Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:48, 26 sie 2012

Do góry
A to moja limka
śliczna jest

a to zielna sadzoneczka (jedna z 5 ktore udało mi się ukorzenić) ładnie sobie rośnie
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:47, 26 sie 2012

Do góry
A to moje roślinki po przerwie,
żurawki które jak widać chyba się ukorzeniły:

A tu nowe sadzonki zrobione z żurawek lime marmelade, kupionych wiosną, wyszło koło 20 sadzonek!! z 2-ch żurawek
Moja największa pasja - ogród 10:35, 26 sie 2012

Do góry
i jeszcze jedno ujęcie tuja kulka z przodu będzie chyba obsadzona kostrzewą siną z lawenda albo samą kostrzewą, oczywiście nie mogę się zdecydować

Mallwinkowo 10:30, 26 sie 2012

Do góry
cd

przezcały dzien bałam sie o pogodę. jak stałam przywitał mnie przepiekny deszczyk. mina mi zrzedła.ale byłam pozytywnie zanstawiona.Mąz przebąkiwał by wszystko w domu przygotowac ale ja sie uparłam ze bezie w ogrodzie i nawet nie chciałam słuchać. i udało sie choć d przybycia gości ciągle spoglądałam w niebo czy oby się nie rozpada. chciałabym byc posiadaczą pięknego tarasu z zadaszeniem wtedy auram mi nie straszna.

zakochałam sie we wrzosach już dawno temu, ale jakoś w moim ogródku nie chciały amieszkać na dlużej. przetrwały moze ze 3-4 szt. teraz zakupiłam nowe. na tą chwile niech cieszą moje oko w pojemnikach ale będe chciała je przesadzic, tylko jak na razie nie mam pmysłu na wrzosowisko.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:20, 26 sie 2012

Do góry
Poszerzyć już się nie da, bo zrobi się za wąskie przejście. Przez studzienkę i tak tamten róg się za bardzo zaokrąglił, bo miał być bardziej ścięty tak jak ten widoczny na tym zdj. Ze studzienką kłopotu nie będzie, zasypię ją kamyczkami bez problemu. Do niej się nie zagląda, a jakby co to kamyczki sie zbierze i po sprawie. Doniczka z kwiatami oczywiście wymyślona, tylko co z tym rogiem, nie mogę zdecydować czy zostawić pusty czy coś tam upchnąć. Mówicie, żeby zielone żurawki jednak stąd zabrać i dać bordowe? A ile ich z tej strony wsadzić? Jeszcze 3? Co ile sadzicie żurawki?
Bluszcz... hmm, a rynny nie zadusi? Nie zmarznie? Tą rynnę da się umyć, dziecię się dorwało do farby i pomalowało

Mallwinkowo 10:20, 26 sie 2012

Do góry
mallwinka napisał(a)
wczoraj mielismy gości i oczywiście zaprosiłam wszystkich do ogrodu.
jestem pod wrażeniem tarasu Any i dlatego (za jej pozwoleniem))))) zamotałam u sibie również woalkowe zasłoneczki, ktore juz miały tarafić do kosza, bo juz uszczypniete zębem czasu, a tu w mojej macupkiej niby altance znalały swoje miejsce. wszystko powstało bardzo szybko, dlatego nie jest to tak profesjonalnie zrobione, może poprawię jak bedzie jeszcze ładna pogoda. na razie jest tak

Super pomysł z zasłonkami wygląda od razu bardzo elegancko
Moja największa pasja - ogród 10:15, 26 sie 2012

Do góry
Mam prośbę, tez mam problem z wieloma rabatami, np z tą
wstępnie wymyśliłam, że na tych dwóch rabatach z dużymi świerkami, posadzę jako wypełnienie jałowce blu chip na front chyba niskie złote berberysy, co myslicie?

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:15, 26 sie 2012

Do góry
Kolejna odsłona ogrodu szybkorosnącego

i teraz
Mój kawałek raju II 10:03, 26 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu widzę, że masz pIękne Me&You, co mnei wcale nie dziwi
Mam pięć tegorocznych i już chciałam się z nimi pożegnać, bo wylągdają makabrycznie......
Ale jak patrzę na Twoje to może dam im szansę???
Czy one są mniej wrażliwe na mróz niż pozostałe ogrodowe?? Czy wymagają innej pielęgnacji?
Ogród... reni 10:02, 26 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ja osobiście lubię astry, ale w tym roku mam jakieś gorsze niż w poprzednim.

Przyszły dziś zamówione hortensje
Dwie posadziłam z trawkami... tylko czegoś mi brakuje, może powinnam dokupić jeszcze trawy albo posadzić coś pomiędzy nimi?

Następne dwie czekają na swoje miejsce

]

Reni nie dosadzaj nic już, bo za rok będzie pięknie gęsto ewentulanie coś pod nóżki hortensji ale wstrzymaj się do przyszłego roku

witam reni, tez jestem za tym, zeby nic już nie sadzić, poza obwódką, pewnie żurawki lawenda i będzie piekniście
Ogrodnik mimo woli 09:57, 26 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

U Ani jak coś bujnie to już w mega rozmiarach!! Rozplenica mnie poraziła!!

Mnie też zawsze poraża.. jest CUDOWNA
I dla niej toleruję pustkę na rabacie przez długi okres czasu..a ja najbardziej nie lubię pustych rabat.....

A miskanty też są łądne.. i już się kłoszą

No właśnie tak myślę, bo moja rozplenica ma rosnąć w miejscu madżenkowego potwora oby się nie okazało, że zamienił stryjek siekierkę na kijek.... Tzn posadzi drugiego potwora
Ogród Magdalenka 09:54, 26 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)
M. dzisiaj zrobił mi fotkę jak kosiłam trawnik.... nie mogłam się oderwać od Gap'a i słońce mnie dopadło ....
Madzia w akcji

Fajne widoki u Ciebie... O limkach piszę! O żurawkach zresztą też i trawkach i rojnikach i wianku, a mówiłaś, że nie umiesz... foch To teraz za karę będziesz musiała koleżankę podszkolić z wiankowania
Mallwinkowo 09:46, 26 sie 2012

Do góry
wczoraj mielismy gości i oczywiście zaprosiłam wszystkich do ogrodu.
jestem pod wrażeniem tarasu Any i dlatego (za jej pozwoleniem))))) zamotałam u sibie również woalkowe zasłoneczki, ktore juz miały tarafić do kosza, bo juz uszczypniete zębem czasu, a tu w mojej macupkiej niby altance znalały swoje miejsce. wszystko powstało bardzo szybko, dlatego nie jest to tak profesjonalnie zrobione, może poprawię jak bedzie jeszcze ładna pogoda. na razie jest tak

Nasz przydomowy ogródek 09:44, 26 sie 2012

Do góry
Dostaliśmy od sąsiadki - chyba miskanta który już zakwitł. Został potraktowany trochę lekceważąco i wsadzony w tymczasowe miejsce . Okazuje się że to dla niego dobre miejsce . Oj zadbam od teraz o niego. Może ktoś zna nazwę ?

Rododendronowy ogród II. 09:44, 26 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

O. ile się u Ciebie działo! Kanie, szerszenie, karmniki, wilki?, ale njważniejsze, że kłopoty ze zdrowiem ustały
Pozdrawiam

Masz rację Basiu zdrowie najważnejsze. A jak sie lepiej już czuje to z M przesadziliśmy trzy duże rh, świerka i cyprysa o sporym wzroście no i nie mam wysokiego ciśnienia mimo to.Pozdrawiam Basiu.

to najlepsza wiadomość
ale i ciebie na przesadzanie wzięło, ja też to robię miedzy sadzeniem
sympatycznej niedzieli

My co roku na wiosnę i jesienią przesadzamy. Stale jest coś nie tak jak powinno, ale w tym roku poraz pierwszy moge to robic. Te rośliny zaznaczone strzałkami to nasze ostatnio przesadzane.Wszystkie duże choc na zdjeciu niektóre na duże nie wyglądają.

Bożenko, toż to giganty!! moje to pikuś przy twoich; jak to dobrze, że dobrze się czujesz i szalejesz teraz
chyba przelecę uważniej po ogrodzie, coś jeszcze wyszperam do przesadzenia, na bank
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:36, 26 sie 2012

Do góry

Madżenka,

Rododendronowy ogród II. 09:35, 26 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

O. ile się u Ciebie działo! Kanie, szerszenie, karmniki, wilki?, ale njważniejsze, że kłopoty ze zdrowiem ustały
Pozdrawiam

Masz rację Basiu zdrowie najważnejsze. A jak sie lepiej już czuje to z M przesadziliśmy trzy duże rh, świerka i cyprysa o sporym wzroście no i nie mam wysokiego ciśnienia mimo to.Pozdrawiam Basiu.

to najlepsza wiadomość
ale i ciebie na przesadzanie wzięło, ja też to robię miedzy sadzeniem
sympatycznej niedzieli

My co roku na wiosnę i jesienią przesadzamy. Stale jest coś nie tak jak powinno, ale w tym roku poraz pierwszy moge to robic. Te rośliny zaznaczone strzałkami to nasze ostatnio przesadzane.Wszystkie duże choc na zdjeciu niektóre na duże nie wyglądają.

Nasz przydomowy ogródek 09:33, 26 sie 2012

Do góry
Mam dla niego miejsce :

Będzie rósł w sąsiedztwie piwonii drzewiastej , rozchodników okazałych , z przodu niskie kostrzewy sine
i trawki paskowane a po drugiej stronie widać miskanta Variegata .

Mój kawałek raju II 09:24, 26 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Ło matko..... ale cudne....
Nasz przydomowy ogródek 09:22, 26 sie 2012

Do góry
Wczoraj dokonałem zakupu miskanta. Nie potrafiłem się oprzeć pokusie.Tak się cieszę. Pokażę Wam .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies