Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Danuszy - odsłona 2 10:42, 29 lip 2012

Do góry
no i juki wyjatkowo długo są

Ogród Danuszy - odsłona 2 10:41, 29 lip 2012

Do góry
mieczyki wyszły troche poturbowane przez burze nie stoją prosto przez co nie spełniaja roli zakrycia sciany

malwy z nasion które dostałam w tym roku na drugi rok będą cieszyc oko

cukinia

pomidorki już jemy malinówka polska

i holenderskie Diament

U Przemka w ogrodzie. 10:39, 29 lip 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bajkowo i kolorowo u Ciebie.

Ech a jednak, kolorowo , bajkowo nigdy nie chciałem aby uzyskać taki efekt
przesadziłem jednak z ta różnorodnością, ale co zrobic jak tyle roślin się podoba i zachwyca, z których zrezygnować
Zwłaszcza teraz jak tyle kwitnie jest za mało spokoju, krzykliwie, stanowczo za wesoło.
Na szczęście za chwilę zaczną królowac hortensje a te wprowadzają zupełnie inny nastój, zdecydowanie bardziej mi odpowiadający.

A liliowce bardzo lubię zwłaszcza większe kępy są bardzo urokliwe i wbrew pozorom cieszą kwiatami bardzo długo, mam równiez kilka odmian i o pełnych kwiatach, jednak wszystkie lubię i jesienia jeszcze trochę muszę ich dokupić. Tylko zastanawiam się czy własnie tych bylin w krzykliwych kolorach nie zgromadzic w jednym odrębnym zakątku, aby pozostała część ogrodu się uspokoiła i aby było delikatniej, bardziej nastojowo, stonowano.

Phantom

Ubiegłoroczny hit różowa annabellka

Bombshell

Annabelle
Ogród Danuszy - odsłona 2 10:38, 29 lip 2012

Do góry
kwitna jeszcze lilie te wysokie pachnące na cały ogród

ta późno zakwitła

Ogród Danuszy - odsłona 2 10:36, 29 lip 2012

Do góry
disiaj upał od świtu na termometrze było o 7 rano 24 stopnie! i to w cieniu znowu po południe w jeziorze posiedzimy:: przyjada znajomi i rodzina i dzień zleci

mój Kopernik dalej kwitnie

pelargonia

Pinki-Wynki

Ogrodnik mimo woli 10:29, 29 lip 2012

Do góry
Wieczorem ma taki koncert świerszczy, że aż w głowie dzwonii.... a to jeden z moich grajków.. nie dość ,ze grajek to i esteta...
Ogrodnik mimo woli 10:19, 29 lip 2012

Do góry
Uświadomiłąm sobie, że własnie minęły 4 lata jak przeniosłam się na budowę.. zamieszkałam na betonie, by zacząć zakładać ogród... bo dojazdy zajmowały za dużo czasu.....
Archiwalny wrzesień 2008... czyli ponad miesiąc walki z pierwszym klombem.... wiosną posadzone jodły wzdłuż siatki .. zrobiły dobrą robotę .....Udało się nam kupić takie wielki okazy w liczbie z koreankami koło 100 szt.
To foto - to fotografia radosci.. tak sie cieszyłam jak robi się pięknie.... teraz na to patrzę ... i sam sobie nie wierzę, że to mi sietak strasznie podobało.. bo wreszcie coś zaczyna być innego niż sterty rózengo dobra po budowie i zielsko....

A to foto zrrobione w trakcie pisania postu...... to są tylko 4 lata.. a ile roślin juz przeniosłam..bo były za gęsto. .. niecierpliwi... ogród rośnie bardzo szybko..
Mój kawałek raju II 10:16, 29 lip 2012

Do góry
Witaj Aniu, Piękne cuda pokazujesz, Powojnik president bajka

Dalie śliczna i pęknie ją zrobiłaś.

Mini gailardia też mi się podoba

Co to takiego ta mina, pierwszy raz to widz ładnie się prezentuje skąd to wzięłaś? nawet w necie nie mogę znaleźć.

Gożdziczek super jak możesz to zabierz ze sobą

Języczka rocket też mi siępodoba, masz tego dużo czy tylko to co widać?

U mnie piecze nie miłosiernie, już musiałem podlewać.
Ten mój powojnik jest połowę mniejszy od anioła i liście podobne do presidenta, sż ciemno zielone.
Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 10:14, 29 lip 2012

Do góry
Aneczko , kwiatuszki dla Ciebie z okazji otwarcia nowego wątku

jesteś ogrodniczką czarodziejką .... wszystko ma się u Ciebie w doskonałej kondycji ..... moja lawenda to tragedia tegoroczna .... nie zadbałam o nią jak powinnam . Następnym razem będzie lepiej .... choć zastanawiam się aby teraz nie porobić z niej sadzonek .... tzn urywam gałązkę , robię piętkę do ukorzeniacza i ciach do doniczusi ??? tak ??? buziolki Aniu
Marzy mi się Siedlisko.... 10:10, 29 lip 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
U mnie juz przyjemnie 22st. nawet wiaterek wieje.Mimo upału troszkę padało.
Zaczęłam ciąć lawendę, ale większa część została na bardziej suchy czas.
A tu taki początek

cudne to zdjęcie Aniu

dabecja?-nawet o uszy mi się nie obiło, boosszszsz, ale ja mam braki

przetacznik przecudnej urody, myślisz, że do angielskiego ogrodu się nada?

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:02, 29 lip 2012

Do góry
Największy misz ,masz u mnie.....

.

pozdrawiam niedzielnie.....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:44, 29 lip 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Kto wie dlaczego te irysy tak się pokładają? W tamtym roku też tak było, a wcześniej nie. Czy już za duży krzak?

u mnie też się położyły
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:13, 29 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Bociek, dzięki za wyrażenie zgody, ale jeszcze poproszę o odpowiedź na drugie pytanie jakie tam zadałam - ile ta rabata ma szerokości?

Teresko, waziutka jest, nawet 50 cm nie ma

Bociuś, a czy mogę poprosić przepis na taką rabatę?.. Hortensje i białe kfiatki rozpoznaję.. O trawki mi chodzi
Acha i jeszcze jeszcze Trzy to liczba magiczna. Chciałabym u mnie w rogu ogrodu 3 świerki. Jaką masz odmianę? I ile miejsca zarezerwować dla 3 sztuk sadzonych w trójkąt tzn. jeden z tyłu dwa po bokach..

A mogę ja za Bociusia na część odpowiedzieć? mogę - pozwoliłam sama sobie.
Tam są 3 miskanty, a pozostałe trawkopodobne to po prostu irysy syberyjskie
a co do świerków: byłaś tu?:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=27

(ostatnie zdjęcie na tej stronie i następne strony).

Tessi, dziękuję
Miskanty na środku pewnie Chińskie?...
Irysy syberyjskie zapisałam Zapomniałam, o tym kfiatkach, a moja babcia zawsze je miała w ogródku. Jeśli się nie mylę jest też biała odmiana...
Idę rysować dalej A tego drugiego wątku nie widziałam... Poczytam
Buziaczki .. dla Boćka też!
Moja największa pasja - ogród 09:03, 29 lip 2012

Do góry
to teraz coś z cyklu,jak rozkwitły lilie,posadziłam je w tym roku dość chaotycznie, w przyszłym roku je przesadzę

Pogaduchy skowronków 08:48, 29 lip 2012

Do góry
Zbyszku,ale z tej górki to chyba tylko zjeżdżasz?
Pozdrawiam!Miłego dnia.Zatrzymało się na22 kresce czerwonej i ździebko popadało.
Może trochę lżejsze powietrze będzie.

Różowa lilia wodna 08:45, 29 lip 2012

Do góry
W tym roku zmuszony jestem podciąć kłącza lilii wodnej. Nigdy nie lubiłem wyrzucać roślin, więc może ktoś chciałby "zaopiekować się" kawałkiem rośliny. Lilia kwitnie tak:

Zielony chaos u Dawida 08:42, 29 lip 2012

Do góry
'Pomponella'

'Heimatmelodie'

'Abraham Darby'

'Rumba'

Zielony chaos u Dawida 08:41, 29 lip 2012

Do góry
I oczywiście róże, bo czym byłby bez nich ogród.

'Ingrid Bergmann'

'Graham Thomas'

'Charles Austin'

Rosa gallica 'Versicolor'

Zielony chaos u Dawida 08:39, 29 lip 2012

Do góry
Dziękuję Wam za miłe słowa i za wizytę.

Ogród nie jest duży, ale zawsze staram się upchnąć w nim jakieś rośliny. Idę w regułę - więcej kwiatów mniej chwastów. Oto kilka roślin, które u mnie rosną.

Pogaduchy skowronków 07:52, 29 lip 2012

Do góry
Hej hej widzę że skowronki wczoraj do późna balowały. Podtrzymuję tradycję i z rana się zgłaszam . Wczoraj wykroiłem śliczną rabatkę. Pozdrawiam i miłej niedzieli.
Tak jest - Ogrodowisko to coś więcej niż sprawy ogrodowe. Zawiązują się tu przyjaźnie a może kiedyś doczekam ze będę drużbą na ślubie Ogrodowiskowym ? ha ha ha.

Mamy górki i pagórki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies