Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 21:26, 02 sie 2012

Do góry
Ozz napisał(a)
Prócz ,,ogrodowych" grządek, jak w każdym przyzwoitym ogrodzie znalazło sie miejsce także na:

OŚWIETLENIE (pomysł na WODĘ wciąż w fazie projektu )

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wielką fanką pomysłu lamp solarnych i wielkim przeciwnikiem wciskanej w marketach ich ,,estetyki".

Prościej mówiąc - lampy solarne strasznie mnie zachwycają, tylko dlaczego, do jasnej i oświetlonej choinki, te sprzedawane są takie brzydkie?

Mam Ci i ja takiego jeszcze w miarę znośnego brzydalka... myślę co by z czasem przerobić ,,po swojemu".

Jak już wpadniesz na sposób jej upiększenia to ja się zapisuję na kopiowanie, (sama mam kilka takich w swoim ogródkum, dość marnego wyglądu).
Zielony ... ogród 21:25, 02 sie 2012

Do góry
iwonaz napisał(a)
Groszek pnie się coraz wyżej i kwitnie

A ten pomysł z groszkiem wspaniały, jak to wygląda w ogóle! Cudnie!
Zielony ... ogród 21:23, 02 sie 2012

Do góry

jak to przyjemnie nastrojowo wygląda i kotki w ogrodzie i trampola ( my mamy taką małą w pokoju dzieci ; ) ) i przepiękna trawa, kwiaty...
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 21:22, 02 sie 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
Dzięki dziewczęta za komplement ale ja już jestem kobietą w dojrzałym wieku , w tym roku mam 40 mam nadzieję, że nie będę miala kryzysu...........

Lekka poprawka co do moto............. poki co jeżdżę jako "plecak" czyli pasażer z mężem, natomiast jedna córka włąsnie zrobiła prawko na moto.
Ale żeby nie było - ja też przymierzam się do tego (mam nadzieję, że nie jest to pierwszy objaw kryzysu wieku średniego)

A co do wieku córek to hm 19 i 20, wiem, że nie wyglądam ale już się do tego przyzwyczaiłam - i nawet jest to fajne hi, hi

No jak miło ja tez mam 40 w roku ale o kryzysie nie ma mowy!!!! Twoje córki sliczne bardzo do Ciebie podobne moja ma 10 lat i zupełnie do mnie nie podobna jasne kręcone włosy itd .. A syn 16 skończone 185 cm wzrostu - dawno mnie przerosł pozdrawiam Cię serdecznie
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:21, 02 sie 2012

Do góry
Moja vanilka w tym momencie wygląda tak;

Czyli na razie jest bielutka ale chyba powinna się przebarwić na różowo w miarę kwitnienia ( ale to jej pierwsze kwiaty u mnie więc pewności nie mam). Natomiast to przebarwianie się trochę mnie nurtuje. Dziś kupiłam 6 bukietówek. Cztery poniżej to bez wątpienia limelight, choć pani w ogrodniczym wiedziała tylko, że to "biała hortensja"

Dwie pozostałe miały być różowe ale na etykiecie żadnych szczegółów. Kupiłam je sądząc, że to wanila fraise ale jak przyjechałam z nimi do domu to zaczęłam się zastanawiać czy to jednak nie pinky winky bo na obrazku taka bardziej czerwona. Czy na podstawie obecnego wyglądu można stwierdzić, która to odmiana ( może nie dokładnie widać ale ma czerwone pędy).

No ale mimo tego, że nie miałam 100% pewności skusiła mnie cena - 19 złoty. A u nas to rzadkość- zazwyczaj są dużo droższe.
Zielony ... ogród 21:20, 02 sie 2012

Do góry

[/quot

Ach jakie eleganckie! pięknie je odrestaurowałaś, takie kobiece, ten materiał bardzo mi się podoba i ładny kształt lekko wygięty oparcia... Jak zrobisz wszystkie to będziesz miała super zestaw, gratuluję naprawdę urocze : )
Mój ogród w cieniu drzew 21:13, 02 sie 2012

Do góry
Netka napisał(a)

Póki co przed wyjazdem wakacyjnym udało się nam zrobić nowy taras i schodki dzielące skarpę, więc wklejam zdjęcia

nasz stary taras ( prowizorka czyli drewniane palety połączone ze sobą ):

i teraz :

Od razu zaczęłam mysleć, czym by go tu obsadzić, ale szybko zostałam sprowadzona na ziemię przez mojego M. więc póki co będzie trawka ...

pozdrowionka dla podglądających

Witaj . Taras pierwsza klasa, śliczny domek i ogrod z drzewami tez zreszta pozdrawiam m
Cztery łapki - zwierzęta domowe 21:10, 02 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
No to ja przedstawię mieszkającego u mnie pieszczocha - Parys. Strasznie lubi pomagać przy przekopywaniu rabatek... choć nie zawsze tam gdzie ja bym tego sobie życzył.

OOO!!! chyba bym sie bała!
W miniformacie 21:08, 02 sie 2012

Do góry
Bea napisał(a)
Ulubione rozchodniki

Witaj! Przepiękne te rozchodniki tez je uwielbiam!!! Od razu mi sie przypomniało ze muszę sobie jeszcze dokupić kilka !,, pięknie u Ciebie ! pozdrawiam m
Zielony zakątek przy szkole 21:05, 02 sie 2012

Do góry
Pokaże wam zdjęcia - niestety tylko dwa bo nie mogłam się dostać na teren

wyrównana skarpa i ogrodzenie

Nowe schody z kostki i koło - dzieło mojego M. Koło będzie wypełnione trawką a po jego dwóch stronach klony na nóżkach. Po lewej stronie zdjęcia skarpa do wyrównania i podniesienia, coby dzieciołki miały górkę na zimowe saneczkowanie.

Wczoraj przywieziono nam cztery wywrotki ziemi , do rozplantowania. W sobotę pełne ręce roboty, plantujemy, siejemy trawkę, robimy skarpę. W poniedziałek będzie mój M do kopania dołów wzdłuż ogrodzenia na szmaragdy ( 70 m ogrodzenia to duuuuuuuuuużo dołków do wykopania ). Jak gęsto sadzi się szmaragdy żeby utworzyły zwartą ścianę ?. Czy może przełamać tę ścianę świerkami co jakiś czas, a może czymś innym. Zależy mi żeby zarosło tak żeby nie było widać siatki.
A co powiecie o hortensjach anabelle po obu stronach schodów ?. Już widzę te kule zwieszającę się ze skarpy - dobry pomysł ? Tylko tam cały dzień patelnia. Dadzą radę ?
Ogródek Anity 20:59, 02 sie 2012

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ranek w ogrodzie

Ale cudne róże
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:35, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Koszyk z suchymi badylami poskubanymi tu i ówdzie

Ja nie wiem jak Ty to robisz ale u Ciebie Danusiu nawet koszyczek z "suchymi badylami " wygląda cudnie..
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 20:35, 02 sie 2012

Do góry
Hortensja paniculata Vanille Fraise

Drzewa, krzewy, byliny zimujące do donic... 20:33, 02 sie 2012

Do góry
Na potwierdzenie
Ogród w Tarnowie 20:33, 02 sie 2012

Do góry
Nadrabiam zaległości w przycinaniu...

Ogród z gruszką 20:30, 02 sie 2012

Do góry
Laura napisał(a)
Tymczasem dwutygodniowa trawa...

Piękna ta trawa dwutygodniowa aż miło popatrzeć! Pozdrawiam m
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 20:11, 02 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam na imię Kasia i nie mieszkam na stałe tam, gdzie znajduje się nasz nowowybudowany dom i ogród. Cała działka ma nieco mniej niż 10 arów. Najczęściej jeździmy tam na weekendy. Jeżeli są upały, to jedziemy też w tygodniu, podlać. Mimo, że część bardziej wymagających roślin rośnie w hydrożelu, to jednak jest za mało. Wody potrzeba.
Od jesieni systematycznie odwiedzam Wasze ogrody i tak wiele Wam zawdzięczam. I kształt rabaty (na razie mam z jednej strony taką jak trzeba, tak mi się wydaje), i zdjęcie agro m.in. spod tujek, i Limelight, i trawy, i chęć na ciurkadełko...och,wiele.
Długo się zastanawiałam, czy to napisać, żeby nie wyglądało to na wazeliniarstwo, ale muszę :
nigdy nie spotkałam się z taką osobą jak Szefowa. Ktoś niesamowity, dzielący się jawnie swoją wiedzą, doradzający, serdeczny, otwarty. Zwykle takie osoby zazdrośnie strzegą swojej wiedzy, Ona wręcz przeciwnie. Matko, ile mnie już nauczyła!!! I Wy wszyscy!!!!! Może się odważę pokazać Wam swoje wypociny i poprosić o rady, tylko nie teraz. Zimą będzie lepszy czas, będziecie mieli więcej czasu i może uda mi się wtedy przebić wśród tych wielu początkujących i uszczknąć coś z Waszej wiedzy. Na razie będę się przygotowywać do tej chwili, robić zdjęcia i rysunki. I oczywiście, jak zwykle, codziennie do Was zaglądać. Bardzo Wam wszystkim dziękuję.

I dla wszystkich mój nowy Chopin (kupiłam tę różę dzięki Danusi)

Kasia.
Funkie - Hosta 20:10, 02 sie 2012

Do góry
Hosta Queen Josephine, listki podłużne z kremowym brzegiem.

nn

Hosta Grand Tiara

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 20:03, 02 sie 2012

Do góry
Prócz ,,ogrodowych" grządek, jak w każdym przyzwoitym ogrodzie znalazło sie miejsce także na:

OŚWIETLENIE (pomysł na WODĘ wciąż w fazie projektu )

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wielką fanką pomysłu lamp solarnych i wielkim przeciwnikiem wciskanej w marketach ich ,,estetyki".

Prościej mówiąc - lampy solarne strasznie mnie zachwycają, tylko dlaczego, do jasnej i oświetlonej choinki, te sprzedawane są takie brzydkie?

Mam Ci i ja takiego jeszcze w miarę znośnego brzydalka... myślę co by z czasem przerobić ,,po swojemu".
Ogród z gruszką 20:01, 02 sie 2012

Do góry
Tymczasem dwutygodniowa trawa...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies