Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 22:48, 28 wrz 2012

Do góry
Powiedzcie czy te trawki mogą być tak podsadzone przy klonie Asari Zuru?

a te hosty przy klonie Atropurpureum i rh Amerika?

pozdrawiam odwiedzających

Ogród do kwadratu 22:39, 28 wrz 2012

Do góry
Magdziu - dla mnie liście podobne i czerwienieją. Pani mówiła (teraz sobie przypominam) że to pagodowy Elegant...Na etykiecie jest napisane dereń pagodowy, ale to etykieta nie plastikowa, drukowana tylko papierowa i pisakiem namaziali. Na zasadzie płotu co na nim napis d... widniał Chyba jednak to nie to. A ja go już wkopałam. Chyba jednak znów do Ł. się wybiorę i kupię to co tam mają...
Załączam liście, które teraz pociemku urwałam.
Z lewej dzisiejszy zakup pseudopagoda a z prawej te, które już mam dernie Cornus alba 'Sibirica Variegata". Jednak inne są Magda - Ty się może wyznasz
Mój kawałek raju II 22:37, 28 wrz 2012

Do góry
Siedzę sobie dzisiaj na stołeczku i wyrywam chwaściory k. forsycji Golden Times i co widzę?..... kwiatki i świeże pączki listków a 2 dni temu robiłam jej zdjęcie bo ładnie się przebarwiają na czerwono i nic jeszcze nie było a w ogrodzie nad morzem zakwitła dwoma kulami kalina Roseum jak wrócę wkleję fotki
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:21, 28 wrz 2012

Do góry
Wszyscy pracują w ogrodzie, a ja dzisiaj w kuchni. Dzisiaj pierwsza partia, jutro reszta. Gruszki w zalewie słodko kwaśnej, wspaniałe do mięsa.

Motyle - fruwające kwiaty 22:20, 28 wrz 2012

Do góry
Mili goście jeszcze odwiedzają mój ogródek.

Ogród dla Agusi 22:17, 28 wrz 2012

Do góry
W ogrodzie traw,na końcu ogrodu gdzie zazwyczaj jest najspokojniej pozostawiłam stertę kamieni aby mogły w niej zamieszkać płazy i owady.Dobre to miejsce na ogród mchów ,powstający z wyboru roślin/ zamierzam kontynuować zamysł przyrody/.

Zasiała się kalina a niebawem dosadzę hortensję pnącą aby pięła się na ok.1,5 górkę a może jeszcze rojniki na południową stronę i jakieś trawki.Myślę,że pozostawienie takiego wzniesienia urozmaici w miarę płaski teren.

Wydaje mi się też,że będzie to dobre miejsce na założenie stawiku zasilanego wodą przesączającą sie przez skały jako takie tajemnicze miejsce na zakończenie leśnej części mojego ogrodu.Miejsce już sobie wyznaczyłam.Będzie to takie mini uroczysko pod czerwonym bukiem / już rośnie/.

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:11, 28 wrz 2012

Do góry
ell napisał(a)

Kobea zachwyca mnie swoimi kwiatami - szkoda tylko, że tak długo trzeba czekać na kwitnienie

o, ell, też masz kobeę
no, niestety kwitnie późno, no i nie obsypuje się kwiatami, jak np. powojniki, tylko tak dostojnie kwitnie, po troszeczku
Kobea teoretycznie daje się przechować przez zimę w np. garażu i wtedy w kolejnym roku kwitnie wcześniej - ale ja nigdy nie miałam gdzie przechowywać i zawsze traktowałam jak roślinę jednoroczną, więc nie sprawdziłam tego w praktyce.

Nie wiedziałam, że można ją przechowywać w garażu - może spróbuję

Ja na pewno swoją wykopię i spróbuję zimować jak werbenę, dyskutowałyśmy o tym z Bogusią z zacienionej i Anią z rajskiego ogrodu. Ale nie w garażu, tylko w szklarence, a Tobie radzę na Twoim strychu, na pierwszy raz musi mieć jasno i na pewno bez mrozu, a w garażach bywa różnie i ciemnawo.
Ogród z lustrem 22:05, 28 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ahh... te brzózki, w przyszłym roku zawitają i w moim ogrodzie a jak z przycinaniem czy nadają się one do tego, mnie by interesowały okazy 4-5 metrowe i najlepiej wielopniowe
Moje zmagania ogrodowe 21:55, 28 wrz 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Berberys nn

kolejna kalina

horti Magical candle

berberys wygląda mi na 'Marie'
Kolorowe rabaty 21:44, 28 wrz 2012

Do góry
Martek doczytałam do końca.
To była jednak lektura na dwa dni

A to mnie urzekło
Martek napisał(a)

Te lilie są boskie

Martek napisał(a)

Gość miał wrócić do siebie 15-go na razie poślizg ...Jak obstawiać zjawią się właściciele ...?

a czy w końcu biedaczysko doczekał się na pańcię? - tego nie doczytałam

Martek napisał(a)
Do czego babie motor potrzebny ...

Z tego uśmiałam się do łez wraz z moją Olką - musiałam jej pokazać, bo to hicior Twojego wątku

Martek napisał(a)
Na dobre sny ...

Wiosenny,ale ładny ...

ślicznoty

Martek napisał(a)

Martuś współczuję i nie chcę straszyć - ale to trochę potrwa. Wstaw fotę gdy będzie więcej ludzików zaangażowanych w robotę.

Ale się uśmiałam,gdzie Zbysiu dużo zaangażowanych dobrze,że pojedynczo się pocą w przerwach na pracę ))))))))))))))))

- no to masz problem

Miło było zagościć u Ciebie dłużej
Ogród Leny. 21:41, 28 wrz 2012

Do góry
Oj trawnik u mnie to zwykłe zielska ,przycinane regularnie -żadna tam traweczka
Karolinko,będzie mi bardzo miło cię gościć -a uwierz mi, ja tylko zdjecia z odpowiedniej perspektywy robię - bo w ogrodzie mase rzeczy nie do pokazania
Tak ostatnio myślę intensywnie nad zakupem "szmaragdów" na żywopłot (na poprzedniej stronie ,pierwsze zdjecie)-zbyt duże luki są,a na posadzony niski żywopłot z cisa to ja sie nie doczekam!
Dodatkowo obserwuję ,że moje wielgachne świerki ,wysuszają niesamowice glebę i rośliny kiepsko rosną w pobliżu. Mam w paru miejscach, pomiędzy nimi ,posadzone zwykłe tuje i już dwa ,które rok temu były zielone -uschły-to samo zaczyna się dziać z innymi.Ale nie specjalnie mi na nich zależy, więc decyzja o większych egzemplarzach "Szmaragdów" chyba podjęta.
Jednak zrobię to juz wiosną

Póki co, spójrzcie co mi zakwitło dwa dni temu - a zaczęło się tak:

Mak - póznym latem dostałam sadzonke i dopiero teraz zakwitł niespodziewanie

O tło ,dla tego miejsca w tle mi chodzi - jak ja uwielbiam takie światło...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:40, 28 wrz 2012

Do góry
Ginger napisał(a)
No ewentualnie może być ............................ Musi być bo wygląda cudnie

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 21:39, 28 wrz 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
Mówiliście żebym poszerzyła rabaty ......................... ? no to poszerzyłam

Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze, tylko teraz muszę się zastanowić co dosadzić bo moja koncepcja runęła

Dorka ale Ty powera masz Dziewczyno

a widziałaś jak u Gosi Szefowa przed Horti pęcherznice sadziła super to wygląda
wklejam link

https://www.ogrodowisko.pl/watek/470-kubusiowo?page=555
Ogródek Asi?! 21:35, 28 wrz 2012

Do góry
to i ja wstawie swoją

Kule na pniu musisz sobie wyobrazić żółte (bo to mają byc trzemieliny)

Ogród dla Agusi 21:35, 28 wrz 2012

Do góry
Początek jesieni w moim ogrodzie oznajmia mi kilkunastometrowy bluszcz ,sięgający już prawie do szczytu modrzewia.Dogania go zimozielony na sąsiednim drzewie.

Słońce wyzłaca brzezinkę.

Lipa i brzoza

Lipa

Ogródek Asi?! 21:33, 28 wrz 2012

Do góry
Coś mi się tam udało ustrugać To tak na szybko, nie jest dobrze przemyślane... jak pisałem wcześniej, szkic

Wersja I

...i II

i specjalnie dla Ciebie zrobiłem żywopłocik z żyw. 'Danica'
Puste pole z wysepką kwiatową 21:30, 28 wrz 2012

Do góry
Viva – jestem w fazie „trawienia”... A temat – przyznasz – ciężkostrawny... Dałaś mi do myślenia z tymi rozchodnikami... U mnie faktycznie dobrze rosną... A kremowego nie mam
A Hoseri podsadzoną seslerią mam w innym miejscu

Aha, jeszcze chciałam Cię zapytać, czy to jest rzeczywiście proso? Bardzo ładnie mi rośnie i trzyma się w kępie. Ale nie wiem, czy na patelni da sobie radę...

Bogdziu – mnie najbardziej cieszy to, że w tym roku wreszcie mogę powiedzieć o niektórych kwiatach „kępy kwiatów”... Bo większość pochodzi z malutkich sadzoneczek...

Jolu – wiesz, znajoma pobudowała się na sąsiedniej ulicy między domami, twierdząc, że na takim pustkowiu by się bała... Tymczasem do mnie tylko psy bezpańskie zaglądają, a do niej było włamanie i okradziono ją do imentu...

Bożenko – ja swoją Paris podzieliłam z chytrości na sześć! Wygląda na to, że się wszystkie uchowają

Elu – ja co 3 lata je odmładzam, wiosną wykopuję całą kępę i sadzę pojedynczo w kółeczko. I są takie kulki potem...

Ania - one są takie okazałe, bo to bezproblemowe roślinki...

Dla Miłych Koleżanek sesja marcinkowa

Zimozielony ogród przy białym domu 21:23, 28 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ech! Pięknie......
Pozdrawiam
Ogród z lustrem 21:22, 28 wrz 2012

Do góry
Pozdrowienia z ogrodu z lustrem zasyłają zamyśleni Zdzisław i Witek

i Danusia

Zimozielony ogród przy białym domu 21:16, 28 wrz 2012

Do góry
Ambrowiec się mocno przebarwił

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies