Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:52, 17 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Hortensje i budleje może i budleja nieporządna roślina, ale jednak ma w sobie coś szczególnie te kwiaty

Kasia, może i budleja to nieporządna roślina ale mało jest na świecie bardzo porządnych roślin. Piękne kolory. To są dla mnie kolory lata.

Ewa, mi się bardzo ta roślina podoba, zwłaszcza w towarzystwie hortensji już je miałam, jak Danusia kiedyś napisała, że to nieporządna roślina, a zatem za późno - już je mam ) kształ i kolor kwiatów są piękne i faktycznie to istne lato, bo przecież to motyli krzew Pozdrawiam! dla Ciebie dzisiejsze zdjęcie
Ogrodowe zawirowania 22:50, 17 sie 2012

Do góry
Obiecanki cacanki ...
Przepraszam za nieobecność na forum i za brak odpowiedzi na zadawane pytania. Przywołana ujawniam się i niczego nie obiecuję. Ale odpowiem na pytania: po pierwsze KasiWB w sprawie przywrotnika - przywrotnika dzieliłam zaraz po przekwitnięciu, na razie zależy mi na ilości bylin, w przyszłym roku będę dbać o wielkość.
Czyli już raz w tym roku dzieliłam kępy w czerwcu. W okresie kwitnienia wycinałam kwiatostany do bukietów, nie żałując nikomu bo zależało mi by jak najszybciej przystąpić do dzielenia. W tym roku nie zasilałam niczym kwiatów (wcześniejsze lata hydrokompleksem wiosną a jesienią dolomitem, lałam wodę gdy było sucho. Przywrotniki (i nie tylko) bardzo ładnie się rozrastały. Teraz w sierpniu po raz kolejny będę dzielić kępy przywrotnika ale tylko te większe.

Miniaturowy ogródek 22:48, 17 sie 2012

Do góry
Hortensje:

Jeszcze raz jeżówki:

I ja przy pracy - kłosówka wylatuje, będą inne trawki:

Ogród z lustrem 22:47, 17 sie 2012

Do góry
Danusiu, ogród jest przepiękny brak słów nawet aby to wyrazić bardzo się zmienił od ubiegłego roku, a co to dopiero będzie przez kolejne lata cuuuuuudddooooownie jakbym miała taki ogród, to bym chyba pracę porzuciła i cały czas w nim siedziała )

korzystając z okazji zapytam co rośnie pod tym miskantem i jaka odmiana?

Gardenarium napisał(a)

Po prostu ogród... 22:46, 17 sie 2012

Do góry
Trochę wrzosów

Ogród w Tarnowie 22:46, 17 sie 2012

Do góry
Dzisiejsze zakupy do uzupełnienia i podmiany

wrzośce czerwone Vivelli, trawa kostrzewa i zebrinus niski,/ podobno do 50 cm/, żurawki Georgia Peach

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:46, 17 sie 2012

Do góry

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:46, 17 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Białe , czarne, białe czrne czytam przez chyba 8 stron i w końcu zobaczyłam.Fajne i białe i czarne. A ja chcę zapytac czy pokazywałas swoje budleje których wiosna kupiłaś hurtową ilosc, bo ja mam tylko jedna ale dziś motylki na niej fociłam to chętnie bym Twoje zobaczyła. Pozdrówka.

Bożeko dla Ciebie
Tu za powojnikiem, jeszcze są małe do połowy płotu ale już sciągają wszystkie motyle

Szpalerek w całej (małej) okazałości

Wszystkie w jednym kolorze kupiłaś?
Miniaturowy ogródek 22:43, 17 sie 2012

Do góry
Rozplenica kwitnie na całego:

Ogród w Holandii 22:43, 17 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
I co Wy na to? Takie coś mam teraz na ścianie

Tu jeszcze rubrum z nowymi kłosami

Agatko ślicznie
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:43, 17 sie 2012

Do góry
Niesamowity zapach..... pachnie jak konfitura różana

Lecę w kulki... 22:41, 17 sie 2012

Do góry

Bardzo podobały mi się kamyczki poukładane bardzo naturalnie w różnych miejscach

No i plaża z leżaczkami

Kałuża

Limki z wrzosami

CUDNIEEEEEEEEEEEE
Aniu zdjęcia nocne ogrodu musowo!!!!!!
pozdrawiam
Ogrodnik mimo woli 22:40, 17 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Kasia, Ela... .. jestem podkarpacianką z wyboru.... ale pokochałam te okolice I bardzo mi się podobają. M. ma piekna widokową działkę.. może kiedyś tam uciekniemy na starość...... asfalt aż do działki .. podjazd latem spoko...ale zima.. tylko narty Za to jakie widoki.... Ale tu mnóstwo ludzi tak żyje.. mieszkam tu już prawie 30 lat... i ciągle się dziwię w jakich rejonach mieszkają ludzie.... Mieszkać można, ale dojezdżac do pracy, szkoły..... przewalone...... Jednak na emeryturze... spokój, cisza i ta przestrzeń Jak sokoły I takie otocznie jak na foto
I jesień........ cudownie....

Bożenko.. to moja największa bolączka w ogrodzie.. za cisno posadzone, za gęsto. i to rośnie... i żal będzie wszystkiego, ale bez sekatora się nie obejdzie.... A widoki w pracy.... to taka odskocznia od komputera.... fajna odskocznia ....

Oj też w takim miejscu chciałabym na starośc zamieszkać!!
Ze słupa robiłaś zdjęcie???
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 22:39, 17 sie 2012

Do góry
Marysiu dzięki za przepiękne salamandry. Ja Ci zostawię motylka na budlei.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:39, 17 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Poleżałam na leżaku, naptrzyłam się na żurawki i perowskie
Trawa po wertykulacji brzydka....

g]

Trawy brzydkiej nie widzę... oślepiła mnie śliczna bukszpanowa obwódka - KWADRATOWA!
Ogrodnik mimo woli 22:37, 17 sie 2012

Do góry
Autorski plan ogrodu ANi ASC JAk dotrę do Rzeszowa nie zgubię się i znajdę bez problemu basen
Ogrodnik mimo woli 22:37, 17 sie 2012

Do góry
Liczyłam że CIę zwabię do mojego wątku

Otrzymałam dzisiaj nagrodę z konkursu pospotkaniowego

I baaaaardzo dziękuję za dedykację Przyznam się, ze się wzruszyłam i aż mi serduszko mocniej zabiło Dziękuję Aniu !

Miniaturowy ogródek 22:33, 17 sie 2012

Do góry
Narożnik:

Rabata tarasowa po zmianach:

Rensun, czyli mała Vanilla Fraise:

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:33, 17 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Obwódki mam, ale tutaj jak pisałem będą kanciaste Szkoda tylko, że są takie brzydkie, ale kiedyś będą ładne...I tak cud, że większość bukszpanów się przyjęła....

Hortensje będę wyprowadzać wysoko, przywrotniki obiecała mi Alinka (mamy spotkanko w poniedziałek ) - jeszcze potrzebne mi będą kocimiętki - chyba jednak je wybiorę - dzisiaj zrobiłem sadzonki lawendy - jak się przyjmą to najwyżej wymienię

A teraz prośba - może któryś zjazdowicz co jedzie do Kapiasów ma wysoką kocimiętkę i będzie ją dzielić? Mam duuużo do zaoferowania na wymianę

Kocimiętkę mam, ale do Kapiasów nie pojadę...... Niestety dopadła mnie praca... czyli zycie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:31, 17 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

ja tez bym chciał takie obwódki ale nie wiem gdzie

Kondzio.. masz taki duży ogród, że na pewno znajdziesz miejsce!
Najgorzej ze ja wypalony jestem I nie mam pomysła

Kondzio.. Ty też????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies