Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Dasia 16:52, 13 paź 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Taki cięzki piątek mam za sobą, ze przy czekaniu na zmianę świateł omal nie zasnęłam za kierownicą. Szkoda, ze rano tu nie zajrzałam, moze dzień byłby łaskawszy
Ale i teraz ten wątek robi cieplej na duszy i nadzieję na jutrzejszy miły dzień w ogrodzie daje.
Miłego weekendu )

Dasiu, ja zajrzałam rano i mój dzień był bardzo udany: posadziłam rośliny (nie wszystkie ale zawsze coś),
zapakowałam w słoiki skrzynkę gruszek (małą ale zawsze coś ), pokroiłam dynię i zamroziłam...wniosek z tego nasuwa się sam...zanim wyjdziesz z domu - zajrzyj do Betyśki. Ona jakieś fluidy wysyła czy co? Sama nie wiem ale działa
Czy jest wśród nas lekarz, bo Betyśkę powinno się zapisywać na receptę

Ehh szkoda, ze ja rano rzadko kiedy mam czas na komputer
Dasia 16:55, 13 paź 2012

betysia napisał(a)

Słońce jest niesamowite, zupełnie odmienia kolory, normalnie jakbyś jakieś filtry zakładała na aparat
Lena 18:58, 13 paź 2012

To ja
Bagietkę poproszę,trochę słońca,koloru zieleni i miłego towarzystwa
Ślicznie Betysiu - napisz jak duży jest Twój ogród?
Jakaś nienasycona jestem francuskimi widokami
Dziękuję .........
Bogdzia 19:37, 13 paź 2012

Patrzę na ten Twój piekny widok z okna i pomyslałam że jak u nas będzie śnieg i mróz to tym bardziej będziemy grzac sie u Ciebie i zażywac Twojego słoneczka znad Loary.Może wiec w ten sposób zima nie bedzie taka straszna? Pozdrówka Betysiu.
Madzenka 20:00, 13 paź 2012

Oj tak będziemy się grzać Betysiowym słoneczkiem
Zawilce szaleją!!!
beta 20:30, 13 paź 2012

Oj Betysiu takich widoków to można tylko pozazdrościć ta biała panienka idealnie wpisuje się w Twój ogród a kwiaty jak pięknie kwitną

to i ja bagietkę poproszę
MilenaP 20:37, 13 paź 2012

I ja, koniecznie z rozpuszczonym masełkiem pozdrawiam
grupa_trzyma... 08:24, 14 paź 2012

bociek napisał(a)
Bazur, hehehe, bez polskich znakow

Postuluję dodanie bazura do ogrodowiskowych powiedzonek, które kolekcjonujemy z Evchen. Co Ewciu myślisz? Bazur i już się japka śmieje na dzień dobry a jeszcze kilo słonka znad Loary i trzy kilo serdeczności od Betyśki i cały dzień można zaliczyć do udanych.
Sądząc po wpisach wyżej, Betysia to kolektor słoneczny...
Sebek 11:16, 14 paź 2012

Ledwie chwila minęła - i od razu jakoś piękniej
malwes 17:09, 14 paź 2012

Betyś, i ja wpadam i ściskam

Oj tak, słońce to lekarstwo prawie na wszystko. Oby jak najdłużej utrzymała się taka piękna, słoneczna jesień. U nas też cały weekend pięknie świeciło - aż musiałam pozmieniać ustawienia w aparacie bo zdjęcia wychodziły jaskrawo-cukierkowe ale jesienne kolory drzew, nieba, potęgują to wrażenie.