Variegatusy ładne. Mam prośbę, Madziu możesz im pyknąć fotkę z bliska i tak jakoś w cieniu żeby słońce nie świeciło. Chciałam się przyjrzeć czy podobne do Morning. Wiem że w necie dużo zdjęć, ale które prawdziwe...
Justi proszę kilka ujęć Variegatusa
... Variegatus jest dużo bardziej widoczny niż Morning
A ja mam pytanko, co to za małe roślinki przed żórawkami i trawami ?
Dla Was Kochane ... trochę zżółkła ...ale wypuszcza świeże listki... czy teraz ją jeszcze czymś zasilić... na jesień koniecznie potas , to wiem, ale czy saletrą wapniową jeszcze mogę ją podlać ...ktoś wie?
Variegatusy ładne. Mam prośbę, Madziu możesz im pyknąć fotkę z bliska i tak jakoś w cieniu żeby słońce nie świeciło. Chciałam się przyjrzeć czy podobne do Morning. Wiem że w necie dużo zdjęć, ale które prawdziwe...
Justi proszę kilka ujęć Variegatusa
... Variegatus jest dużo bardziej widoczny niż Morning
Powojniki recta mundschurica - zaczynają kwitnąć - to ich 1 rok u mnie więc jeszcze delikatnie....
wszystkie powyższe uwagi dotyczą tez powojnika Jiska:
pierwszy kwiatek Polish spiryt - a , ale pąków na mnóstwo jeszcze w tym roku liczę na burzę kwiatów:
i szczyt sezonu dla Gipsy Gueen :
A teraz trochę aktualności z ogrodu:
rozchodnik okazały, dopiero szykuje się do kwitnienia - bardzo go lubię i mam u siebie 6 szt. różnych gatunków ten jest największy, ale tez jako największy go kupiłam, pozostałe u mnie "dojrzewają"
Przetacznik i szałwia już nie kwitną, teraz czekam na "drugą odsłonę" przetaczników i zakwitnięcie rozchodników:
Dziś, cały dzień spedziliśmy w Poddębiu, gdzie odbieraliśmy Maję z kolonii . Czasem gdy nad morzem jest piekna pogoda myślę sobie że nie trzeba jechac do Grecji bo u nas jest tak pięknie... tylko żeby ta pogoda była. Dziś było pięknie :
Moja rodzinka (bez syna, który nie był chętny jechać 200 km po siostrę..)
Byłam w tygodniu w szkółce Ponderosa w Kaniach (namiary od Danusi), świetne miejsce na zakupy, bardzo dużo moich ukochanych bylin
Zajrzałam jadąc do Ikei, nie planowałam zakupów tylko rekonesans, ale liliowiec Frances Joiner jakoś sam wskoczył do bagażnika. Cudny
Aga zapewne zapracowana, widziałam jej ogromną energię i ogrom pracy w ogrodzie. Podziwiam i ciągle wspominam i oczu nie mogę oderwać od zdjęć. A Aga ciągle myśli nad zmianami
Danusiu, chciałam Ci podziękować za namiary na szkółkę. Pisałaś jakiś czas temu, że robiłaś tam zakupy, nie znałam tego miejsca, chociaż często w pobliżu przejeżdżałam.
W tym tygodniu zajrzałam do tej szkółki.
Super miejsce! Można zrobić niezłe zakupy
Mój nabytek stamtąd lilowiec Frances Joiner
Jak widać można dużo skorzystać podczytując Twój wątek
Dziękuję