Podejrzewam, że stolica rzeczywiście ma najlepiej zaopatrzone szkółki, no ale ...
Aniu na Dajtkach nie ma dla mnie nic ciekawego, bywałam w przeszłości, albo drogo, albo nieciekawie, chyba że coś się na lepsze zmieniło ?
A teraz do pracy rodacy, czyli zdjęcia z ogrodu, rabaty niedokończone, bo brak roślin lub co gorsza pomysłu

Moi mili brukarze poszli nareszcie, zostawiając mnie z niemałym pobojowiskiem, więc wczoraj było wielkie sprzątanie, jeszcze nie do końca zrobione, ale już prawie jestem w domu

Z powodu różnicy poziomów i konieczności ustabilizowania tarasu powstała donica połączona dołem z gruntem otoczona palisadą, więc:
1) nie mam pomysłu czym ją obsadzić,
2) strona południowa/południowy-zachód,
3) chciałabym na samym dole posadzić rośliny, które zakryją palisadę, jakieś fajne zwisające, ale irgi nie lubię, więc może jakieś trawy dałyby radę lub coś innego ?
4) nie wiem też co mogłoby tutaj stanowić wyższe piętro, żeby ciekawie się to prezentowało zarówno z góry, jak i z poziomu trawnika ?
No i sekundo, przy zejściu z tarasu powstała rabata, na której już wcześniej zasadziliśmy buk. Dopełniliśmy ją wczoraj bukszpanami, żurawkami i resztką trawy, która mi została, ale nadal łyso

o brakuje mi tutaj wypełnienia w środku rabaty.
Może mądrym głowom, coś przyjdzie na myśl ?