Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

akanta 21:53, 17 sie 2012

Gabriela napisał(a)
Akanto, a czy można by liczyć na sadzonkę do ukorzenienia?
Tu masz link do instrukcji jak się podpisać, powodzenia.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/351-drobne-zmiany-zagniezdzone-cytaty-i-linkowanie-swoich-watkow-w-podpisie

Gabrysiu dziękuję,na patyczki możesz liczyć bo ja ze swoich wszystkich H wiosną sporą stertkę palę.Przypomnij sie wiosną.
mira 20:44, 10 wrz 2012

Gabrysiu jak u Ciebie lato na rabacie ? brakuje Twojej rabatk i pozdrawiam
Gabriela 21:02, 10 wrz 2012

Witaj Miro, coś nie mam weny do fotografowania ostatnio i rzadziej też tu jestem. Ale dzisiaj zaglądam sobie tu i ówdzie i wkleiłam zdjęcia nowo posadzonych lip, wyciągając z czeluści ogrodowiska założony przeze mnie pierwszy tutaj wątek: https://www.ogrodowisko.pl/watek/423-aleja-z-drzew-w-ogrodzie?page=5
Pszczelarnia 21:11, 10 wrz 2012

Gabrysiu, już obejrzałam. I mało mi widoków od Ciebie. A propos żółci, mam słoneczniczki szorstkie. One pocieszne są bardzo.
Milka 18:09, 11 wrz 2012

Gabrysia, co tam u ciebie, pokaż swój wrzesień
BasiK 18:51, 18 wrz 2012

Pięknie Gabrysiu budujesz swój ogród Ja jestem na początku budowy i nie bardzo mam co pokazać, bo małe jeszcze roślinki chociaż od wiosny cały czas sadzę. Od wczoraj czytam Twój wątek, podziwiam nie tylko piękne zdjęcia... ale nie widzę tego pięknego New Dawna: z powodu którego zajrzałam do Twojego ogrodu. Widziałam w wątku zdjęcie kwiatu. Napisz proszę jak się miewa, czy nadal jest tak okazały, czy też ostatnia zima dała mu się we znaki.

Przy okazji drugie pytanko, ile floksów przypada na jedna płomykową poduchę?

Pozdrawiam
Basia
popcorn 13:05, 20 wrz 2012

Gabrysiu co u Ciebie? Pokaż swój cudny ogród w jesiennych barwach proszę! pozdrawiam!!
Gabriela 22:19, 20 wrz 2012

Dziewczyny, miło mi że zaglądacie i mnie poganiacie. Obiecuję że zrobię zdjęcia i wkleję w niedzielę, bom trochę zajęta a w dodatku będę miała przez weekend miłych gości z daleka.
Ale dzisiaj buszuję na forum i nadrabiam zaległości, które i tak są nie do nadrobienia.
No i odpowiadam Basi - róża New Dawn zmarzła oczywiście i jest dużo mniejsza i słabiej kwitła, jak wszystkie róże tego roku, niestety.
A poduchy floksowe rozrosły się z małych kępek, takich jak się kupuje w małych doniczkach albo jak się dzieli jedną większą na kawałki. Floks szydlasty należy do "szybkich" roślin i rozrasta się, tworząc rozłogi, więc tych pędów w kępie jest dużo.
viva 22:38, 20 wrz 2012

Gabrysiu i ja czekam na kolory Twojego ogrodu, zawsze podpatruję nasadzenia na rabatach bylinowych
Joku 22:52, 20 wrz 2012

Ja też czekam