Oj tam, oj tam,jeszcze za wcześnie na oceny po zimie.Zobaczysz pod koniec marca jak wszystko pójdzie do przodu, będzie zmieniać kolorki i brzydota w piękności będzie się zamieniać
Aniu dzisiaj w hurtowni ogrodniczej byłam i żadnych cebul nie mieli.
Napisz mi proszę co mam zrobić z liliami, które mam w doniczce, a już przekwitły. Obcięłam kwiaty zwiędłe i co dalej, co z tymi łodygami i cebulami? Potrzebuję ta doniczkę na nowe roślinki
Póki co pokażę wam jeszcze jedna moją ogrodową miłość.Mam ich kilkanaście już odmian
1. Jeżówka MARMALADE - jak na razie rośnie 3 rok i cosik mizernie się rozrasta.
Małe kępa.W tamtym roku miała tylko 3 kwiatki
żółwim tempem jej to idzie .W tym roku zobaczę jak będzie rosła.Może ją czymś nawożę,albo przesadzę
2. To inna pani NN
3. jeżówka alba
jeszcze trochę i będą
Zetnij i mało podlewaj, prawie nic.Albo możesz ją wyjąć z doniczki w woreczek foliowy z małymi dziurkami i za kilka dni też dać do lodówki.I nie podlewać już wcale .A W maju do gruntu
Aha najważniejsza rzecz. lilie jak kupuję często mają kiełki już , ja aby je spowolnić.
Wkładam do szuflady do lodówki.I czekają tam do maja do posadzenia.W między czasie tylko ich przybywa i przybywa.Tylko rodzice trzeba zaznaczyć, aby tego nie zjedli
5. Jeżówka Cranberry Cupcake- jedna z pierwszych - w różnej fazie wzrostu
Wy mnie tutaj zarażacie trawami, których praktycznie nie mam.
Ale dzięki dobrej kobitce od was - dostałam nasionka traw.I już większa część wczoraj posiałam do doniczek Może mi się coś uda