Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 14:49, 22 wrz 2012

Ciekawe czy natura się zlitowała i działasz w ogrodzie
Konstancja30 16:18, 22 wrz 2012

natura ma przebłyski ... od pół godziny ... na cebule to za mało czasu ale na porządki w prawie ogrodzie wystarczy ... uzbierały się dwa wory chwastów ... przekwitłych kfiatków ... i takich tam ... małż mnie już oczami szuka ... lecę
Evchen 22:45, 22 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
przed szu i po szu raz czekolada a raz pomarańcze

Ircia kusi.. oj kusi.. przed szu.. szu.... słodkie będziemy jak czekolada, a po szuu.... szu.... zakwasy bedom jak kwaśne pomarańcze... i Irenka ból uśmierzy czekoladą maczaną w miodzie pitnym... szuuu... szu,...

Madżenka, ja tak na szybko, bo już jutro niedziela - jakbyś na tą mszę poszła w modły o wrześniowy śniego.. to ja proszę - dopiero w przyszłym tygodniu niech będzie, bo serbów nie zdążę posadzić

Evchen 22:50, 22 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
haaa ... wstałam 6.25 i w łazience trafiłam na dziecko ... moje własne ... suszyła włosy ... myślałam, że to bzdura z tą sobotą i tydzień wciąż mamy ale nie ... Nieletnia włos pielęgnowała na rajd ... !!! ... trzeba mieć 16 lat żeby stylizować się na Roszponkę do lasu ... tę 7 zmienimy ... chciałyśmy mieć swoją grupę ale dziś ustaliłyśmy, że w sumie to nie trzeba i wejdziemy w grafik klubu ... przecież za tydzień dwa o ciemno będzie o tej nieboskiej godzinie ...

a wiesz, że z tą Irenką to muszę doczytać po kawie ... bo to ma sens ... czekolada ... gorące kamienie ... pomarańcze ... hmmm ... fondue jakby czy cuś ...

Ja to sobie jeszcze raz przeczytałam... i jeszcze raz.. i o pomyłce nie może być mowy.. data się zgadza i godzina.. niestety też
Pilates o tej nieboskiej godzinie?... normalnie ciasteczko mi w gardle stanęło .... przechodzę na marchweki...- to jakbym już taką połowę pilatesu załatwiła, no nie?...

Ale tak myślę, że naukowo udowodniono, że kulki łatwiej oblepiają się śniegiem.. co z tym idzie - łatwiej się toczą z górki i stłuczeń na stoku mniej.....
Madzenka 10:10, 23 wrz 2012

Zakwasy są???
Na kilka fot z ogrodu możemy liczyć ?
Konstancja30 11:07, 23 wrz 2012

zakwasów nie ma ... były ... pani doradziła rozgrzanie mięśni i fakt przez pierwszy tydzień z naszego prysznica uczyniłam mój prysznic ... mam nadzieję, że nabiorę smukłości wprost proporcjonalnej do ilości wylanej wody

zakwasów po ogrodzie tez nie ma bo to łupinka od orzecha prawie ... a największe prace jeszcze przed nami ... kanny po pierwszych przymrozkach ... krzaczki pomidorów taty tez jeszcze mają owoce ... sporo do wyrwania i wytyczenia linii trawnika ... w przyszłym roku warzywnik będzie częściowo osłonięty kannami ... na tyle częściowo aby nie zasłonić słoneczka a na tyle konkretnie aby tato nie wdzierał się w trawnik ze swoimi podopiecznymi ... przeprowadziłam małą batalię i pan psor od dyplomacji byłby ze mnie dumny ...

teraz oczy wciąż cieszą różyczki ... zupełnie oderwana od rzeczywistości ostróżka ... niecierpki mają mnóstwo pąków ... bukszpany zajęły miejsce surfinii ... ale to początek ... jesienne kompozycje jeszcze w lesie ... jeszcze nie ma co pokazać ...

poczekasz ))) ?
Mala_Mi 12:00, 23 wrz 2012

pan psor od dyplomacji byłby ze mnie dumny ... ja ciągle jestem dumna z Twojej dyplomacji ... i ogróda o wielkosci łupinki orzecha.....
Konstancja30 12:21, 23 wrz 2012

dziewczyny ... czy wy też macie taki bajzel w zdjęciach ??? ... bo ja mam ... to pandemonium i podjęcie decyzji o zaprowadzeniu tam ładu to jak skazanie się na ciężkie roboty ... pomysł rano był ... porównać ... przed i po ... tj zanim tu się pojawiłam i teraz ... i wiecie co ... to cud jakiś ...

to bez stanu z września ... i kropla ... tylko ale dojście do czegoś w armagedonie plików

anula_wn 15:21, 23 wrz 2012

Iza, zaglądam w biegu i podziwiam
fotki cudne, te z parku obłędne ! ogród zmienił się szalenie, wszystko pięknieje, a za rok...będzie jeszcze piękniej ! nie uwierzysz jak wszystko szyyybko rośnie !
Madzenka 15:28, 23 wrz 2012

Iza taras/werandę podziwiam. Pięknie Wam wyszło olejowanie! Postęp prac ogrodowych niesamowity!!! Za rok będzie gąszcz linia trawnika pieknie wytyczona.
Aby zaporowadzić ład na rabacie obsadź jej obrzeże bukszpanem. To radziłam Ev, nawet nie wiesz jak bukszpan nadaje porządku nasadzeniom. Polecam
Buziam bo zaraz znów zmykam