Pokaże wam zdjęcia - niestety tylko dwa bo nie mogłam się dostać na teren
wyrównana skarpa i ogrodzenie
Nowe schody z kostki i koło - dzieło mojego M. Koło będzie wypełnione trawką a po jego dwóch stronach klony na nóżkach. Po lewej stronie zdjęcia skarpa do wyrównania i podniesienia, coby dzieciołki miały górkę na zimowe saneczkowanie.
Wczoraj przywieziono nam cztery wywrotki ziemi , do rozplantowania. W sobotę pełne ręce roboty, plantujemy, siejemy trawkę, robimy skarpę. W poniedziałek będzie mój M do kopania dołów wzdłuż ogrodzenia na szmaragdy ( 70 m ogrodzenia to duuuuuuuuuużo dołków do wykopania ). Jak gęsto sadzi się szmaragdy żeby utworzyły zwartą ścianę ?. Czy może przełamać tę ścianę świerkami co jakiś czas, a może czymś innym. Zależy mi żeby zarosło tak żeby nie było widać siatki.
A co powiecie o hortensjach anabelle po obu stronach schodów ?. Już widzę te kule zwieszającę się ze skarpy - dobry pomysł ? Tylko tam cały dzień patelnia. Dadzą radę ?
Lilka, fajnie że pokazujesz, co się już zadziało
No, pięknie się zadziało Kawał roboty odwaliliście.
Teraz tylko rozplantować ziemię (he, he, jak mi się to lekko powiedziało i sadzić
Moim zdaniem szmaragdy tak 60-70 cm, ale może mądrzejsi ode mnie się wypowiedzą.
Ja bym tę zwartą ścianę szmaragdów czymś przełamała. 70 m. to dużo, więc będzie dość monotonnie.
Anabelki pięknie by wyglądały, tyko jak tam patelnia to nie wiem...
pokaże wam dla ciekawostki fragment choreografii z koncertu madonny , która wywołała tyle kontrowersji ....nie wiem czy potrzebnie , czy nie .nie komentuję
jednak nie ulega wątpliwości ze ma z naszą religia jakąś zadrę .. to da się wyczuć
Moje lilie dziś mnie zdenerwowały... zakwitły dzisiaj... a ja chciałam pojutrze Jeszcze malutkie, wiec jak przekwitną, to zapasowych moze nie być...buuuuu
cudowne i zdjęcia i lile też - czy lilie to 1 dzien kwitną? chyba nie
a w sobotę w Rzsz ma być upał pewnie wiesz - dobrze ża na deszcz zabezpieczałas parasol to na słońce się przydadzą
Uśmiech za uśmiech, kwiatek za kwiatem, a dobrą energię pobrałam całym ciałem - przyda się
Pomnożę w międzyczasie i przekaże jak ktoś inny będzie potrzebował
Może jeszcze sił starczy zajrzeć do Ciebie, a jak nie dziś to jutro
Kasiu odgrzebałam tę piękna fotkę u Ciebie !! Jak ja uwielbiam wiosnę !!! Tak krótko trwa... i zapowiada lato A teraz, teraz to juz jarzębiny kwitną i strasznie nie chceę zimy!!
KONWALIE to jest to!!
Też mam u siebie skoro, bardzo łatwo się u mnie same rozmnożyły tworząc już dośc duże poletko a tylko jedną kiedyż kupiłam
Pozdrawiam Cię serdecznie M
wiosna i lato to jest to co tygrysy lubią najbardziej właśnie widziałam już jarzębiny i niemal dojrzałe kasztany ale narazie odwracam od nich głowę jeszcze nie pora myśleć o zimie ) a fuj )
Pozdrowionka!
I jeszcze hortensje. W tym roku faworytką jest limlajtka
ale w przyszłym mogą moje serce skraść incrediball (muszą tylko badylki się wzmocnić). Nie patrzeć na skrzyp bo to jeszcze nie odchwaszczony tył domu!!!
albo serce skradnie magical moonlight