Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką II 13:05, 27 sty 2016

Do góry
Piękne te twoje lilie ,ja swoje wykopuje ,dziele i sadze po paru dniach i nic im nie ma ,napewno twoim też nic nie będzie.
U mnie jak wykopywałam to znalazłam dużo pędraków i one gryzły lilie,dużo wyrzuciłam.
Zobacz u mnie jakie kupiłam cynie
Liliowo i kolorowo:) 11:58, 27 sty 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Krokusy tez już w grudniu miałam, a lilie kupie w lilypol, już kupowałam i potem jeszcze zawsze na targu dokupuje. A gdzie roze kupujesz Kasiu zapewne masz cos sprawdzonego, tez bym pare dokupila. Obawiam się o moje hortensje ogrodowe bo najpierw susza a potem mróz coś kiepsko z nimi Pozdrawiam

Tak, też tam lilie kupuję.
O różach Ci napisałam u mnie.
Ogród z łezką II 11:47, 27 sty 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Fantastycznie ze światełkami i niebieskimi kokardkami podkreślasz chyba ostatnie podrywy zimy, u nas już szaro i buro, trochę pada deszczu, ale to dla naszych ogrodów dobrze, czekam aż się w końcu styczeń skończy i przywołuję już słoneczko, bo bardzo go nam brakuje, lilie masz przepiękne ach....miło mi się na nie patrzy

Trochę mi szkoda jednak tego śniegu...tak rzadko jest. Mnie też deszczyk cieszy teraz, w Zabrzu jednak dzisiaj nie pada.
Lubię dużo lilii, dużo róż...
Liliowo i kolorowo:) 11:30, 27 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie krokusy przed tymi mrozami powyłaziły, przebiśniegi też było widać. Mam nadzieję, że nie zmarzły. Ale dziewczynom hiacynty powychodziły...z tymi na pewno będzie gorzej

Gdzie będziesz lilie kupować? Przez internet?

Macham Danusiu

Krokusy tez już w grudniu miałam, a lilie kupie w lilypol, już kupowałam i potem jeszcze zawsze na targu dokupuje. A gdzie roze kupujesz Kasiu zapewne masz cos sprawdzonego, tez bym pare dokupila. Obawiam się o moje hortensje ogrodowe bo najpierw susza a potem mróz coś kiepsko z nimi Pozdrawiam
Ogród z łezką II 09:55, 27 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
To teraz trochę zaległych zdjęć. Oświetlenie ogrodu i zima. Jeszcze w sobotę była...

Fantastycznie ze światełkami i niebieskimi kokardkami podkreślasz chyba ostatnie podrywy zimy, u nas już szaro i buro, trochę pada deszczu, ale to dla naszych ogrodów dobrze, czekam aż się w końcu styczeń skończy i przywołuję już słoneczko, bo bardzo go nam brakuje, lilie masz przepiękne ach....miło mi się na nie patrzy
Moja działka na Dębowym Lesie 09:44, 27 sty 2016

Do góry
Z cebulami w sklepach ogrodniczych też niestety zdarzają się pomyłki. Natomiast z bylinami kupowanymi w doniczce to całkiem inna sprawa. Wszystko widać: wielkość rośliny i jej kondycję. Niestety tu też bywaja pomyłki w nazwie odmian.
Chyba nabrałam ochoty na nowe lilie . Czy są jakieś odmiany nadające się lepiej do doniczek?
Liliowo i kolorowo:) 09:36, 27 sty 2016

Do góry
U mnie krokusy przed tymi mrozami powyłaziły, przebiśniegi też było widać. Mam nadzieję, że nie zmarzły. Ale dziewczynom hiacynty powychodziły...z tymi na pewno będzie gorzej

Gdzie będziesz lilie kupować? Przez internet?

Macham Danusiu
Ogród z łezką II 09:32, 27 sty 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękne te lilie u Ciebie Kasiu, też je badzo lubie ale u mnie pomimo, że sadze w donicach to i tak nornice przegryzają i też dokupię na wiosne. A trawy już kiedyś rozsadzałas? Bo moje tez na wiosnę musze rozdzielić i nie wiem czy to łatwo sie robi bo obawiam się, że uszkodze. Pozdrawiam Kasiu, dziś wiosną już pachnie a przebiśniegi tak jakby już chciały kwitnąć

Masz dużo pięknych lilii Danusiu i wiem, że mają u Ciebie specjalne względy.
Moje nornice najwyraźniej wolą korzenie różane...bardziej wybredne, czy co???
Tak, dzieliłam już rozplenice. Wiosną...szpadlem, ciach i już. Dalej bez problemu rosną Teraz każda rozplenica będzie podzielona na 4. Nie chcę zostawiać takich całkiem malutkich.
Wiosną Ci pachnie??? Siedzę w biurze...tu buro i ponuro
Ogród z łezką II 09:07, 27 sty 2016

Do góry
Piękne te lilie u Ciebie Kasiu, też je badzo lubie ale u mnie pomimo, że sadze w donicach to i tak nornice przegryzają i też dokupię na wiosne. A trawy już kiedyś rozsadzałas? Bo moje tez na wiosnę musze rozdzielić i nie wiem czy to łatwo sie robi bo obawiam się, że uszkodze. Pozdrawiam Kasiu, dziś wiosną już pachnie a przebiśniegi tak jakby już chciały kwitnąć
Ogród z łezką II 08:55, 27 sty 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu ale piękne lilie u Ciebie. Ja mam tylko 3 sztuki ale wypadałoby na wiosnę dokupić bo mi się u Ciebie bardzo podobają

Pięknie kwitną. U mnie lilie zaraz po różach mają miejsce. Bardzo je lubię...

Tylko 3 masz?????? Niesamowite!!! Musowo musisz dosadzić
Ogród z łezką II 08:54, 27 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Hak poczekasz chwilę to lilie dzielnie znoszą przesadzanie U mnie wykopane wiosną karpy zdążyły zakwitnąc

Sebuś ja już też kiedyś przesadzałam lilie w całej kupie wiosną i kwitły jak gdyby nigdy nic, ale tu nie będzie w kupie. Muszę wytargać każdą cebulę osobno. Rozkokosiły mi się lilie...zresztą widać na zdjęciach
Ogród z łezką II 23:30, 26 sty 2016

Do góry
Kasiu ale piękne lilie u Ciebie. Ja mam tylko 3 sztuki ale wypadałoby na wiosnę dokupić bo mi się u Ciebie bardzo podobają
Ogród z łezką II 21:36, 26 sty 2016

Do góry
Hak poczekasz chwilę to lilie dzielnie znoszą przesadzanie U mnie wykopane wiosną karpy zdążyły zakwitnąc
Moja działka na Dębowym Lesie 20:49, 26 sty 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Sorki,Już poprawiłam wiadomość i wstawiam link do tej hurtowni- sklepu.Wybór mega.Ceny całkiem przyzwoite,Cebule duże, odmiany się zgadzają
Niektórzy kupują też tutaj :
http://lilypol.pl/lilie-drzewiaste-orienpety-c-0_11_15.html?page=2&sort=3d
i tutaj ten co polecam :
http://sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_SEZON-JESIEN_Bulwy-cebule-klacza-316.html
lilie św,Józefa są śliczne,tez mi przypominają dzieciństwo

O matko jaki wybór, jakie różności, jakie piękne, zawrót głowy.
Ania jak wybrać? Jakie kryteria obrać? Chyba wszystkie zamówię

Edit: Wydrukowałam sobie to co mi napisałaś o liliach i wkleiłam do mojego ogrodowego zeszyciku
Ogród z łezką II 19:34, 26 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Pytałam o nich? Zupełnie sobie nie przypominam...przecież kupowałam u nich, dużo lilii od nich u mnie rośnie. Zawsze byłam zadowolona z ich cebul.
Teraz nie zamawiam, muszę rabatę przerobić, na której rośnie grubo ponad setka lilii...już się boję ile się zniszczy. Dopiero potem mogę ewentualnie nad nowymi się zastanowić.
Wiesz jak kocham lilie, ale martagony jakoś do mnie nie przemawiają...nie mam w planie ich sadzić u siebie.

I słusznie bo martagony pasują do lesnych klimatów a u Ciebie klimat rózany,
za to ja je bardzo lubię.
Rododendronowy ogród II. 18:57, 26 sty 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
Bogdziu widziałam Twój wpis u Małej Mi czy masz doświadczenie z Lilyp..
czy kupowałaś na wiosnę lilie albo liliowce od nich. Jaki mają towar i opinie. czy liliowce są w kłączach czy w doniczkach?

Co rok na wiosne lilie u nich kupuję od czterech lat, a na jesieni krokusy. Ogólnie jestem zadowolona mimo że raz cebulka za 27 zł przyszła zgniła a na reklamację wogóle nie zareagowali , a drugi raz cebulki jednego gatunku były dosc kiepskie. Porównujac z innymi sklepami internetowymi uwazam że i tak mają najładniejsze a sporo kasy juz u nich zostawiłam.Z moich porównań z innymi sklepami ceny i jakośc są najlepsze mimo ze jak juz pisałam zdarzaja sie czasem przykre niespodzianki ale jest ich mało.Liliowców u nich nie kupowałam wiec nic nie powiem.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:56, 26 sty 2016

Do góry

i moje palmy z nasionka

i lilie tygrysie dla Reni i Gosi,za cieplo i mało światła to wyciągają się i są słabiutkie, ale te listeczki i tak cebulki karmią więc powinny podrosnąć
Ogród z łezką II 18:54, 26 sty 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu pytałaś u kogoś o lillypol ,miałam o nich liliie,2014 ,duże cebule,zdrowe byłam zadowolona tylko przyszły za wcześniej ,był śnieg ,pamiętam że sadziłam w doniczkach,już dostałam od nich katalog,myślałam nawet o mortagonach.

Pytałam o nich? Zupełnie sobie nie przypominam...przecież kupowałam u nich, dużo lilii od nich u mnie rośnie. Zawsze byłam zadowolona z ich cebul.
Teraz nie zamawiam, muszę rabatę przerobić, na której rośnie grubo ponad setka lilii...już się boję ile się zniszczy. Dopiero potem mogę ewentualnie nad nowymi się zastanowić.
Wiesz jak kocham lilie, ale martagony jakoś do mnie nie przemawiają...nie mam w planie ich sadzić u siebie.
Moja działka. 15:10, 26 sty 2016

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Bogusiu, z wielką niecierpliwością będę czekała w tym roku na lilie, które dostałam od ciebie. U nas podła pogoda, ale mam nadzieję, że przed wiosną jeszcze zobaczę prawdziwą śnieżną zime.

Jeszcze luty to napewno będzie śnieg.
Lilie napewno zakwitną a w marcu już będą wychodzić z ziemi
Moja działka na Dębowym Lesie 14:18, 26 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aniu dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź
Jesteś niesamowita odpowiedziałaś na wszystkie moje pytania i w taki fajny lekki sposób

Oglądając Twoje lilie zachorowałam na nie, będę sukcesywnie je kolekcjonować
Jeszcze z mojego domu rodzinnego mam lilie św. Józefa bardzo je lubię, patrząc na nie wspominam naszą działkę, bo wiesz ja taka bardzo sentymentalna jestem

Polecasz sklep, ale gdzie ten sklep? Może jakiś link wstaw

Sorki,Już poprawiłam wiadomość i wstawiam link do tej hurtowni- sklepu.Wybór mega.Ceny całkiem przyzwoite,Cebule duże, odmiany się zgadzają
Niektórzy kupują też tutaj :
http://lilypol.pl/lilie-drzewiaste-orienpety-c-0_11_15.html?page=2&sort=3d
i tutaj ten co polecam :
http://sklep.cebulekwiatowe.pl/pol_m_SEZON-JESIEN_Bulwy-cebule-klacza-316.html
lilie św,Józefa są śliczne,tez mi przypominają dzieciństwo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies