...w dzisiejszy, pochmurny ( niestety ) dzień miałam przyjemność byc na ślubie koleżanki z pracy...
..kupiłam ( na spółkę ) drobny upominek ...ale czegoś mi w nim brakowało ...
...chwila namysłu i...oczywiście kwiaty!!! kilka hortensji Limelight i zwykły bluszcz i już było ładniej...
...uwielbiam hortensje..
Dziekuję Małgosiu za odwiedzinki i bardzo miłe słowa..
..u nas też padało, pogoda pod psem ( dobrze że mój tego nie czyta hihi! )...najbardziej niezadowolony jest z tego powodu mój M. - bo pracy przy budowie wiaty ma mnóstwo, dzień wolny a tu taki klops
ale trudno...w poniedziałek ma być już ładnie
...na przyjemności, nawet te niewielkie, każdy musi znaleźć czas, jakie życie było by straszne bez przyjemności...
...dziękuję za pochwały, trawnikiem się juz nie załamuję, damy radę ..wisienka już po opryskach wygląda ma zdrowsza, choc i tak w tym sezonie nie odzyska swojej świetności...ale już niedługo znowu będzie wiosna...
...troszkę jesieni u mnie w domu..
Najpierw bałam się, że jak ja rozróżnię zdjęcia.... no przecież ogrody mogą sie pomylić..... Nic bardziej mylnego! KAZDY był inny i KAŻDY był cudny.... Dlatego pojawiły sie napisy
Zwarta grupa szturmowa
Wejście...
...my pukamy, a tu nic.... nikt nie otwiera jednak po dłuższej chwili....
Wychodzimy na taras a tu taaaaki widok (a miał byc tylko suchy prowiant i to we własnym zakresie )
Sonka - fajny tytuł wątku
Jakoś nie bardzo mogłam znaleźć jarzębinę szczepioną starszą niż jednoroczna - fotki sadzonek w sprzedaży i tyle...
zresztą ona nie ma żółtych liści i nie jest kolumnowa, więc nie spełnia moich warunków Ale dzieki wielkie za chęci!!!
Wredei nie szzcepiony... : podoba mi się jego kolor!
To już wrzesień U mnie ładnie się zaczął Pogoda typowo działkowa, świeci słoneczko, bez upału... (...)
Piękna ta krokosomia, w sporą kępkę się już rozrosła
Moja jeszcze wątlutka, ale z pewnoscią w roku przyszłym bogatsza będzie, o ile dobrze przezimuje
Jolu, Ty ją wyjmujesz z ziemi na okres zimy?
Wyjmuję, bo ubiegłe lata zostawiona w gruncie wiosną nie dała znaku życia ... Widuję w przydomowych ogródkach zostawione na zimę i nawet nie przykryte... Ale w ogródkach pomiędzy domkami jest na pewno cieplej niż na moim wygwizdowie. Basiu radze więc wykop, żebyś mogła się nia cieszyć w przyszłym roku
Pytałam, bo wiele osób zostawia je na zimę i jak przezimują, to w piękne kępy się rozrastają. Ja muszę wykopać, nie przetrwałyby
Dziś było pielenie i porządkowanie rabat.
M. też przy pracach gruntowych. Niektóre chwasty tak zapuściły korzenie, że musiałam użyć męskiej siły wyposażonej w szpadel i widły amerykańskie. Spisał się nieźle, bo aż Go sąsiadka pochwaliła
Cebulki tulipanów kupione luzem czekają na stosowny moment. Podzielone na grupy, opisane, ...