Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 17 sie 2012

Do góry
Obwódki mam, ale tutaj jak pisałem będą kanciaste Szkoda tylko, że są takie brzydkie, ale kiedyś będą ładne...I tak cud, że większość bukszpanów się przyjęła....

Hortensje będę wyprowadzać wysoko, przywrotniki obiecała mi Alinka (mamy spotkanko w poniedziałek ) - jeszcze potrzebne mi będą kocimiętki - chyba jednak je wybiorę - dzisiaj zrobiłem sadzonki lawendy - jak się przyjmą to najwyżej wymienię

A teraz prośba - może któryś zjazdowicz co jedzie do Kapiasów ma wysoką kocimiętkę i będzie ją dzielić? Mam duuużo do zaoferowania na wymianę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:11, 17 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Białe , czarne, białe czrne czytam przez chyba 8 stron i w końcu zobaczyłam.Fajne i białe i czarne. A ja chcę zapytac czy pokazywałas swoje budleje których wiosna kupiłaś hurtową ilosc, bo ja mam tylko jedna ale dziś motylki na niej fociłam to chętnie bym Twoje zobaczyła. Pozdrówka.

Bożeko dla Ciebie
Tu za powojnikiem, jeszcze są małe do połowy płotu ale już sciągają wszystkie motyle

Szpalerek w całej (małej) okazałości

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:08, 17 sie 2012

Do góry
Lewkonie.... szkoda, że już przekwitają, tak ślicznie pachną....

Ogród w Alei Lipowej... 22:05, 17 sie 2012

Do góry
a Tardiva już bardzo się zarumieniła

Praha - zahrady / Ogrody Pragi 22:04, 17 sie 2012

Do góry
witajcie Marysiu i jambosana dzięki ...

jambosana, będąc już w Pradze zobaczyłam Twoją relację z tego wspaniałego ogrodu, koniecznie chciałam obejrzeć go własnymi oczami ... zanotowałam adres... wracając z ogrodów zamkowych znalazłam go ucieszona...
ale... przybyłyśmy za późno... było już po 19-tej i ogród był zamknięty... bardzo żałowałam ... potem już nie miałam okazji tam wstąpić...

tylko taką fotkę zrobiłam przed zatrzaśniętymi drzwiami...

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:03, 17 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Słoneczniki....

piękne słoneczka, zwłaszcza te pierwsze, fajna odmiana
idealne na taki dzień jak dziś, gdzie słońca nie było zbyt wiele
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:02, 17 sie 2012

Do góry
Dzisiaj był dzień relaksu. Powolutku cięłam sobie kwiatek po kwiatku w 18 lawendach... Słońce świciło, było cieplutko, lawenda pachniała.... Wypoczęłam

A M kosił i wertykulował trawkę.

A ta rabatka dostała kołnierzyk z miniaturowych host. pewnie za rok będę wykopywać, ale róże łyse po chorobie i mnie drażniło to wolne miejsce pod rózami, trytomami i laurowiśnią
Ogród w Alei Lipowej... 22:01, 17 sie 2012

Do góry
A dziś już prawie mnie nie bolą moje korzonki i latałam jak gizela
Robiłam fotki, buszowałam w hortensjach i wąchałam je, rzeczywiście pachną delikatnie
Uwielbiam je, są nawet milutkie

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:58, 17 sie 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:54, 17 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No i teraz nie wiem Evchen czy Ci dziękować czy Cię nienawidzić za znalezienie tej strony Przyczyniłaś się do kolejnej zmiany frontu... Oto inspiracje

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=209994

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=191049

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=0111850

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=0263196

Do czego zmierzam ? Zostaną hortensje SD, cisy i bukszpany też Żywopłocik bukszpanowy będzie kanciasty (ciekawe za ile lat przy jego obecnym stanie?) Jednak zauroczyły mnie te przywrotniki, lawenda i kocimiętki - no i na pewno pojawią się na froncie przywrotniki przeplatane z - no właśnie czym - lawendą (która u mnie nie za bardzo chce rosnąć) czy pokładającą się kocimiętką, bo dałbym tą wysoką....Proszę doradźcie Skłaniam się bardziej ku kocimiętce, bo zakwita wcześniej i jest mniej wymagająca.

I jeszcze jedno zdjęcie - wyzwanie dla Danusi Dla mnie to niemożliwe stworzyć takie dzieło sztuki

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=248161

No fiesz...?.. mnie znienawidzieć????

To nie moja wina.. wszystkiemu winna Madżenka, to ona Gap-owy wirus rozsiała... z doskonałym skutkiem jak widać... ale ja też wymiękłam po obejrzeniu tych zdjęć....... chociaż jedną taką rabatkę mieć...
Ale inspiracje piękne, prawda?... Ale obwódki bukszpanowe, to już chyba raczej są kultowe u nas?.
Sebciu.. to wpadliśmy chyba oboje w tego Gapa......
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:54, 17 sie 2012

Do góry
Cynie....

Zielony galimatias 21:51, 17 sie 2012

Do góry
[

drugi dzień chyba się w to gapię ... i najmocniejszym punktem jest koło obrazujące w ten nader skromny sposób wypasiony sektor żwirowy z ławeczką chyba jak nic nie pomyliłam ... ... trochę to trwało ale u mnie z rodzeniem nawet koncepcji jest marniutko i wolniutko ... ale w końcu dotarło do mnie, że analogiczne koło opasujące taras (tzn taras wpisany w koło ) ... byłoby jak dla mnie poukładanym rozwiązaniem ... widzisz to Ewuś ?

linie rabat niby coś mają w sobie ale mnie irytują nie wiem dlaczego ... może dlatego, że nie znalazłam złotego środka na połączenie kreski i elipsy w zgodny tandem

Ogród z lustrem 21:47, 17 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Co tu dużo gadać?! Jest pięknie!
Danusiu jaka to żórawka na pierwszym zdjęciu?
Moja największa pasja - ogród 21:44, 17 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

a o taki efekt tulipanowy mi chodzi na wiosnę, oczywiście w mniejszej skali

Kasik, ale zauważ, że tu wszystkie te tulipany sa pojedyncze i proste albo liliowe. W takiej dużej grupie to właśnie one robią wrażenie. Papuzie i strzępiaste dają wrażenie przesytu. Pewnie dlatego jak zobaczysz zdjęcia z Keuekenhof to 99% tulipanów tam sadzonych to proste tylipany pojedyncze, ewentulanie liliowe. I najczęściej jednokolorowe choć pstrokate też się zdarzają. Papuzich jest jak na lekarstwo. A kto jak kto, ale oni na prawdę znają sie na tym co zrobić żeby tulipany wyglądały pięknie Są gusta i guściki oczywiście, ale może warto przemyśleć

agatko zdjęcia są z Keukenhof, bo to chyba najlepsza możliwa inspiracja

I oczywiście masz rację

pooglądałam te zdjęcia, rzeczywiście proste i lilowe, bez pstrokatych, bardzo dobrze, że jest to forum, w ciągu kilku dni nauczyłam się tu więcej, niż przez lata gdziekolwiek indziej

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:44, 17 sie 2012

Do góry

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:43, 17 sie 2012

Do góry
Maki...

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:42, 17 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Ja mam tylko jedną stronę przez większą część dnia zacienioną. Mam tam hostę 'Stilleto', bluszcze, winobluszcze, tawułki arendsa i hortensję pnącą 'Miranda'. Najniższe piętro obsadzę czymś niższym np. pstrym barwinkiem, dąbrówką, runianką i najniżej kopytnikiem.
Pomiędzy hostami jest jeszcze puste miejsce.

piękna kompozycja, nie torturuj mnie taki widokami, bo moje zacienione rabaty wyglądają fatalnie,
tej odmiany host nie mam, ale ostatnio zastanawiałam się nad nią tawułki trzeci raz przesadzam, bo nie wiem jak je ładnie rozmieścić, masakra jakaś u mnie...

To nie kupuj, wysadzę Ci jedną w całości, to sobie podzielisz. Myślę, że ze 3 z tego będą Jak opanuję rozmnażanie hortensji pnącej, to też Ci przekażę w swoim czasie. Zobaczysz u Kapiasów, jak ładnie wygląda, kiedy nawet płoży się po ziemi, tworząc zwarty zielony dywan.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:39, 17 sie 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 21:38, 17 sie 2012

Do góry

Mój mały raj na ziemi :) 21:38, 17 sie 2012

Do góry

Anula skąd one ... fliczne ... ... jak mawia Pszczółka lubieżnie skromna poza kończynek pewnie nie bez znaczenia ... ale marzyć trzeba ... jak wiemy ))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies