Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:00, 09 sie 2012

Do góry

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:57, 09 sie 2012

Do góry
Dziekuję Bogusiu. Andrzej sie postarał - gdybym musiała je robić sama, to pewnie byłby artystyczny nieład jak na schodkach zachodnich z polnych kamieni.

Bogdziu - u mnie juz końcówka przetworów, bo się wykończę. zrobię jeszcze soczki z czarnego bzu i może jak sie uda to ususzę grzyby i koniec w tym roku - no może jeszcze kompoty ze sliwek.

wystarczy tego dobrego
Pokażę nasz ogród 08:53, 09 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Fanjnie, że wyższe piętro rabaty masz w prezencie od sąsiada Pięknie, zielono i bujnie!

Sąsiad wiosną skrócił swoje tuje o conajmniej metr. Więc teraz tujki wyglądają jak karykatury, szczególnie patrząc z tarasu.

Pewnie za rok, dwa zagęszczą się od góry, ale teraz nie wygląda to fajnie. Zastanawiam się nad przycięciem tych tuj od swojej strony tak jak tnie się żywopłot. Szczególnie, że łyse dolne części tuj całkiem ładnie zagęściły się po wycięciu żywopłotu w moim ogrodzie.
Ale nie wiem, boję się , że zepsuję.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:52, 09 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje hortensje przeszły same siebie

Jak one tak mogą
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:46, 09 sie 2012

Do góry
Celinko,najgorsze w tym wszystkim są chciejstwa ogrodowe,bo chciałoby się mieć u siebie to,co nam się podoba,a działka i portfel niestety nie są z gumy.U siebie mogę wymyslać jedynie to,co sama podołam fizycznie zrobić,bo nikogo więcej to nie interesuje.

Reniu,dzxiękuję.Mam zamiar dokupic teochę hortensji teraz na spotkaniu u Szmita,na 5 sztuk mam miejsce,a zobaczymy jaki bedzie wybór.

Bozenko,ja tez jechałam zawsze z kartką,a jak zobaczyłam tyle roslin to dostawałam małpiego rozumu,karka zostawała w torbie,a ja kupowałam to co mi wwpadło w oko.Potem po przyjeżdzie denerwowałam się,chodziłam gdzie co upchać.Dobrze,że rosliny od Szmita są zdrowe i ładnie rosną ,zwłaszcza hortenje.

Weronikobegonie alurat zajmują najmniej miejsca zimą.Po wykopaniu z doniczek przesuszam bulwy i wkładam na sucho do pustej doniczki,doniczka na półke w przydomowym garażu i to wszystko.Koniec stycznia,początek lutego jak widzę,ze zaczynają kiełkować wsadzam do małych doniczek niech sobie juz rosna.Moje w tej chwili mają małą przerwę w kwitnieniu,ale jest już dużo nowych pąków.W końcu tez muszą trochę odpocząć,bo od maja kwitły nieprzerwanie.

Po prostu ogród... 08:44, 09 sie 2012

Do góry
Ha to ja się już cieszę ze spotkania z Wami

Sylllwia najlepsze życzenia z okazji roczku na Ogrodowisku

Kwiatki i rabatki u Elizy 08:44, 09 sie 2012

Do góry

Witaj Elizo oba kwiatuski cudne
Ogród w Holandii 08:41, 09 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Ania - widziałam, i nawet teraz zapytałam Anię z Zielonego Wzgórza co robi, że ta szałwia jest taka niska? bo ja pielęgnuję podobnie a wyrasta wysoka. Może to kwestia odmiany? nie wiem. Tak czy inaczej - szałwia w ogrodzie musi być

Ania niżej wyjaśnila, po prostu ją obcina

Agatko a irysy bardzo lubięmój majowy

Piekny! A te moje (od sąsiadów) są takie ciemnoniebieskie. Też piękne.
Ogród w Holandii 08:40, 09 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Agatko, pożegnałaś się, a gdzie tort? Już nie pamiętasz, że tym zwabiłaś chętne do pomocy?

O Matko! Jakie te ludzie teraz interesowne! A takimoże być?
Rododendronowy ogród II. 08:34, 09 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dojrzewają jabłka

i pilnie trzeba zagospodarowac renklody których w tym roku jest mnóstwo.

Czy można się poczęstować, bo tak ładnie wygladają aż chce się sięgnąć po nie
Bogdziu nie mogę się naoglądać zdjęć zrobionych u Ani
Ogród coli 08:31, 09 sie 2012

Do góry
I moja ulubiona hortensja, która rośnie w tym roku najpiękniej

Ogród coli 08:29, 09 sie 2012

Do góry

Pod klonem miały być 3 Limki, niestety jedna okazała się czymś innym Chyba ją na wiosnę przesadzę.
Ma bardziej czerwone pędy i takie kwiaty:

Ogród coli 08:27, 09 sie 2012

Do góry
Zrobiłam dziś rano przed pracą kilka zdjęć niestety tylko komórką.

Lecę w kulki... 08:13, 09 sie 2012

Do góry
stychaz napisał(a)
Aniu wspaniałe zdjęcia a zielone drzwi rewelacja

Czy ktoś może mi podpowiedzieć co to za super trawka na zdjęciu Ani?

Wygląda jak rospielnica japońska .
Rododendronowy ogród II. 07:59, 09 sie 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Bogdziu - ja nie jestem dobra w pisaniu - więc krótko : bardzo się cieszę, że mogłam Cię (i Męża) poznać osobiście - jesteście wspaniałym duetem - dziękuję za miło spędzony czas u Ani

Danusiu a ja właśnie byłam u Ciebie i pisałam to samo ale zadzwonił telefon i zrezygnowałam z pisania bo musiałam pogadac. Mnie tez wiele radości sprawiła rozmowa z Tobą ( i wspólne moczenie nóg
;).Miło się rozmawiało i mam nadzieję że jeszcze będzie podobna okazja by się spotkac..

Fajnie sobie machacie nóżkami,, tak beztrosko w miłym towarzystwie Moje trzymam własnie w misce po dzisiejszym kopaniu.Pozdrawiam Bozenko przed snem .

Dajanko no to trochę nam dotrzymujesz towarzystwa mocząc nogi w tej misce, szkoda że nie w jeziorku u Ani.,ale wszystko jeszcze przed nami. Pozdrówka.
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 07:58, 09 sie 2012

Do góry
A no już wklejam. Fotka zrobiona dzisiaj i nie robi już takiego wrażenia jak wczoraj. Od wilgoci i deszczu górka zmniejszyła się o połowę :/
Ale to nie zmienia faktu, że pewnie jeszcze z 5 takich górek będę miała. Dostałam powera i zamierzam go wykorzystać
Na razie w odchwaszczonych miejscach bedzie zasiana trawa, bo już nie mam zamiaru bawić się z chwastami. Muszę tylko M zmusiać do sprzątnięcia betoniarek, ale to dopiero po skończeniu ogrodzenia.
Ta górka sięgała aż do połowy wideł!!!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:57, 09 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje hortensje przeszły same siebie

A to bezczelne ...żeby tak kwitnąć?

Pozdrawiam
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 07:37, 09 sie 2012

Do góry
Witajcie, dzisiaj ciąg dalszy sielanki u Ani. Zdjęć jest jeszcze dużo, chyba zacznę ładować po więcej.

To zdjęcie robiłem z taras wyżej Marta mnie złapała jak robiłem tą fotę.

Wszystkie fotki co dziś wstawiłem zrobiłem z tarasu.

Mój jesienny ogród 07:15, 09 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich w ten chłodny sierpniowy poranek. Co raz więcej oznak nadchodzącej jesieni miskant cukrowy zaczyna się kłosić a liście kaliny coraz czerwieńsze. Chociaż kwiatów jeszcze dużo to czuć w powietrzu koniec lata.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:54, 09 sie 2012

Do góry

Poodpowiadam wieczorem

Wszystkim zycze udanego dnia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies