tam

witam kanciki profesjonalne, u mnie to to chyba nigdy nie znajdę czasu, aby porządnie pokancikować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies