Aniu, od dwóch dni oglądam zdjęcia i relacje ze spotkania u Ciebie. I coraz bardziej Wam zazdroszczę. Ale może jeszcze będzie jakaś okazja . Twój ogród - Zjawiskowy! Naprawdę trudno uwierzyć, że ma dopiero 4 lata. Jak Ty to robisz, że wszystko takie wielkie?????Masz dziewczyno tzw. rękę do roślin.
Poddałam się na chwilę atmosferze spotkania. Super, że jest tyle wspaniałych osób i że możemy się spotykać przy okazji zwiedzania ogrodów.
Gratuluję, wspaniałej organizacji ! Buziaczki Jola
Jolu..wcale nie jet zjawiskowy... to zasługa fotografów
Ania, wiesz, że jak napiszesz słowa krytyki o swoim ogrodzie to lanie!!! masz!
jest zjawiskowy i mam tam ulubione miejsce
Teresko, to Spartyna grzebieniasta "Aureomarginata". Dosć ekspansywna. U mnie rośnie w centralnym miejscu, a ponieważ glębę mam ubogą i piaszczystą, to ona aż tak bardzo się u mnie nie rozrasta. Jesienią wybarwia się na złoto
Zdjęcie z jesieni zeszłego roku
Dziekuję nie znałam
Wandziu, u Ani w wątku napisałaś: Witaj Aniu, rozrzucam sobie po ogrodzie glinę od ciebie i wspominam weekendowe chwile spędzone w twoim fantastycznym ogrodzie
Wierzę, że w tej twojej glinie tkwi jakiś cud i moje rosliny staną się też tak dorodne jak twoje.
O co chodzi z tą gliną? Ma jakieś właściwości magiczne czy jak
Witaj Aniu, rozrzucam sobie po ogrodzie glinę od ciebie i wspominam weekendowe chwile spędzone w twoim fantastycznym ogrodzie
Wierzę, że w tej twojej glinie tkwi jakiś cud i moje rosliny staną się też tak dorodne jak twoje.
I do tej gliny dorzuć dużo gadania....... będzie rosło.... A jak nie pomoże ..to musisz jeszcze raz wybrać się w te strony
Zapraszamy
Zainstalowałam kolejną przeglądarke....... to już trzecia..ale nie odbiorę sobie przuyjmenosci wrzucania fotek
Nie mam czasu biegać po wątkach, poza tym niesaprawiedliwe, że jestem tylko w 2 ogrodach, a w ulubionych 20 innych nie..... wiec będę torpedować tylko swój wątek.....
Testowe zdjecie sie wgrało....
Starsza siostra zostawiła mi dziś swojego syna do opieki i skoczyła na grzyby, w zamian za opiekę zostawiła mi kurki (drugie tyle miała dla siebie, młodsza siostra trochę mniej)
Część będzie jutro na obiad, część zamrożę na zimę.
Agnieszko,na ostatnim zdjęciu to lobelia bylinowa?Miałam swoja 2 lata,ale wczesną wiosną jak były przymrozki Tosia jeszcze nie nauczona co wolno co nie wolno,wykopała mi ją,zauważyłam za póżno i niestety zmarzła.
Tak Małgosiu, to lobelia bylinowa.... mam ją kilka lat, ale chyba muszę znaleźć dla niej inne miejsce, bo coś w tym roku jest słabsza niż zawsze do tej pory. Ja teraz też mam problem z psiaczkiem, bo to jeszcze szczeniak i trochę mi szaleje w ogrodzie.... myślę, że da się go nauczyć co wolno,a co nie wolno, ale na to trzeba czasu
bardzo mi się podoba ta lobelia, czerwona i wieloletnia, to roślina dla mnie
we wrześniu zacznę szukać
i pilnie trzeba zagospodarowac renklody których w tym roku jest mnóstwo.
Czy można się poczęstować, bo tak ładnie wygladają aż chce się sięgnąć po nie
Bogdziu nie mogę się naoglądać zdjęć zrobionych u Ani
Częstuj się Ewciu, słodziutkie jak miód.Nie dziwię sie że oglądasz zdjecia od Ani bo było bardzo fajnie, szkoda że jesteś chora i nie mogłaś przyjechac. Pozdrówka Ewuniu.
Poskręcane? Nie widzę.
A stosujesz program ochrony bukszpanów?
zaznaczyłam na złóto jako przykład, teraz to jest pościnane, ale to na pewno była miodówka.
Program ochrony czytałam, ale w czasie urlopu nie zawsze stosowałam...
wierzba mandżurska cudna, nawet zimą; a moje bukszpany też tak mają, jak tu zaznaczone na żółto, ale nie marnieją w sumie to zostawiam jak jest
Witaj Marto, zdjęcie kapitalne (kiedy Ty obskoczyłaś te wszystkie stoły, żeby zebrać te goździki do kupy ?
Ja nawet nie zdążyłam powąchać
Bardzo się cieszę, że w tym wielkim tłumie była okazja, aby się poznać (i przystojnego męża
Lublin blisko - będę zagladać
Pozdrawiam serdecznie
04 sierpnia 2012 roku miałam zaszczyt uczestniczyć w niesamowitym zgromadzeniu pozytywnie zakręconych ogrodników na ziemi podkarpackiej w malowniczym miejscu zwanym " Ogrodem mimo woli"
Dzień był cudny,udany i pełen wrażeń.Dziękuję Aniu,twoim bliskim i wszystkim,którzy zadbali o każdy szczegół tego wydarzenia
ale pięknie to ujęłaś! tradycyjne gożdziki, ale takie subtelne i ta oprawa