Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

eliza3 19:49, 16 paź 2012

Czekamy więc na słoneczko Bożenko, u nas też padało, powolutku równomiernie nawadniało glebę przed zimą. Deszcz potrzebny, bo bardzo sucho... Pozdrawiam
AniaDS 20:19, 16 paź 2012

U mnie też od jutra ma byc słonko, więc dzisiaj niech pada sobie .
Jutro będę działac ..
kasik778 20:49, 16 paź 2012

coś mi się wydaje, że w weekend będzie wielkie grzybobranie, mam nadzieję, że zdjęcia będą?
perko też nie znam kompletnie
EPODLAS 10:29, 17 paź 2012

Dzisiaj jest tak pięknie, że chce się żyć. Świeżo po wczorajszym deszczu i przyświeca październikowe słońce. Dzisiaj po południu idę na badanie mamograficzne, dostałam zaproszenie do domu. Ostatnie miałam w 2009 roku, więc trzeba iść. Jest dzisiaj o ile się nie mylę "Dzień walki z rakiem piersi" I koniecznie trzeba się cieszyć tymi ostatnimi słonecznymi dniami. Smutki odrzucamy.
A to jeszcze zdjęcia z mojego ostatniego pobytu w ogrodzie.
Ten dereń jest najładniejszy właśnie teraz, jak liście zlecą zostaną purpurowe gałązki. Na wiosnę zetnę go, żeby tych gałązek było więcej. Bardzo dobry bezproblemowy krzew.

Bodziszek też przybiera jesienne barwy.

Berberys, ta odmiana najpiękniejsza o tej porze roku.

Zawilec, kupiony na Agrze w Rypinie, zakwitł, ma jeszcze pąki, ale nie wiem czy się jeszcze rozwiną. Oby przeżył zimę.

Tak podobają mi się te czerwone jabłuszka na róż pomarszczonej, że jeszcze raz zrobiłam jej fotkę.

Bogdzia 11:00, 17 paź 2012

Piękne kolory jesieni. Tą różą będą sie zima objadac ptaki , szczególnie dzwońce ją uwielbiają . Ja na badania dostaje średnio jedno zaproszenie w miesiącu- nigdzie nie chodze.Mam na ten temat swoje przemyslenia ale ich tu nie napisze.Pozdrawiam Bożenko i miłego dnia.
EPODLAS 11:48, 17 paź 2012

Bogdziu, też nie lubię "latać po lekarzach," ale uważam że badania profilaktyczne są potrzebne. Ale to jest moje zdanie. Koło mnie rośnie dużo róży pomarszczonej, ucieszyłam się jak napisałaś, że ptaki ją lubią, będą miały stówkę co jeść zimą.
Martek 13:25, 17 paź 2012

Właśnie odebrałam wyniki i też nic nie będę na ten temat pisać
Martek 13:26, 17 paź 2012

Piękne muchomorki na jesienne humorki
Jesiennie ,ale ładnie to lubię
Pozdrawia serdecznie
EPODLAS 13:48, 17 paź 2012

Martek, mam nadzieję, że twoje wyniki są dobre. Nie rozumiem dlaczego to taki temat tabu. Może ja czegoś nie wie? A dzisiejszy dzień na pewno poprawi nam humorki. Jest tak pięknie.
ka1sia 16:12, 17 paź 2012

Piękny ogród i wspaniałe podejście do swojego zdrowia, brawo Bożenko, gratuluję!!! Dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa, zapraszam, Kasia