Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Mirka 11:31, 14 paź 2012

AniaDS napisał(a)

A jakbyś koło wkomponowała w koło?

Na szaro obwódka z kostki albo kancik, to mniejsze czerwone koło to planowana rabatka, a większe jak się pewnie domyślasz granica trawnika. Mniejsze zawsze można powiększyć.

Pomysł godny uwagi! Podoba mi się

Aniu, pewnie wiesz, jakie korzenie ma bukszpan. Dlatego pomyśl, czy warto robić z niego obwódkę wokół róż. Pięknie by to wyglądało ale kółko jest dość małe...

Kółko małe, na razie otoczę je kostką, bo bukszpanu i tak nie mam, to już wydatek na przyszły rok, teraz to jestem już biedna jak mysz kościelna.
Wszystko by się na raz człowiekowi chciało .
I zanim co do czego dojdzie, to jeszcze pomyślimy .
Aniu fajne propozycje, śledzę od samego początku,ale zastanawiam się czy to koło ma dochodzić do samego tarasu? To czy będzie wygodnie tam chodzić.
KasiaWB 14:20, 14 paź 2012

Ania! co ja widzę! ale rewolucja u Ciebie a napisz proszę, bo nie wyczytałam, co będzie na tym tarasie między kolumnami? może kiedyś lustro na ścianie? ...... Trzymam kciuki za zmiany i pozdrawiam
Joaska 15:55, 14 paź 2012

Aniu propozycja Sebka super, bardzo mi się podobaja te wpisane koła.
Kindzia 21:33, 14 paź 2012

Aniu dwa dni mnie nie było, a Ty zdążyłaś taką robotę odwalić! I M z tą juką!!!!!!!!!!
Chcesz zobaczyć kociątka? Są u mnie
butterfly 21:45, 14 paź 2012

Aniu, i ja podziwiam - zawalona jestem robotą u mnie i nie mam bladego pojęcia co u kogo się dzieje...

będziemy razem zaczarowywać pogodę aby nas rozpieszczała dopóki nie zdążymy wszystkiego posadzić

Pięknie sie robi , plan Sebka warty uwagi
AniaDS 22:04, 14 paź 2012

Ja to już mam z tymi moimi maluchami, odebrałam wyniki badań, okazało się, że Nadia przeszła mononukleozę, w międzyczasie mieliśmy wszyscy jelitówkę, gdy już wszystko wróciło do normy, dziec jeden i drugi buczy, że zęby bolą. Jeżdżę z nimi co tydzień do dentystki, ona nic nie widzi, mija kilka dni i sytuacja od nowa się powtarza.
Dziś miałam przechlapane pół dnia.
Jutro się rozerwię, mam na liście dentystę, pediatrę i akademię w szkole. Wszystko do południa.
Dzisiaj na szybko robiłam ciasto, jako dodatek do prezentu dla wychowawczyni Dawidka, ciekawa jestem czy zdążę z nim do szkoły na czas.
We wtorek dłuuugi dzień w przedszkolu, bo dzieciaczki mają pasowanie a jam jest przedszkolny fotograf .
Więc.. chciałabym, żeby już była środa....
O ile pediatra nie wyśle małej do poradni zakaźnej, bo chyba taki ma plan.
AniaDS 22:06, 14 paź 2012

Tak na szybko pokażę efekty mojej wczorajszej pracy - już przy latarni (dobrze, że akurat jest przy moim ogrodzeniu .

Zgrywam zdjęcia.
AniaDS 22:10, 14 paź 2012

Hm.. jak znajdę kabelek do aparatu...
Madzenka 22:20, 14 paź 2012

Aniu niezła rewolucja się szykuje. Koła Sebkowe świetne.
Ja jednak źyczę Ci wytrwałości do 24:00 we wtorek ...
AniaDS 22:22, 14 paź 2012

No, znalazłam

wyznaczyłam też linię rabaty obrzeżonej kostką, będzie poprawka w wolnej chwili.
To bardziej siwe w kole to przetacznik siwy, porozdzielałam go maksymalnie, tak, aby wystarczyło go pomiędzy wszystkie róże w okręgu. Koło zrobiłam większe, myślę, że i bukszpan się zmieści?