Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

kasik778 07:31, 30 sie 2012

Piękny taras, bardzo mi się podoba, no i wielki plus za samodzielne wykonanie
Kindzia 08:42, 30 sie 2012

eliza3 napisał(a)
ANITKO pytałaś o taras, dla Ciebie dwie fotki, trochę mało ogrodowe, ale w końcu, to część ogrodu, główne miejsce przyjmowania gości i picia porannej kawki. Taras naszego pomysłu i zrobiony własnymi rękami przez męża i syna.
Cały czas myślę jak go osłonić, czyli zazielenić i brak koncepcji... może ktoś ma jakiś pomysł, chętnie skorzystam. Strona południowo - zachodnia.

Piękna nawierzchnia!!!! Co to za kamienie? I gdzie kupowaliście? Potrzebuję takich
Milka 12:04, 30 sie 2012

eliza3 napisał(a)
ANITKO pytałaś o taras, dla Ciebie dwie fotki, trochę mało ogrodowe, ale w końcu, to część ogrodu, główne miejsce przyjmowania gości i picia porannej kawki. Taras naszego pomysłu i zrobiony własnymi rękami przez męża i syna.
Cały czas myślę jak go osłonić, czyli zazielenić i brak koncepcji... może ktoś ma jakiś pomysł, chętnie skorzystam. Strona południowo - zachodnia.

jestem zachwycona tą ukłądanką a mech dodaje urody!
eliza3 12:37, 30 sie 2012

Bogdzia napisał(a)
Podziwiam jak pieknie to ułożone , równiutko, nic nie wystaje. Spore umiejetności i cierpliwośc mają Twoi panowie.

Dziekuję w imieniu panów. Co do cierpliwości to różnie bywało, kiedy jej brakowało ja układałam kostki między płytami kamiennymi, ale się udało
popcorn 12:39, 30 sie 2012

Cudny macie taras! Miodzio!!
Moze pergole, na takich metalowych elementach wbijane w ziemie, zeby go troche odlonic??
k.
eliza3 12:42, 30 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Elu, naprawdę fajny pomysł i przede wszystkim świetna robota. Gratulacje dla dwóch zdolnych mężczyzn oraz wielki plus za samodzielne wykonanie. Takie rzeczy, które się robi samemu, bardziej się ceni. Możecie być z siebie dumni. Super to wyszło.I ten mech w szczelinach.Ślicznie. Ja też tak mam, lubię naturalne nawierzchnie. Jeśli mogę, to wklejam do mojej galerii ogrodowych inspiracji
Ja bym dała po obydwu bokach po prostu ładne białe lub antracytowe donice i coś zimozielonego szczepionego na pniu, podsadzonego roślinkami jednorocznymi.
To jest tak ładne, że nie potrzebuje dodatkowych roślin wokół, które by odwracały od tego tarasu uwagę.

Cieszę się , że Ci się podoba, myślałam o jakimś pnączu jednak, lub róży pnącej, bo po południu jest tu bardzo ciepło i trzeba uciekać pod jedyne drzewo, które daje cień. Markiza nie wystarcza...
eliza3 12:44, 30 sie 2012

kasik778 napisał(a)
Piękny taras, bardzo mi się podoba, no i wielki plus za samodzielne wykonanie

Dziękuję, powiem chłopakom, pękną z dumy
eliza3 13:01, 30 sie 2012

Kindzia napisał(a)

Piękna nawierzchnia!!!! Co to za kamienie? I gdzie kupowaliście? Potrzebuję takich

Kasiu, to cięte płyty granitowe, płomieniowane, kupowane gdzieś koło Pszczyny, (chyba?) ja tego nie koduję. Jak Cię interesuje to się dopytam i napiszę na pv, albo jak się spotkamy u Kapiasów to panowie sobie pogadają.
Będziesz?
eliza3 13:06, 30 sie 2012

Irenko to miłe, że Ci się podoba, mech lubię i czekam aż zarośnie cały taras, martwi mnie tylko to, że pod zadaszeniem nie rośnie, ale to chyba dlatego, że tam deszcz nie dochodzi i jest sucho. Muszę pomyśleć co z tym zrobić
eliza3 13:09, 30 sie 2012

popcarol napisał(a)
Cudny macie taras! Miodzio!!
Moze pergole, na takich metalowych elementach wbijane w ziemie, zeby go troche odlonic??
k.

Właśnie myślałam o pergoli, tylko cały czas się zastanawiam, czy na rogu, czy przy ścianie... jednak potrzeba trochę cienia...