Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:06, 06 paź 2012

To trzeba wygospodarwoac placyk w bylinowym
agniecha973 23:03, 06 paź 2012

asc napisał(a)

Dzięki za rózie Skromna mówisz ta królowa, hmmm... No skromnej róży to ja nie chcę.

Ale ładna....... tylko nie rośnie tak szybko..... i dziś mi ją znów podjadały gąsienice.. inne róze też zjadaja, tylko bonica sie trzyma..... wiec co jakiśczas robięobchód i zbieram te gąsienice ..nie dosć że lisćie to i kwatki pierniczają.... ale faktem jest, że z wielu róż które kupiłam w tym roku.. ona najbardziej kapryśna i rośnie najgorzej......... Ale kwaty ma ładne.... I ja nie fachoweic.. ja dopiero zaczynam przygodę z rózami.....

Ceni się to i kaprysi, hehe
Dzięki, rozpatrzę ponownie jej zakup.
Rench 01:10, 07 paź 2012

Już wiem, że rabatka za mała, bukszpany za blisko róż, krzaczor rózany za blisko przejścia...... jak nie umarzną, to wiosną znów demolka rabaty....
Quenn jat najdalej z prawej w drugim rzędzie.. i jest skromna przy tych obok...... ale nazwy musiałabym poszukać... ale obstawiam: jedna to John Laing (w stojaku.. już go wywraca..... musi miećsolidniejszy) a druga (ta bliżej mnie) to chyba 3 w kupie Reine des Violettes. Wszystkie wyższe ode mnie.....
No i Bonica.. śliczna róza..... jestem z niej bardzo zadowolona... drogie Pani, które mi polecały tę róze..... dziękuje.... trafiony wybór....

Witam
Bukszpany za blisko tzn. w jakiej odległości trzeba posadzić od krzaczków ,bo ja mam zamiar dać swojej różance obwódkę ,ale póki co mam posadzone patyczki z metkami więc się zastanawiam w jakiej odległości to powinno być.

Rench 01:23, 07 paź 2012

Hmmmmmmmmmm ..... co tu wyszło w aparaciku?????? Wituś i Richi.....

I Danusia Podoba mi sie to ujęcie ...

I druga Danuś... co ja bym bez Ciebie zrobiła... moje bukszpanki do dziś by stały nie posadzone .....

Wow ! Jestem pod wrażeniem, Pani Danusia i cała reszta ogrodowiska u Ciebie w Rzeszowie......
Myslałam,że takie spotkanie tylko w okolicach wawki się odbywają.
Mala_Mi 08:58, 07 paź 2012

Rench napisał(a)
[

Wow ! Jestem pod wrażeniem, Pani Danusia i cała reszta ogrodowiska u Ciebie w Rzeszowie......
Myslałam,że takie spotkanie tylko w okolicach wawki się odbywają.

Witaj nowa ogrodniczko z podkarpacia..... Rzeszów już miał 2 spotkania Ogrodowiska... jedno było w zeszłym roku u Danusi z Sosonowa, a drugie było u mnie w sierpniu. Spotkania odbywaja się w całej Polsce.... to zależy kto i gdzie zaprosi Tu masz linka do spotkań jakie były
https://www.ogrodowisko.pl/forum/31-spotkania

Natomiast w odpowiedzi w jakiej odległosci posadzić bukszpany od róż??? To zależy jakie róże.......... i jakie będą bukszpany...... Moja rabatka rózana powstawałą bez przemyśleń, wiec i bukszpan do róż jest moim zdaniem za blisko...... tzn mógłby być, ale będą sie gnieść w ciasnocie...a po co? Mam miejsce... tylko znów trzeba ukraść kawałek trawnika ......
Milka 09:18, 07 paź 2012

Aniu, faktycznie wszystko wielkie...albo ty taka mała żartuję; super ta dalia co pokazałas, też ją mam i kojarzy mi się z takim poczochrańcem; fajnie ułozone kamienie pod karmnik, może i my cos podobnego zrobimy; mamy pełno otoczaków, różnej wielkości, które sobie leżą pod murem;
a lawendy dostały dobre miejsce i kwitną; róże teraz jeszcze łądniejsze!

merdam do ciebie uśmiechem
Mala_Mi 09:53, 07 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Aniu, faktycznie wszystko wielkie...albo ty taka mała żartuję; super ta dalia co pokazałas, też ją mam i kojarzy mi się z takim poczochrańcem; fajnie ułozone kamienie pod karmnik, może i my cos podobnego zrobimy; mamy pełno otoczaków, różnej wielkości, które sobie leżą pod murem;
a lawendy dostały dobre miejsce i kwitną; róże teraz jeszcze łądniejsze!

merdam do ciebie uśmiechem

Milutka........ jesteś bardzo Milutka.. .... a te dalie to takie śmieszne, że potrafi być jedne kwiat żółty, a drugi bordowy, a inne różnokolorowe i poczochrane..... i wielkie są......
M naprawia zdechłą baterię, co pozwal uzyskać temeraturę do kąpieli 60 stopni... i żadnej innej....... . bo nawet M zdenerwował sie, ze tej temperatury to juz nie wytrzymuje w kąpieli...

No i nie da sie naprawić..... jadę kupić coś innego..... wiec uciekam..... na zakupy grrrr..
Konstancja30 10:10, 07 paź 2012

Aniu no ale przynajmniej "wyparzeni" jesteście teraz ... a dalie fajne takie nieprzewidywidywalne ... uwielbiam właśnie za ten czupurny stosunek do porządku twoje rabaty ... hmmm ... no i Ciebie samą ... Aniu nie co liczyć na botaniczną poprawność ... one tylko starają się dorównać pani ... no ... to w takim razie piesa jest Kazka ... jak nic ... buźka wielka na niedzielę ...
Milka 10:15, 07 paź 2012

I Izuś nam sie odnalazłą

to udanych łowów Aniu, im prostsza, tym lepsza bajerów nie kupuj!
JulkAd 11:54, 07 paź 2012

Aniu jak zwykle w pośpiechu ale pozdrawiam cieplutko