Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:52, 24 lip 2012

Do góry
butterfly napisał(a)
Hej Magnolia, ja dopiero teraz jestem.

Przerysowałam trochę rysunek.

1 - czy linie poprowadzić tak jak poprzednio (czerwone linie), czy tak jak tu na niebiesko?

2 - narysowałam 3 serby 'nana' - mam nadzieje że je tu dostane
No i spróbuję zdobyc tę runiankę ale wyjdzie jej ogrom jesli podsadze serby i całą tę częśc za żywopłocikiem z bukszpanu. a może tylko tak mi się teraz wydaje, może jak posadzę serby to zmniejszy się ta przestrzeń...?

3 - obsidian po nr 1) czy 3)? a w środek evergold? może tak być?
jaki wtedy kolor drugiej zurawki? taki jaki mi się spodoba czy iśc tez w bordo?

4 - no własnie, co z kulami i stożkami z bukszpanu (mam i tego i tego 3 sztuki)? czy porozrzucać je na tych pasach? mogę dokupic jakby było za mało.

nie zrobiłam zdjęcia ale posadziłam już everbloom. Oprócz jednej bo bardzo blisko rośnie stożek bukszpanowy i jak już znajdę mu docelowe miejsce to wtedy dosadzę hortensję.

Ładnie to narysowałaś., ale tamte linie żurawek lepsze.
Hakonechloę docelowo tez nie za gęsto, żeby była 'kępowa', więc docelowo hako zajmie dużo miejsca. Tylko na to trzeba czasu. Ale wg mnie lepiej posadzić co ma rosnąc i poczekać na efekt, niż kombinowac zamienniki żeby było taniej, a dużo w ilości- lepiej zostac przy hakone i runiance ( runianka szybko pojdzie jak się jej spodoba)
Obsidian gdzie- to zależy jaka dobierzesz żurawkę drugą- jak wyższą, np Souftern comfort to obsidian z przodu, jak równą czy niższą to raczej O. z tyłu
Ja bym kule czy stożki dała, ale w hekonechl i runiankę, tu w pasy już nie. Ale tylko stożki albo tylko kule.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:52, 24 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

i mam takie sielskie klimaty może wy dziewczyny wiecie, co to za kwiatki, takie wesołe są

To są złocienie trójbarwne ( Chrysanthemum carinatum) - kwiaty jednoroczne
Mój kawałek raju 22:48, 24 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Właśnie odjechała ode mnie Ewelinka z ogrodu "typowo-nieogrodowiskowy-ogrod-eweliny" jechała z rodzinką do Stegny i wpadła na moment nie mogłyśmy się nagadać, ale czas ich gonił , Karolek w drodze przysnął więc marudził i oczywiście nie schodził z rąk u mamy pojechali się popluskać w morzu.Bardzo mili i weseli młodzi ludzie, córeczka Kinga to już młoda ogrodniczka, ciekawiły ją kwiatki i inne roślinki, najważniejsze,że znajomość nawiązana, obiecali,że będą zajeżdżać. Dostałam w prezencie rozchodnik , ale zapomniałam jak się nazywa, napewno go nie mam

Hej Aniu! Ciekawe jak Ci sie przyjmie ten śliczny prezencik! Nigdy takiego rozchodniczka nie widzialam. Fajnie ze sie spotkalyscie! Pozdrawiam m
Nasz mały raj na ziemi :) 22:46, 24 lip 2012

Do góry
Asia mam takie coś ale bez tej nieszczęsnej wierzby.... Cos mi się wydaje, że trzeba by ją przenieść. To są bardzo podobne dwie formy i Hakuro i trzmielina......... jak dla mnie w tak bliskiej odległości w ogóle to nie gra...

....kurde wstawiałam screene i mnie się przypomniało! RDEST! hehhehe On tam zawija za miskanta lub ostróżki i łączy sie z lawendą..
Arboretum w Wojsławicach 22:46, 24 lip 2012

Do góry
moja nowa miłośc - cuuuuuuuuuudo

czyli
Arboretum w Wojsławicach 22:41, 24 lip 2012

Do góry
a teraz już po zakupieniu biletów
kolorowa wstążka z bliska
piekne połączenie host itawułek

hosty miniaturki

piękny buszpan jak trzmielina listki
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:40, 24 lip 2012

Do góry
butterfly napisał(a)

tutaj nie znam kontekstu, ale sąsiedztwo perukowca i róż wydaje się bardzo odpowiednie. Kształt róż to ten zaznaczony wycięciem w trawniku język? Ładny.
A miedzy lawenda a świerkami co ma być?
Nie zostawiaj na zimę lawend w doniczkach- grozi im przemarzniecie, przesuszenie, przelanie. Lepiej wsadzić i przesadzić wiosną w razie czego- nic m nie będzie. Wsadzając może do ziemi domieszać popiołu drzewnego z kominka czy ogniska ( tylko nie za dużo, po 1-2 garstki i wymieszać)

kształat róz to właśnie ten język - rośnie tu 3 'Heritage', trzecia wychodzi juz poza język, podsadzone są ostrózkami.
Pomiedzu lawendą a swierkami rosną 3 'A Shropshire Lady', i dalej ten perukowiec

Dobrze, w takim razie posadze tę lawendę. Rozumiem że mam tez wymieszac ziemie z piaskiem (bo ona kiepska ta moja ziemia)
Czy mam wymieszac ziemię taką z worka z piaskiem, czy dodać tej mojej "rodzimej"?

Ładny będzie kontrast ciemnej lawendy z jasnymi różami i ciemnym perukowcem.
Jak masz ciężka ziemię, to wymieszaj ją z piaskiem i popiołem

Ania i róże i cała reszta :) 22:37, 24 lip 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Jak się ta pięknośc nazywa?
Arboretum w Wojsławicach 22:35, 24 lip 2012

Do góry
Ja byłam w Wojsławicach 22 lipca // w ostatnią niedzielę tydzień po Hemero-manii czyli spotkań liliowcowych entuzjastów.

To była w dla mnie i mojego męża wyprawa w mało sprzyjającej pogodzie, ponieważ prognozy pogody się nie spełniły.
W Wojsławicach całą noc lałao i nad ranem więc możecie sobie wyobrazieć jakiej urody mogły być liliowce.

Ale co tam, plan to plan więc w deszczu wyjechaliśmy rano z Wrocławia i na szczęscie tuż przed Wojsławicami / w zasadzie Niemczą/ przestało padać.

Na parkingu stały jeszze 2 inne samochody i wioneło pustką i ciszą .

Zanim zakupiliśmy bilety trzskały się już fotki na widok kolorowych wstążek

uroczy domek

widok u góry miodowej rzeki przyprawiał o dodatkowe emocje - liliowcowa rzeka

Warmińskie dylematy 22:29, 24 lip 2012

Do góry
Dla lubiących Olsztyn, dodaję kilka zdjęć panoramy miasta widzianej z wieży Ratusza zdjęcia niestety z komórki, pech chciał że jak miałam tam okazję wejść, to bez aparatu.
Ania i róże i cała reszta :) 22:28, 24 lip 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Aniu, co to za róża? Jest piękana! Zresztą, która róża nie jest piękna
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:19, 24 lip 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Trochę kwiatków

Te dwa wg mnie najładniejsze.Lilia olbrzym.Pozdrówka.
Obsadzenia przed tarasem-pomocy 22:18, 24 lip 2012

Do góry
Ja bym jednak zasłoniła ten mur.....
Trawki zrobiłabym żółte....

W cieniu - zacieniona 22:16, 24 lip 2012

Do góry
Na dobranoc....puchowe nasionka.
Moje roślinki 22:04, 24 lip 2012

Do góry
Kwiaty piękne ..ale to zdjęcie chwyta za serce....
Tylko trawnik i co dalej? 22:00, 24 lip 2012

Do góry
Aleś Ty szybka kobieto jesteś

kaisog1 napisał(a)
Wariacja na temat...

Tylko trawnik i co dalej? 21:56, 24 lip 2012

Do góry
Wariacja na temat...

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:55, 24 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

tutaj nie znam kontekstu, ale sąsiedztwo perukowca i róż wydaje się bardzo odpowiednie. Kształt róż to ten zaznaczony wycięciem w trawniku język? Ładny.
A miedzy lawenda a świerkami co ma być?
Nie zostawiaj na zimę lawend w doniczkach- grozi im przemarzniecie, przesuszenie, przelanie. Lepiej wsadzić i przesadzić wiosną w razie czego- nic m nie będzie. Wsadzając może do ziemi domieszać popiołu drzewnego z kominka czy ogniska ( tylko nie za dużo, po 1-2 garstki i wymieszać)

kształat róz to właśnie ten język - rośnie tu 3 'Heritage', trzecia wychodzi juz poza język, podsadzone są ostrózkami.
Pomiedzu lawendą a swierkami rosną 3 'A Shropshire Lady', i dalej ten perukowiec

Dobrze, w takim razie posadze tę lawendę. Rozumiem że mam tez wymieszac ziemie z piaskiem (bo ona kiepska ta moja ziemia)
Czy mam wymieszac ziemię taką z worka z piaskiem, czy dodać tej mojej "rodzimej"?
Kolorowe rabaty 21:48, 24 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Martuś! Jesteś bezkonkurencyjna ze swym specyficznym humorem! Taką Cię lubię!
Pozdrawiam!
Złoty żuczek da Ciebie!

Dziękuję Haniu miód na serce, się mówi?Lejesz
Bardzo do twarzy ci w kapeluszu
Odnośnie jeszcze humoru tobie też go nie brakuje i często nas rozweselasz
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:46, 24 lip 2012

Do góry
Hej Magnolia, ja dopiero teraz jestem.

Przerysowałam trochę rysunek.

1 - czy linie poprowadzić tak jak poprzednio (czerwone linie), czy tak jak tu na niebiesko?

2 - narysowałam 3 serby 'nana' - mam nadzieje że je tu dostane
No i spróbuję zdobyc tę runiankę ale wyjdzie jej ogrom jesli podsadze serby i całą tę częśc za żywopłocikiem z bukszpanu. a może tylko tak mi się teraz wydaje, może jak posadzę serby to zmniejszy się ta przestrzeń...?

3 - obsidian po nr 1) czy 3)? a w środek evergold? może tak być?
jaki wtedy kolor drugiej zurawki? taki jaki mi się spodoba czy iśc tez w bordo?

4 - no własnie, co z kulami i stożkami z bukszpanu (mam i tego i tego 3 sztuki)? czy porozrzucać je na tych pasach? mogę dokupic jakby było za mało.

nie zrobiłam zdjęcia ale posadziłam już everbloom. Oprócz jednej bo bardzo blisko rośnie stożek bukszpanowy i jak już znajdę mu docelowe miejsce to wtedy dosadzę hortensję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies