Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 12:48, 23 sie 2012

Do góry
witajcie,

dawno mnie nie było bo czasu brak a teraz w przerwie mycia okien pokaze wam co namodziłam w ogrodzie

proszę o szczere opinie i rady co jeszcze zrobic

od strony tarasu

tu jeszcze będą zuraweczki citronella przed tymi ciemnymi (nie pamietam nazwy)

ta jeszcze do poprawki

i przed domem

tutaj sa tez posadzone czarne trawki ale ledwo je widac a w środku będzie świerk biały conica dopiero po 10 września beda kopać w szkółce , no i oczywiście lampy do zamontowania ale to już jak moj mąż wróci z rejsu

a tutaj jeszcze do obsadzenia ale juz nie wiem jak to zaaranzowac i co jeszcze na tą skarpę położyć

posadziłam irge płożącą i jałowce

Byliny 12:48, 23 sie 2012

Do góry
Gosia , a takie by ci odpowiadały .Wyrastają na brzegu przyszłego oczka wodnego i Piotrek od czasu do czasu je wyrywa , a one i tak rosną i kwitną.

Może zachaczycie o Serock w drodze do Kubusiowa. A jak nie , to może z Danusią . Na ostatnim spotkaniu wspomniała , że wybierze się w moje okolice , zapraszam .

"Baśniowy" Ogród 12:43, 23 sie 2012

Do góry
gaby3003 napisał(a)

Róża pustyni wyhodowana z nasionka

co robisz ze tak pieknie ci kwitnie
kupiłam mała sadzonkie podpowiedz co robic aby mi zakwitła

Gabi miałam trochę z nią zachodu mianowicie bardzo zrzucała liście ale jakimś cudem zakwitła.Podlewam ja jak ziemia przeschnie jako nawóż 2 razy w roku pałeczki nawozowe i tyle,lubi być kapryśna nie wiadomo z jakiego powodu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:42, 23 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Pszczółka, Irenka, Noemi, Madżenka i Wieloszka

Tak nam się świetnie gadało, ze Pszczółka, która nawet po ostrym żwirku biega boso, chciała bez butów pojechać do domu

Marzenko pozdrawiam
Widać że wspaniale się bawiłyście och te wasze spotkanka.............zazdraszczam
Rajski ogród Ani 12:40, 23 sie 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, masz białe cynie? Zerwij kilka przekwitniętych kwiatostanów na nasiona. Nie mam białych, a bardzo mi się podobają. Jak się zobaczymy, to byś mi dała. Wiesz, że lubię cynie, to jednoroczne pewniaki.
Tak Bożenko mam to na uwadze, już pozostawiłam pierwsze kwiaty na nasiona ale jeszcze trochę zanim przekwitną. Będę je zbierała , Gosia tez chciała i dla siebie też

Kwiatki i rabatki u Elizy 12:39, 23 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Wsadziłam, ale w ten upał wygląda jak jedno wielkie nieszczęście, ciekawe czy się przyjmie?Wyczytałam, że jest to szałwia lekarska.

tak, to ona, moja identyczna, tyle, ze wielka;

grzybki bomba, oby nie znikły nagle

Już kiedyś miałam taką, ale wymarzła...tę wsadziłam wczoraj, a roślinka do tej pory się nie podniosła, listki ma cały czas zwiędnięte... pora była nie odpowiednia - za gorąco.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:37, 23 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

O jak wspaniale.........kolejne spotkanko
jakie roześmiane i radosne
pozdrawiam
Ogród... reni 12:19, 23 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)

piękny, muszę zrobic sobie wielką kępę, jeszcze bardziej podkreśla ich urodę!
Ogród Leny. 12:17, 23 sie 2012

Do góry
Witaj Elu

Jest mi miło kiedy tak piszesz

To drzewko to Morwa biała o zwisających pędach(szczepion) . Wydaje owoce które moje panienki lubią - ogólnie polecam,jest bardzo wytzymała,mimo wielokrotnego przesadzania rośnie bez szwanku.Nie przemarza!

Magdaleno dziękuję
Widzę że Ty wypoczywasz na morzem a ja wróciłam właśnie z zakupami: Hortensja 'Limelight',Hortensja bombshell. Dodatkow 3 sztuki Choinki kanadyjskiej - teraz myślę gdzie posadzić
Miłego urlopu Madzia

Betysiu dziękuję

Kornelka i Emilka to cały mój świat - moje ukochane kwiatuszki

Wciąż mówią że " mamusia jest chora na kwiatki"
Róże Davida Austina 12:09, 23 sie 2012

Do góry
Witam,

Pogoda była w tym roku taka okropna, że dopiero teraz, przy drugim kwitnieniu, moje austinki zaczynają odżywać. Poniżej moje najpiękniejsze:

Ambridge Rose, kupiona w tym roku w Polsce. Jak się okazuje Ambridge w Anglii to takie nasze Jeziorany, słuchowisko-tasiemiec o sielskim życiu w fikcyjnej wiosce gdzie wszyscy się kochają i hodują róże

Pat Austin kupiona kilka lat temu bezpośrednio w Anglii. Nasze polskie róże przemarzły mi zeszłej zimy, a jej nic się nie stało mimo braku zabezpieczenia. Natomiast bardzo źle wpływają na nią deszcze - zamiast rdzawego koloru kwiaty nabierają paskudnego brudnego odcienia różu.

Summer Song, również kupiona w Anglii. W sprzyjających warunkach kolor tej róży jest niesamowity.

Alnwick Rose, kupiona w tym roku w Polsce. Jakoś nie zaaklimatyzowała się jeszcze, bo kwitnie rzadko, a kolor kwiatów jest za każdym razem inny.

Gertrude Jekyll. W tym roku nie kwitnie tak obficie jak w zeszłym, ale zapach jest jak zwykle cudowny.

Również tegoroczny nabytek. Mary Rose. Róż prawie jak u Gertrude Jekyll, ale kwiaty niemal pojedyncze. Ciekawie wygląda

I na koniec kilka zdjęć Scepter'd Isle, sztandarowej róży Austina (wybranej na okładkę jego książki o różach), która w tym roku pobiła samą siebie i kwitnie bez przerwy od początku czerwca

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:57, 23 sie 2012

Do góry
Ależ pięknie się wszystko rozrosło No, no
Robale przebrzydłe, czego tam szukacie? Bociek, może rozłóż coś pod drzewam (płachty, prześcieradła stare czy co tam masz) i strząśnj mocno i jeszcze i jeszcze. Powinny pospadać.

Ale tym to mnie zabiłaś:

bociek napisał(a)
Rosnie mi chlebek z zakwasu, ktory rowniez jest moim dzielem

To to też umiesz robić???
Na zakwasie... slinka mi leci
Pszczelarnia 11:50, 23 sie 2012

Do góry
Gapię się na tę podkowę (sorry, dziwewczyny, ze Wy w roli głównej a ja o statyście), jak jest powieszona i myślę, czy mój M. we własciwą stronę naszą nad Rozlewiskiem powiesił.

Podkowa, żeby szczęście przynosiła, musi tak właśnie wisieć ?

Kwiatki i rabatki u Elizy 11:44, 23 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Wsadziłam, ale w ten upał wygląda jak jedno wielkie nieszczęście, ciekawe czy się przyjmie?Wyczytałam, że jest to szałwia lekarska.

tak, to ona, moja identyczna, tyle, ze wielka;

grzybki bomba, oby nie znikły nagle
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:30, 23 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Chciałam oficjalnie pochwalić żurawkowe szaleństwo pięknie Irenko żurawki są zimozielone, dlatego warto je mieć i walczyć o miejsce dla nich , nawet jak trochę kapryszą

buźka

to prawda Madziu, dzięki a wiesz, zapomniałam, że są zimozielone, ale w końcu do maja tego roku miałam tylko 1 szt.
fajne spotaknie miałyśmy Madziu, bardzo się cieszę i zstanawiam się, kiedy my się nagadamy, chyba jak pojedziemy w trasę 8.09

pozdrawiam Madżenkę, ciebie, Wieloszkę i Pszczółkę
dzięki uprzejmości męża Madżenki jest foto ze spotkania a nawet dwa

Madzia i ja w kontrastowych barwach
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:19, 23 sie 2012

Do góry
Mzdżenko, dziękuję za radosne, wesołe i smakowite spotkanie
dziękuję rónież dziewczynom i Pszczółce, któa dołączyła do naszej grupy, ile wesołych historii nam opowiedziała; plan był, że o tulipanach, a jak zwykle wyruszyłyśmy w pobocza!

i oczywięcie dziękuję Marzenki małżowi, towarzyszył nam po ciężkim dniu i chyba razem z nami świetnie się bawił
i głaskam Tytusa, z któym się trochę zaprzyjaźniłam

potwór jest boski! czekam na sadzonkę, i tak przy okazji zastanawiam się, kiedy my się nagadamy, coraz później kończymy spotkania, a i tak nam mało

Madżenka objaśnia, my słuchamy, jednak trochę nauki było

a z tego tarasu podziwiałam przepiękny zachód słońca
Dolina Tęczy 11:15, 23 sie 2012

Do góry
No dobra - to moje druciaki - jeszcze nie czyszczone, ale mam nadzieję, ze nie będzie z tym problemu

Kupione za 30 zł/szt Do tego widzą mi się jakieś żywe różowe/zółte/niebieskie albo zielone poduchy - ale to już w przyszłym roku pomyślę, póki co mam takie podkładki pepcowe

Ogród w Alei Lipowej... 11:06, 23 sie 2012

Do góry
a teraz pędzę przetwarzać śliweczki węgiereczki

Ogród w Alei Lipowej... 11:05, 23 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)
temat rozmnażanie roślinek .... ciąg dalszy... nowe małe tardivy się ukorzeniły przez odkłady

dobrze urosła im bryłka korzeniowa

Nie dobijaj mnie!

Jak Ty to zrobiłaś???
Ogród w Alei Lipowej... 11:04, 23 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)
Mam fotki tych żurawek samosiejek i posadzonych już do doniczek, będzie taka moja mała hodowla ,
a potem to M mnie chyba na targ z tym wygoni

i begonie samosiejki

O Matko, ile ich jest?

I begonie też się u Ciebie sieją?

Justi, przyznaj się tu zaraz, co robisz - mikstury o tyle czarodziejskie co tajne im zadajesz, voo-doo jakieś odprawiasz?

Na targ nie pozwolimy Masz nadwyżki? Chętnie przyjmę
Ogród w Alei Lipowej... 11:03, 23 sie 2012

Do góry
temat rozmnażanie roślinek .... ciąg dalszy... nowe małe tardivy się ukorzeniły przez odkłady

dobrze urosła im bryłka korzeniowa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies