Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:27, 30 sie 2012

Do góry
Irenko ta chwila trwała bardzo krótko. Testowałąm tylko miejsce.
Tak naprawdę było to miejsce stworzone dla małej Julii (to córeczka mojej siostry i ulubienica mojego męża). Ona leżała, a ja w tym czasie dalej pracowałam na ogrodzie.

ogrodoweimpresjejolki 13:22, 30 sie 2012

Do góry
I jeszcze udało mi się przemycić w zakupach coś malutkiego, co pokochałam dzięki Ogrodowisku

Jedną malutka kępkę mam chyba od Weroniki (dziękuję) po spotkaniu u Bogdzi, ale chciało mi się więcej

ogrodoweimpresjejolki 13:15, 30 sie 2012

Do góry
Wśród moich wczorajszych zakupów znalazł się i ...

Bogdzia przesadza swoje rh to i ja powinnam chociaż 2. W sprawie rh to ja za Bogdzią jak za "panią matką: (Pierwszy przypadek, że matka młodsza od córki hihi)

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:14, 30 sie 2012

Do góry
Witajcie na ogrodowisku.
Przegladam te Wasze wątki i prawie wszyscy narzekają na brak czasu.
A ja sobie leżę, co prawda nie pod gruszą, ale z naszym przyjacielem (no właściwie to członkiem rodziny) i odpoczywam.

Tu na razie jest ściernisko... 13:13, 30 sie 2012

Do góry
Dasia nie pomogę, bo nie byłam już później na giełdzie, więc moja też NN
Twoja też rdzewieje już powolutku? ślicznie kolorystykę rabatki zmienia, bardzo sie cieszę, że wybarłam akurat TĄ

Kindziu ja z rosnącym niepokojem obserwuję plan zagospodarowania - i dochodzę do wniosku, że prawdopodobnie wiosną przyszłego roku będę moją w-pocie-czoła-tworzoną pierwszą rabatę musiała przenosić gdzieś (o ile nic się nie zmieni w planach budowlanych - a to różnie może być, bo u nas - jak w kalejdoskopie) dlatego na razie się nie spinam, tylko powolutku kolekcję zbieram.
a tak w ogóle, to mała kulka spore przyrosty zdążyła przez ten m-c wypuścić, więc czy ja wiem czy one tak dłuuuugo rosną?

Na razie skończyłam nasadzenia (no ... jeszcze tylko paprotki i barwinek z lasu przyniosę) ładnie obłożyłam korą i może przedszkole zimować grzecznie!
a ja mam zagwozdkę z cebulkami hehe

a tak w ogóle to chciałam się pochwalić, że zaoraliśmy kawał darni i powolutku układam nowy warzywnik, zaczęłam we wtorek od truskawek - pracuję do 17, więc zanim nakopałyśmy z Mamą sadzonek i zanim M wyorał i wybronował to już nam się zmierzch zrobił, a sadziłyśmy do księżyca już - w związku z czym wczoraj zrobiłam inspekcję, czy aby wszystkie zasadzone są korzeniami w dół hahaha całe szczęście są więc zrobiłam im tylko otoczki ziemne na podlewanie i czekam. Dziś jeszcze czosnek i na dniach dosadzamy porzeczki

boję się trochę ogromu pracy, bo ta trawa, perz, koniczyna i pokrzywa to pewnie czkawką będą mi się odbijać jeszcze w najbliższych latach... ale pocieszam się tym, że i satysfakcja ze zbiorów będzie o wiele większa, jesli udadzą się na ugorze
Rajski ogród Ani 13:10, 30 sie 2012

Do góry
Jak mogę Cie Aniu pocieszyć? Może moja róża na Twoje smuteczki

W miniformacie 13:10, 30 sie 2012

Do góry

Bea, jakiej szerokości jest ta rabata?

Cudna
Popówek 13:06, 30 sie 2012

Do góry
i wszystkie cebulki krokusowe

jestem zadowolona, maile z każdego etapu transakcji były, mail o wysyłce również
W Gąszczu u Tess 13:06, 30 sie 2012

Do góry

ciąg dalszy przymiarek kolorów:

5.

6.

Mnie najbardziej podoba się zestaw stonowany, to jest ten na zdjęciu numer 2.
Popówek 13:05, 30 sie 2012

Do góry
przyszły dzis cebulki krokusów i szafirków, bardzo ładne, można kupować

zamówiłam w zeszłym tygodniu ( była informacja na aukcji o wysyłce po 25.08) dziś przyszła przesyłka

zapakowana w karton z dziurkami, żeby roślinki się nie zadusiły

z paragonem na co akurat zwracam uwagę

cebulki zapakowane w woreczki z dziurkami do oddychania

przeliczyłam jeden woreczek ( +2 cebulki pojedyncze, kilka podwójnych)

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:05, 30 sie 2012

Do góry
Usechł mi jeden z 10 dużych rybnickich bukszpanów. I teraz mam zagwozdkę - dosiać tam trawy i zapomnieć, czy posadzić coś innego?
To miejsce pomiędzy garażem a domem, mało miejsca. Marzy mi się drzewko o żółtych liściach, wąskie, kolumnowe. Coś jak buk Purpurea Pendula ale żółtolistny Pewnie taki nie istnieje, ale Danusia podpowiedziała mi wiąza holenderskiego, odm. Wredei.

Wygląda tak - za młodu, potem robi się odwrotnie stożkowaty (co już mniej mi się podoba...):

Żródł: www.iglaki24.pl

Macie może inne pomysły na wąskokolumnowe, liściaste żółte drzewko?
I czy tam je posadzić, czy zostawić trawnik?? M powiedziałby że zostawić trawnik, ale dlatego Jego nie pytam
Miejsce ewentualnie dla niego:

Morwa z tyłu ma docelową wysokość bo jest szczepiona, za to cyprys Lawsona - niebieskawy, ładnie wyglądałby z żółtolistnym drzewem, będzie rósł...
W Gąszczu u Tess 13:04, 30 sie 2012

Do góry
Koniec zdjęć rabatki.
Jeszcze tylko przymiarki, która z bordowych żurawek najlepiej pasuje do citronelki:

Ponumerowałam zdjęcia

1.

2.

3.

4.
W Gąszczu u Tess 13:01, 30 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

no i super

a runianka zostaje między żurawkami/
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:01, 30 sie 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

ANITKO pytałaś o taras, dla Ciebie dwie fotki, trochę mało ogrodowe, ale w końcu, to część ogrodu, główne miejsce przyjmowania gości i picia porannej kawki. Taras naszego pomysłu i zrobiony własnymi rękami przez męża i syna.
Cały czas myślę jak go osłonić, czyli zazielenić i brak koncepcji... może ktoś ma jakiś pomysł, chętnie skorzystam. Strona południowo - zachodnia.

Piękna nawierzchnia!!!! Co to za kamienie? I gdzie kupowaliście? Potrzebuję takich

Kasiu, to cięte płyty granitowe, płomieniowane, kupowane gdzieś koło Pszczyny, (chyba?) ja tego nie koduję. Jak Cię interesuje to się dopytam i napiszę na pv, albo jak się spotkamy u Kapiasów to panowie sobie pogadają.
Będziesz?
"Ogród japoński po polsku" 12:59, 30 sie 2012

Do góry
Witam sąsiadke z zacodniopomorskiego.
Przyznam, ze ambitne masz plany. Będę śledzic z ciekawością postępy prac.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu, który nie ma w sobie niestety nic japońskiego, bo jest mój.

W Gąszczu u Tess 12:58, 30 sie 2012

Do góry
W Gąszczu u Tess 12:56, 30 sie 2012

Do góry

Ogródek Hanusi po zimie 12:47, 30 sie 2012

Do góry
Witaj zapracowana Haniu.
Ja też ostatnio staram się wykraść jak najwięcej czasu na prace ogrodowe.
Chwasty nie odpuszczają,
ogórki się zrywają,
pomidory dojrzewają,
cebulki tulipanów na wsadzenie czekają
a patisony wielkie jak dynie wyrastają.
Zaczynam rymowanie
czyżbym chciała zastąpić Hanię.
Nigdy bym nie śmiała,
bo przy Hani jestem dziewczynka mała.

Ogród... reni 12:43, 30 sie 2012

Do góry
Wczorajsze zakupy częściowo posadzone..lawenda, mam nadzieję że się ładnie rozrośnie

Początki w Kruklandii 12:43, 30 sie 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Dobra Justyna,
a może na wzór Szewowej z bukszpanowego zrób takie coś,
bukszpany juz masz, a o trawy pytaj u źródła
Wstawiam zdjęcie Danusi z wątku bukszpanowego

wg mnie jak dla Ciebie ta rabatka

zgadzam się z Joasią- ta rabata jest dla Ciebie Justynko! TAK RÓB !

sorki, ale musiałm na Ciebie nakrzyczeń
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies