Dominiko pięknie rozkwitają i ślicznie pachną.
Czekam na ich pełen rozkwit
Cieszę się, że je kupiłam będą ładnie zrobiły ogród. Zwykle białe, ale dla mnie niezwykle dostojne i eleganckie - takie lubię
Mało Cię na ogrodowisku, twoje lilie podziwiam, sama się do nich pomału przekonuję, ale u mnie to tylko eksponaty
podkreślające urok rabaty, na wszystkim się nie znam, ale lubię podglądać u Ciebie
Ciasteczka pysznie wyglądają....pokaż swoje kociaki
Pozdrawiam
aaaale piękne te Twoje lilie . Ja teraz noszę do domu stale tulipanki do wazonu jakoś trzeba doczekać wiosny. Teraz przed nami najtrudniejszy czas, dłuży się. Ehhh.
swego czasu zrobiłam rabtę tylko z liliami pięknie wyglądała tylko w momencie kwitnienia wszyscy się zachwycali ale po przekwitnięciu było już brzydko więc rabata poszła pod szpadel a lilie posadziłam między inne kwiaty. Zauważyłam też,że niektóre lilie po 3-4 latach juz nie zakwitały na swój kolor tylko takim ciemno czerwonym czy u Ciebie tez tak się zdarzyło?
O tak bardzo przyciągają wzrok.
I nie tylko przechodząc obok już z 2 metrów unosi się cudny zapach.
Mam kilka blisko tarasu.I jeszcze jakieś planuję dokupić ,ale to do nowego ogrodu pójdą
Lilie są cudne
Ja jeszcze pamiętam je w moim rodzinnym ogrodzie.Potem jak juz miałam działke tak co roku od kilku lat jakieś dokupuję inne były i przepadły( ale to raczej z orientalnych) a inne pięknie rosną :0
Moje ulubione??
a proszę oto one
nie zawodna REDFLAVOUR od kilku lat, jedna z moich pierwszych
Lilia św.Antoniego inni zwą św.Józefa
Tak, kolorowo było tej jesieni, ja lubię jesień i te kolory.
Cieszę się że lubimy podobnie. Liliowce mam 2 nowe z ub roku i czekam na ich kwitnienie, miały kwiatki bo takie kupowałam kwitnące no ale posadzone po 1 sezonie powinny cieszyć jeszcze bardziej - to jest to co uwielbiam.
o znalazlam po jednym kwiatku, a stare liliowce w ub sezonie miałam kiepskie wiec teraz muszę im więcej dać kompostu i wody