Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 17:42, 13 paź 2012

Moje azalie rzeczywiście troszkę małe,mogłam jednak zdecydować się na inny zakup w to miejsce

Są dwie a po bokach Red Baron

poczekam jak urosną żurawki i zdecyduję czy mogą tam zostać

Nie mam czym zrobić ładniejszych zdjęć ,są takie marne w porównaniu do waszych
ewa004 18:05, 13 paź 2012

Dosadziłam dzisiaj przed hortensją hosty ,posadziłam białe krokusy i tulipany i rabatę uważam za zakończoną.......na ta chwilę

Ładniejsze będzie porównanie wiosną ,jak ładnie się wszystko zazieleni ale dla mnie to już jest potężne
PRZED I PO

A więc PRZED

I PO

Wydaje mi się że ten cis jest tu za duży .
Na tym kawałku który został koło cisa miała być trawa ,ale teraz wiecie co mi się tam marzy ?
Małe takie dyskretne CIURKADEŁKO, już słysze jego szum
wiunia 19:34, 13 paź 2012

Aaaaa.. ciurkadełko ? mam wrażenie,że to b. dobry pomysł! Jakby nie było zawsze daje poczucie ruchu, życia i swieżości - tak do dobry pomysł Ewuniu!
Pozdrawiam serdecznie!
ewa004 22:34, 13 paź 2012

Jaka korę kupujecie? Widziałam na rabacie wysypaną gruba korę i mi się nie podobała ,wiec kupiłam drobną i byłam w szoku czy ją tu widać ?

Teraz na zdjęciu zauważyłam jak żurawki krzywo posadzone

nauczona przez was założyłam i swoje przedszkole

Na wiosnę jak znalazł
KasiaWB 19:04, 14 paź 2012

Hej Ewa jestem z rewizytą ale Twoje poczynania już znam w całości już jest zdecydowanie lepiej dobrze, że rozsunęłać te donice - zrobiło się więcej przestrzeni cisa w rogu mam nadzieję, że będziesz formować w kulę ja bym dała gęściej tych thuji z tyłu, szczególnie bym wysłoniła szczelnie narożniki tej wnęki albo.... dałabym po 2 thuje po narożnikach a w środku, centralnie lustro, dla uzyskania głębi napisałaś u mnie, że masz 2 lustra pokaż jak one wyglądają, może by się dało powiesić na tym płocie
Po murze z lewej strony puściłabym hortensję pnącą cisa możesz podsadzić runianką japońską, a kawałek, który zostanie z przodu obsadzić również żurawkami np. żółtymi, ale w jednym gatunku
Pozdrawiam
ewa004 19:36, 14 paź 2012

Kasiu dzięki za odwiedziny
cisa Kasiu oczywiście że będę cięła w kule ,w lewym narożniku faktycznie zrobiła się dziura , jest tam posadzony Zebrius więc potem ten narożnik się przysłoni .
Kasiu lustra mam , ale małe jedno z metr dl i 0,5 szer a to drugie jeszcze krótsze,ale jak bym te wyższe tuje dała na zewnątrz do środka dwie niższe to miałoby sens takie wąskie pół metra szerokie lustro w środku.

Na tej ceglanej ścianie na wiosnę pójdą hortensje pnące takie miałam założenie od początku ,(zresztą pomysł zaczerpnięty chyba właśnie od ciebie ) ,czekam tylko na decyzje szanownego M kiedy elewacja .

Kasiu a myślisz że to malutkie ciurkadełko by tam pasowalo koło tego cisa ?
nieszka 19:44, 14 paź 2012

Ewa widzę że rozwijasz skrzydła!
Ciurkadełoko, lustro...
Bardzo dobrze wyglądają zminy. Tylko jak tak patrzę to Kasia ma rację... Chyba można by było tam dosadzić jeszcze tuje
Te dwie duże po zewnątrz, potem dwie mniejsze a w środku lustro
nieszka 19:47, 14 paź 2012

ewa004 napisał(a)
Kasiu dzięki za odwiedziny
cisa Kasiu oczywiście że będę cięła w kule ,w lewym narożniku faktycznie zrobiła się dziura , jest tam posadzony Zebrius więc potem ten narożnik się przysłoni .
Kasiu lustra mam , ale małe jedno z metr dl i 0,5 szer a to drugie jeszcze krótsze,ale jak bym te wyższe tuje dała na zewnątrz do środka dwie niższe to miałoby sens takie wąskie pół metra szerokie lustro w środku.

Na tej ceglanej ścianie na wiosnę pójdą hortensje pnące takie miałam założenie od początku ,(zresztą pomysł zaczerpnięty chyba właśnie od ciebie ) ,czekam tylko na decyzje szanownego M kiedy elewacja .

Kasiu a myślisz że to malutkie ciurkadełko by tam pasowalo koło tego cisa ?

O widzę że doszłaś już to tego samego wniosku z tujami co poniżej napisałam

Zebrinus niestety będzie przysłaniał kąt tak od końca czerwca dopiero, więc może go gdzieś indziej jako uzupełnienie rabaty a nie przesłona...?
KasiaWB 20:00, 14 paź 2012

bardzo dobry pomysł z tymi thujami i lustrem ale pokaż najpierw to lustro jak ono wygląda
ja bym jednak thujami wysłoniła narożniki a Zebrinusa dała przed thuję (biorąc pod uwagę zarówno docelową szerokość thuji, jak i rozrost Zebrinusa), bo thuja wyrośnie zdecydowanie wyżej.
A Ty koniecznie chcesz tam elewację po tej cegle? ja bym się zastanowiła czy zasłaniać tą cegłę, chociaż może jak będzie biała elewacja to jeszcze rozjaśni to miejsce?......
A jakie chcesz to ciurkadełko? kamienna kula może? w żwirku?
ewa004 20:19, 14 paź 2012

nieszka napisał(a)
Ewa widzę że rozwijasz skrzydła!
Ciurkadełoko, lustro...
Bardzo dobrze wyglądają zminy. Tylko jak tak patrzę to Kasia ma rację... Chyba można by było tam dosadzić jeszcze tuje
Te dwie duże po zewnątrz, potem dwie mniejsze a w środku lustro

Nieszko właśnie byłam u Ciebie cieszę się że zaglądasz do mnie

Teraz jak zwróciłyście moja uwagę na tuje to widzę że rzeczywiście macie rację ,kurcze a już miał być koniec,nic trzeba ruszyć do szkółki po tuje

A co myślisz o tym ciurkadełku? Za daleko się posunęłam ????