Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

zielonastrefa 23:25, 05 gru 2012

Do góry
Dziewczyny wczoraj i dziś byłam w Krakowie. Polatałam sporo za wiklinowymi podkładami do wianków i nic. Wszędzie gotowce i to diabelnie drogie. Np. Wianek, co prawda duży, zrobiony z orzechów + kokarda kosztował 130 zł. Odkryłam go w cudnym, nowym sklepiku, w którym asortyment to w 100% wiklina i porcelana w stylu schaby chic cudeńka powiedziałam sprzedawczyni, że gdyby nie zapora finansowa, to bym kupiła całość sklepu
Wszystko o czym ... Marzysz 23:03, 05 gru 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Wianek piękny Lubie naturalne ozdoby. A lampion superowy - jakbys robiła nie pierwszy raz

Gosia, ja pierwszy raz w życiu widzialam papier ryżowy

...to znaczy, że talenta masz do tego i już

Patrz,potrzebne było Ogrodowisko,żeby się o tym przekonać
Wszystko o czym ... Marzysz 22:53, 05 gru 2012

Do góry
ka1sia napisał(a)

Wianek piękny Lubie naturalne ozdoby. A lampion superowy - jakbys robiła nie pierwszy raz

...to znaczy, że talenta masz do tego i już
Wszystko o czym ... Marzysz 22:44, 05 gru 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Wszystko o czym ... Marzysz 22:31, 05 gru 2012

Do góry
Kubusiowo 22:19, 05 gru 2012

Do góry
Gosia miałam ściągnąć od Ciebie pomysł z kanapkami dla Mikołaja i zapomniałam . Najważniejsze, że ma przyjść .
Wianek prezentuje się wspaniale i widzę, że już dekoracje świateczne wiszą u Ciebie. W takim nastroju to już pewnie o świętach myślisz.
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 21:42, 05 gru 2012

Do góry
Wianek się jeszcze ulepsza, choć już powieszony

Najpierw na rozgrzewkę pokaże zaległe zdjęcia, dla wszystkich niedowiarków, że prócz żwiru kawałek nieba też u nas widać, a co!

Uwielbiam gdy okna wychodzą na zachód - wtedy mamy do czynienia z takimi spektaklami

Bywało też mgliście...

A teraz jest śnieżno-błotniście
Kubusiowo 20:44, 05 gru 2012

Do góry
Bożenko ano jestem I to bardzo zdziwiona, bo mi się ciągle wydaje, że mało robię Co do wianka ... w tym na stół, tak będą świeczki

Anek no kurde ale żebym nie pamiętała co robiłam przez lato??? Dobrze, że dokumentacje mam foto bo inaczej krucho by było

Ula a ja nie robię podsumowania, po prostu tak jakoś chciałam pooglądać ten mój "ogród"

Monika wpadaj, wpadaj I ja pozdrawiam

.....Nie byłam ostatnio na forum (tzn zalogowana byłam ale nie siedziałam przy kompie ) no bo przecież Święta za pasem. W sklepach szaleństwo! Ludzie ganiają jak opętani, włażą na siebie, niemal wyrywają sobie produkty z rąk.....no masakra To chyba jedyna rzecz jakiej nie lubię przed Świętami - czyli szał marketowy
Jutro przecież Mikołajki więc Kuba dostał zadanie bojowe i miał zrobić kanapki dla Mikołaja... i zrobił

Przy okazji wianek się nawinął
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 20:05, 05 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Robienie lampionów Szczerze myślałem, że jest to trudniejsze Ale wszystkie wyglądają bosko!

Anieszka :A tak robimy lampion - Mój młody padawanie ( Ev )

Praca wre

Lekka pomoc

Słuchajtanajpierw na szkło pędzelkiem klej(wikol-dobry będzie?)potem co to jest?bibułka biała??potem warstwa serwetki?i znów klej?

pomysł wykorzystam na prezenty, W każdym zestwie lampion i wianek i paczka pierników dzięciokowej roboty, myślicie, że zadowoli to gości???
Wszystko o czym ... Marzysz 18:52, 05 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Kasiu..wianek naprawdę wyszedł super..... taki naturalny i świąteczny .......

Slawko ma rację.. jakby wyglądał świat jakby wszyscy byli tacy sami I tym optymistycznym akcentem,. pocieszona na duchu lecę dalej........ do roboty

Aniu ja się w pełni zgadzam
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 17:24, 05 gru 2012

Do góry
Ciekawe czym jeszcze podrasowałaś ten wianek
Kolorowe rabaty 16:34, 05 gru 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Też trochę chodziłam z kijkami, fajna sprawa... ale tak jak ty Marto nie mam towarzystwa, moje sąsiadki trzydziestki wymiękły, a sama też nie lubię.
Pozdrawiam.
A cha, skoro już jestem... to orzechy na wianek przyklejałam do podkładu słomianego owiniętego włókniną.
Pisałam u siebie, ale pewnie nie doczytałaś

Dziękuję za odwiedziny,miło cię widzieć i za odpowiedź .Tak pytałam,a później zapomniałam ponownie wejść.
No to miały się na czym trzymać te orzechy .

Szkoda,że mamy do siebie o dwie pary kijków za daleko ))
Kolorowe rabaty 16:20, 05 gru 2012

Do góry
Też trochę chodziłam z kijkami, fajna sprawa... ale tak jak ty Marto nie mam towarzystwa, moje sąsiadki trzydziestki wymiękły, a sama też nie lubię.
Pozdrawiam.
A cha, skoro już jestem... to orzechy na wianek przyklejałam do podkładu słomianego owiniętego włókniną.
Pisałam u siebie, ale pewnie nie doczytałaś
Pszczelarnia 14:27, 05 gru 2012

Do góry
Ze SDM to prócz "Aniołów" kolejna moja ulubiona piosenka to "Znów piata nad ranem". Jak mi to przypomniałas to cały czas chodzi teraz za mna ta melodia. Nie wiem czemu mam do niej taki sentyment - bo anioły to wiadomo, płonace połoniny jesienią od zawsze uwielbiałam.

A gdybys chciała derenia i zielonego i czerwonego to mam w bardzo duzych ilosciach. Mam go w "remizach" na obrzezu lasu i jeszcze w ogrodzie. Jak ostrokrzew by sie u nas uchował to tez bym go miała, ale chyba żaden z nich nie ma u nas szans. A przynajmiej u mnie. Stad tez jak Danusia Ci odpisała byłam zmuszona go kupić. Co prawda Danusia nie opowiedziała do końca historii bo widziałysmy tak prawdziwie angielski z czerwonymi koralami ale nam go ktoś sprzatnął praktycznie sprzed nosa. I potem polowałysmy na niego przez tydzień, ja nawet zwlekłam sie przed 6 rano zeby zadzwonic czy jest ale niestety. zabrakło. Bo z nim wianek byłby taki prawdziwie bozonarodzeniowy.

A plecenie jest rewelacyjne. Kule, wianki, koszyki, listki, gwiazdki, choinki. Jak tylko ktos ma inwencje twórczą to wystarczy pleść i pleść. szkoda, że nie jesteś bliżej bo takie plecenie w kilka osób to fantastyczna zabawa.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 09:46, 05 gru 2012

Do góry
Same wspaniałości, po pierwsze ściana jest rewelacyjna....czerwień na zimę dodaje energii.....wyszło fantastycznie z tymi kwiatami.......wianek zrobiony i czeka......wszystko w samą porę. I już widzę świątecznie u Ciebie się zaczyna.
I Ładne te wrzosy w zimowej scenerii.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:46, 05 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jeszcze nie powieszony, ale będzie przewieszony przez drzwi wstążką - a po drugiej stronie drugi wianek dla przeciwwagi

Musze wykorzystać ten pomysł, bo mój M zawsze się wscieka jak chcę cos powiesic na drzwiach. Nie pozwala nic wiercić i kleić. Dobry pomysł.

No i widzę, ze rodzinny samochód to strzał w dziesiatkę, nieźle sie przyjął.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 07:48, 05 gru 2012

Do góry
Byłam ciekawa jaki jest wianek robiony z matrriału ten biało niebiesko granatowy czekałam na wykończenie jego ale nie mogłam dłużej zostać Proszę o pokazanie jeśli to możliwe bo napewno jest bardzo ciekawy no o długotrwały???????
Ogródek na trzy lata 22:21, 04 gru 2012

Do góry
no to dokładnie jak u mnie. Po śniegu ani śladu. I też byłyśmy w lesie na szaber. Darmowe gałęzie iglakowe przytargałysmy i ostrokrzewy i trochę brzozy. Ale wszystko z tego, co juz było wycięte i leżało na ziemi. wielka oszczędność bo trzy na krzyż gałazki z igłami to 4 euro, trzy na krzyż gałązki ostrokrzewu następne 4 euro a wianek z iglaków to już dyszka. A szyszki, a gałazki zwykłe pocięte na kawałki. No fortunę by człowiek wydał gdyby nie to, że dobra lesne przywykł człowiek za darmo zbierać. Tutaj to chyba nikomu by do głowy nie przyszło. Ale dumna byłam z mojego męża holenderskiego - chciałam nawet legalnie te ostrokrzewy kupić w centrum ogrodniczym. A on, że po co , że można sobie uciąć gdzies przy okazji! Szybko się człowiek uczy na dobrym przykładzie! Pozdrawiam Ewa
Ogród na Cedrowej 21:55, 04 gru 2012

Do góry
anieszko ale ci zazdroszczę warsztatów i spotkania. Zdolniacha z Ciebie że potrafiłaś taki śliczny wianek wyczarować
Cudo w doniczce bardzo fajnie wygląda
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:52, 04 gru 2012

Do góry
wiunia napisał(a)

O ! Właśnie brakuje mi tego owczego pędu Jutro jadę do córki robić pierniczki to może pod koniec tygodnia zmobilizuję się na wianek!

Może masz jakiś sprawdzony przepis na pierniczki, też bym upiekła, bo już chyba czas.
Mam jeden przepis, ale nie jestem z niego zadowolona, więc może coś od ciebie...???

Melduję posłusznie, że jutro wieczorkiem raczej późnym, przedstawię przepis, bo jest u córci, gdyż ten który mam również do bani raczej. Nowy sprawdzimy i podamy

więc czekam jutro na posta, chętnie wypróbuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies