Doczytałam do końca..... mam nadzieje, że trawnikiem nie uraziłam...sama piszesz ze pod rydel..
Trawnik to ponad połowa sukcesu estetycznego ogrodu... ja mam wielki misz-masz..bo uwielbiam kolory i jak cos sie dzieje (nieważne czy w zyciu czy w ogrodzie), wiec sadzę po swojemu.... i nie łapię doła po ogladaniu ogrodów tylko szukam inspiracji i pomysłów.....Wiem, że może być zawsze pięknie i nieważne jak wielki ogród..... Danusi tak malutki ogródek, że wydawałoby sie, że tam nic nie urosnie, a tam bombonierka pełna smakowitych czekoladek... dla mnie mistrzostwo świata.....
Zajrzała do Ciebie Magnolia....... pięknie projektuje ogrody.. słuchaj sie jej..... podglądam co i komu radzi..... w moim stylu, w moim guście.....

I nietuzinkowe pomysły
Wiec nie ma co sie dołować, trzeba brać sie do roboty i już......
Jeżeli idzie o rózaneczniki polecam rady Bogdzi z rododendronowego ogrodu..... byłam na spotkaniu u Bogdzi.. i takich rh i azali to ja w życiu nigdzie nie widziałam..dla mnie to guru od rh....
Napewno 2 rh masz za blisko posadzone tujek.....Jakie to tuje..... Jaką masz odmiane tych rh??????? Rh nie lubią kory na korzeniach, wiec jak będziesz podspywac korą wrzosy to nie syp jej pod rh. Nie sadz rh głebiej niż rosły w doniczce....... mogą być nawet lekko wyżej.... Przesadz te 2 rh teraz..bo potem jest coraz trudniej.. tujki i rh szybko rosną..... wrzosy też osduń od nich..... chyba, ze spiszesz wrzosy za 3 lata na straty... (ja tak robię, bo nie lubiepustych miesc)....Acha rh nie lubią jak siegrzebie wogle przy ich korzeniach... no i kwaśny trof przed posadzeniem koniecznie... To taka pigułka odnośnie rh...
Uff.. ale sie opisałam...... a jeszcze niedawno nie miałam o czym psiać, bo sama sie uczyłam ... i tu widzę wpływ ogrodowiska ...... jeszcze trocheto zrobięsieprzemądrzałą i zamiast pisac głupoty ku uciesze czytajacych to bede udzielać porad ogrodniczych....... tak mimo woli........
Pozdraiwam deszczowo i zimno.... myslałam, że skończę co wczoraj zaczęłam.... i klops....
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.