Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

monteverde 10:34, 05 gru 2012

Leida 14:27, 05 gru 2012

Ze SDM to prócz "Aniołów" kolejna moja ulubiona piosenka to "Znów piata nad ranem". Jak mi to przypomniałas to cały czas chodzi teraz za mna ta melodia. Nie wiem czemu mam do niej taki sentyment - bo anioły to wiadomo, płonace połoniny jesienią od zawsze uwielbiałam.

A gdybys chciała derenia i zielonego i czerwonego to mam w bardzo duzych ilosciach. Mam go w "remizach" na obrzezu lasu i jeszcze w ogrodzie. Jak ostrokrzew by sie u nas uchował to tez bym go miała, ale chyba żaden z nich nie ma u nas szans. A przynajmiej u mnie. Stad tez jak Danusia Ci odpisała byłam zmuszona go kupić. Co prawda Danusia nie opowiedziała do końca historii bo widziałysmy tak prawdziwie angielski z czerwonymi koralami ale nam go ktoś sprzatnął praktycznie sprzed nosa. I potem polowałysmy na niego przez tydzień, ja nawet zwlekłam sie przed 6 rano zeby zadzwonic czy jest ale niestety. zabrakło. Bo z nim wianek byłby taki prawdziwie bozonarodzeniowy.

A plecenie jest rewelacyjne. Kule, wianki, koszyki, listki, gwiazdki, choinki. Jak tylko ktos ma inwencje twórczą to wystarczy pleść i pleść. szkoda, że nie jesteś bliżej bo takie plecenie w kilka osób to fantastyczna zabawa.
Syla 14:30, 05 gru 2012

A plecenie jest rewelacyjne. Kule, wianki, koszyki, listki, gwiazdki, choinki. Jak tylko ktos ma inwencje twórczą to wystarczy pleść i pleść. szkoda, że nie jesteś bliżej bo takie plecenie w kilka osób to fantastyczna zabawa.

Potwierdzam pozdrawiam Pszczółko
eliza3 16:29, 05 gru 2012

Ciekawa jestem tego wyplatania sama bym się chętnie nauczyła, super zajęcie na zimowe wieczory, a naturalne ozdoby zawsze pasują do ogrodu, zwłaszcza w stylu wiejskim.
Bogdzia 18:11, 05 gru 2012

Ewciu zaglądam i podglądam i czekam na wyplatanki. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Leidę (Hanie) bo widzę ze tu zaglada.
Pszczelarnia 18:39, 05 gru 2012

Mili, a jak to z tymi warsztatami? Bo nie wiem, na czym stanęło? Wszyscy o wyplatankach (Leida nawet derenia gotowa ścinać), a ja nie wiem, czy znowu się sama nie nakręciłam albo Was "wkręciłam"?
Ale wyplatanki pokażę, pokażę. Po kolei, po kolei.
monteverde 18:44, 05 gru 2012

Madzenka 19:37, 05 gru 2012

Zatem czekamy dalej na wyplatanki
Gabriela 20:40, 05 gru 2012

Bardzo, ale to bardzo lubię wiklinę w koszykach i wiankach zwłaszcza. Też chciałam w tym roku podziałać z dereniem o pięknych, czerwonych pędach, bo wikliny u mnie niet.
Pokaż Ewa, co zrobiłaś, to się zainspiruję.
gusiarz 06:58, 06 gru 2012

Buziaki zostawiam - Mikołajka