Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:36, 02 sie 2012

Do góry

tutaj widać jak bardzo stożki potrzebują "czegoś" pod nóżki może właśnie Ilex - propozycja Anieszki

Przedwiośnie ogrodu..:) 23:33, 02 sie 2012

Do góry
Marto, witaj. Twoje kule na pniu chyba niedużo różnia się wysokością. Może nie zestawiaj ich z tą dużą kulą bez pnia. Może sprawdź jakby wyglądało coś takiego:

Masz fajne meble ogrodowe, posadziłabym przy stożkach hostę 'Fire and Ice', żeby nawiązać do bieli mebli tarasowych
W miniformacie 23:32, 02 sie 2012

Do góry
Bea napisał(a)

Witaj Beato
bardzo ciekawa i klimatyczna doniczka - kociołek na petunie. Do czego służył nim przypadła mu ta miła rola ?
Urokliwe kępy jeżówek, są ozdobą sierpnowego ogrodu.Lubię je za przydymione kolory i za to że długo można cieszyć się ich urodą.
Pozdrawiam Jasia
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:32, 02 sie 2012

Do góry
na koniec kilka fotek z różnych miejsc i lecę do Anieszki coś mi się znowu forum wiesza ;( pewnie to reakcja na jakość postrzyżyn ;o

kończą kwitnienie żurawki; ta rabata w następnym roku do renowacji

bluszcz od Danusi chyba się przyjmie

a tu jeszcze niedawno kwitły irysy.... gdyby nie hosty byłoby całkiem nudno na tej rabacie

ogrodoweimpresjejolki 23:30, 02 sie 2012

Do góry
Dla Ciebie Jesteś pierwsza w moim ogrodzie

Puste pole z wysepką kwiatową 23:27, 02 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Jeżeli te ogromne liściory, to jeżówka (bo właśnie ją sadziłam w ub. roku), to dlaczego zaraza nie kwitnie??????????

Elfiku, to nie jeżówka, u mnie się też to rozsiało, wyszukałam necie, że jest to marcinek biedaków, rośnie na opuszczonych posesjach, roznoszą go ptaki, wyrywaj to chwaścisko, bo strasznie się rozsiewa, ma białe kwiatki podobne do marcinków, czyli astrów jesiennych. Ja myślałam, ze to wysiały mi się astry ale te ładne
Rododendronowy ogród II. 23:27, 02 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aaaaaaaaaaaa! Zakochałam się, przysięgam pobił wszystkie piekne ogrody i rośliny na głowę (no może konkuruje z hortensją anuli)

Jest bardzo ciemny , może za ciemny do ogrodu ale mnie tez sie podoba.

Jaki on piękny Bozenko Znam gladiole ,,zawsze je lubiłam ale takiego koloru nie widziałam.Ten kolor jak dla mnie do złamania bieli Poza tym to mój ulubiony kolor Pośpiewałam sobie dzięki tobie a jakże Głosu to ja nie mam zbyt ładnego ale wychodzę z założenia ze każdy spiewać moze,,,,) hi,hi.
Rajski ogród Ani 23:26, 02 sie 2012

Do góry
Poczytałam również i odnośnie,że nie muszą kwiaty wyglądać jak mateczna ...
Dałam po sąsiedzku 15 słoneczników z czego sąsiadka z 7 szt tylko wsadziła przed ogrodzenie resztę oddała innej sąsiadce.Ja wysiałam różne słoneczniki byleby nie te na 4 m .Trudno jednak było mi określić jakimi ją uraczyłam.
3 z nich mają wielkie kwiatostany a łodygę jak ręka w nadgarstku )))))))Co ciekawe są bardzo niskie jak na takie koszyki .Aż się śmiać mi chcę jakie liliputy wyrosły .Miałam taką odmianę co nie była rozłogowa,ale miał y ciemny środek te mają jasny.Wiem,że sąsiadka gnojówką podlewała,ale to i tak chyba wyszedł jakiś gen pokoleniowy ))))))Chociaż moje z takim środkiem są podobne do tych z przed roku ...Może to magiczna siła gnojówki ?

Ania może on jest jadalny ?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:24, 02 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Aniu, fajnie wyglądają te bratki w runiance.
Po ile takie piękne wiśnie?

U Szmitów pięknie, cieszę się, że to niedługo zobaczę.
I u Ciebie też piękne rabaty. Podziwiam tempo prac.

o tak pięknie, najbardziej zaskoczyl mnie ten zapach na wiose tego nie było... teraz rewelacja
Wiśnie kupione nie do mojego ogrodu a na rabty przed biuro, wysokie szczepione gdzieś na 2,3 płaciliśmy po 250zl netto... już posadzone,mam tylko taką fotkę, ale obrazuje ich wysokość
Kondziowy Ogród :) 23:24, 02 sie 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 23:22, 02 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

I co ja mam bidulka napisać ... Ty będziesz miała tylu wspaniałych gości, to mojej nieobecności nawet nie zauważysz, a ja.... czekam na relacje i bawcie się dobrze

Serce mi krwawi, więc krwawnik będzie najodpowiedniejszy

Jolu, dla Ciebie obiecuję urwać sie od gosci.. i wstawić Ci pierwszą fotkę Byś sieczuła że jesteś razem z nami

Miła deklaracja Ale nie trzymam za słowo, żeby nie dezorganizować tego wielkiego święta . Będę sie cieszyć z Wami - od czego wyobraźnia

I tak Cie kiedyś odwiedzę, choćbym miała przyjść pieszo Co ja gadam, co ja gadam - no może jednak rowerem

Już pozdrawiam wszystkich Twoich gości a Ciebie ściskam serdecznie
Kondziowy Ogród :) 23:21, 02 sie 2012

Do góry
Tu kopytniki beda wyciagniete
Puste pole z wysepką kwiatową 23:20, 02 sie 2012

Do góry
Kajam się...
Teraz rozumiem, że popełniłam niewybaczalne faux pas – będąc w Warszawie nie odwiedziłam Kasi (greglis), GabiKa, boćka i Wandzi... Na szczęście nikt więcej nie zgłaszał pretensji... A ja bez spowiedzi dałam sobie sama rozgrzeszenie za ten grzech zaniedbania, bo miałam tylko 5 godzin „na Warsiawę” - akurat tyle, żeby obskoczyć Galerię Mokotów... Ale Wasze „pretensje” były mi bardzo miłe... Na pewno kiedyś skorzystam z zaproszeń... Ale ta podróż w tę i we w tę jest ma-ka-bry-czna!
GabiKu – jutro będzie następny pogrzeb w ogrodzie , dziś już kupiłam nowego ligustra... Mam nadzieję, że to już ostatnia strata...
Basiu – kwitnie, a jakże! Oto pierwszy kwiat, a pączków jest całe mnóstwo!

Elawrocław – dziękuję Ci za dobre chęci. Moja Ayesha na szczęście odbiła, ale dalej jest zagrożona – widać za nią znowu świeżą dużą dziurę...

Sebciu – skoro chwalisz, to znaczy że odciąłeś się wzrokowo od widoku za siatką? Jesienią robię rewolucję tego zakątka, żeby zasłonić widok pola... A powojniki ciągle walczą o życie, podgryzane przez nornice...

A oto pierwszy kwiat powojnika Mazury, który nabyłam u Finki

I radosna wiadomość dla Dzidki

Jeżeli te ogromne liściory, to jeżówka (bo właśnie ją sadziłam w ub. roku), to dlaczego zaraza nie kwitnie??????????

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:18, 02 sie 2012

Do góry
Z dalszej perspektywy kulki wyglądają jednak lepiej ) na szczęście chyba odrośnie co uciachane ) mimo podłożonych worków, nie unikniemy sprzątania

Zielony chaos u Dawida 23:18, 02 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Obelisk super! Marzy mi sie taki ,ale boje się,że złomiarze go wyrwą i zdepczą rabaty!
Chyba nie pozostanie nic innego -jak z drewienka ale już nie bedzie taki elegant!!

Zawsze może być wiklinowy i też będzie elegant
Rajski ogród Ani 23:17, 02 sie 2012

Do góry
Bea napisał(a)
Ale Twoje zawsze bardzo lubię pooglądać
Dziękuję
Zielony chaos u Dawida 23:16, 02 sie 2012

Do góry

Obelisk super! Marzy mi sie taki ,ale boje się,że złomiarze go wyrwą i zdepczą rabaty!
Chyba nie pozostanie nic innego -jak z drewienka ale już nie bedzie taki elegant!!
Warmińskie dylematy 23:15, 02 sie 2012

Do góry
Megi napisał(a)
Aha, pomysł na biało-zielone hosty pod tym zwyczajnym modrzewiem podoba mi się - 3 wystarczą , czy 4 lepiej ? Czy wtedy przodem żurawki mogę pociągnąć ?

a może Mery Christmas a zresztą tu masz link na różne hosty do wyboru do koloru masz tam też wysokość i szerokość http://sadzawka.pl/hosty
Ogrodnik mimo woli 23:15, 02 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
I co ja mam bidulka napisać ... Ty będziesz miała tylu wspaniałych gości, to mojej nieobecności nawet nie zauważysz, a ja.... czekam na relacje i bawcie się dobrze

Serce mi krwawi, więc krwawnik będzie najodpowiedniejszy

Jolu, dla Ciebie obiecuję urwać sie od gosci.. i wstawić Ci pierwszą fotkę Byś sieczuła że jesteś razem z nami
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:12, 02 sie 2012

Do góry
Potem poszły następne raz lepiej, raz gorzej )

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies